Δύο συλλήψεις για τις επιθέσεις στους Κύπριους διαιτητές

Στη σύλληψη δύο ατόμων 22 και 24 ετών, προχώρησαν την Πέμπτη (26/03) οι Αρχές της Κύπρου σε σχέση με την υπόθεση της προκήρυξης οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις εναντίον του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου (13/10/14) και της οικίας του Βασίλη Δημητρίου (27/02/15).

Πρόκειται για την οργάνωση με την ονομασία «Ένοπλοι Θυρα-ενιώτες Αντάρτες της Πόλης».Οι δύο νεαροί εντοπίστηκαν στις οικίες τους στην Αγλαντζιά, ενώ παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Τόσο ο 24χρονος όσο και ο 22χρονος, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

«Με αυτές τις επιθέσεις δηλώνουμε την έναρξη του ένοπλου μας αγώνα ενάντια στη σαπίλα του μοντέρνου κυπριακού ποδοσφαίρου. Στόχος μας να σπάσουμε με τις εκρήξεις την ησυχία που τους προσφέρουμε τόσα χρόνια, να τους θάψουμε κάτω από τα συντρίμμια, να κηρύξουμε τον πόλεμο που τόσο πολύ άργησε», αναφερόταν μεταξύ άλλων στην επιστολή της οργάνωσης που παραδόθηκε στις αρχές του μήνα στο δημοσιογράφο του ραδιοφώνου του «Λόγου», Παναγιώτη Δημόπουλο μετά από τηλεφώνημα που δέχτηκε από άγνωστο.

Στην επιστολή γινόταν επίσης λόγος στη βομβιστική επίθεση στο σύνδεσμο διαιτητών τον Οκτώβριο του 2014 και στη βομβιστική επίθεση στο σπίτι του διεθνούς διαιτητή Βασίλη Δημητρίου στην Αραδίπου.

Μάλιστα χαρακτήρισαν το χτύπημα στο διαιτητή Βασίλη Δημητρίου ως συμβολικό, λέγοντας ότι εάν επιθυμούσαν θύματα θα χρησιμοποιούσαν στρατιωτική χειροβομβίδα.

Μέσα από την τρισέλιδη επιστολή η οποία εντοπίστηκε στο χώρο του παλιού ΓΣΠ η οργάνωση αναφέρεται επίσης σε πολιτικούς αλλά και σε παράγοντες της Κυπριακής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ενώ σε μία από τις παραγράφους γίνεται λόγος και για τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
Πηγή: soccerplus.gr