Προκριματικά Euro 2016: «Ψαλιδίζονται» οι ελπίδες της Εθνικής

Η Ρουμανία λύγισε τις Νήσους Φαρόε με 1-0 και η Βόρειος Ιρλανδία επικράτησε 2-1 της Φινλανδίας, με συνέπεια να αυξήσουν αισθητά τη διαφορά τους από την Εθνική και να γίνουν τα φαβορί για την κατάληψη των πρώτων δύο θέσεων του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Με γκολ του Κλαούντιου Κεσέρου στο 21ο λεπτό (μετά από εκτέλεση φάουλ του Αλεξάντρου Μαξίμ που μπέρδεψε τον Γκούναρ Νίλσεν), η Ρουμανία νίκησε 1-0 τις Νήσους Φαρόε και διατηρήθηκε στην κορυφή του 6ου ομίλου.

Σε απόσταση αναπνοής από την Ρουμανία εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρειος Ιρλανδία, η οποία επικράτησε 2-1 της Φινλανδίας στο "Γουίντσορ Παρκ" του Μπέλφαστ. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Κάιλ Λάφερτι που άνοιξε το σκορ με ωραίο μονοκόμματο γυριστό στο 33' και διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων με κεφαλιά στο 38'. Μία απροσεξία του Ρόι Κάρολ και άλλη μία του βοηθού (δεν καταλόγισε οφσάιντ) ήταν αρκετές για να μειώσουν σε 2-1 οι Φιλανδοί με το νεοεισελθόντα Μπεράτ Σαντίκ στο 91'.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

1. Ρουμανία 13

2. Β. Ιρλανδία 12

3. Ουγγαρία 7 *

4. Φινλανδία 4

5. Νήσοι Φαρόε 3

6. Ελλάδα 1 *

* Με ένα ματς λιγότερο
Πηγή: skai.gr