Κλείσιμο

Ισπανία: Η Μπαρτσελόνα «δάγκωσε» με 2-1 τη Ρεάλ

H Μπαρτσελόνα επικράτησε 2-1 της Ρεάλ Μαδρίτης στο χορταστικό clasico του "Καμπ Νόου", αύξησε στους τέσσερις βαθμούς τη μεταξύ τους διαφορά και έγινε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης μπήκε φορτσάτη στο clasico και είχε δοκάρι στο 12ο λεπτό με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ωστόσο η Μπαρτσελόνα έμελλε να σκοράρει πρώτη με κεφαλιά του Ζερεμί Ματιέ, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι (22η εφετινή ασίστ) στο 19'.

Η πρωτοπόρος της Primera Division έχασε απίστευτη ευκαιρία με τον Νεϊμάρ στο 31ο λεπτό και λίγες στιγμές αργότερα ο Καρίμ Μπενζεμά έστρωσε με τρομερό τακουνάκι στον Ρονάλντο, ο οποίος πρόλαβε τον Ντάνι Άλβες, ισοφάρισε με κοντινή προβολή και έφτασε τα 15 γκολ σε clasico (έπιασε τον Ραούλ στην τρίτη θέση των σκόρερ).Oρθώς, ο Γκάρεθ Μπέιλ, δεν χρίστηκε σκόρερ στο 40ό λεπτό (ήταν οφσάιντ ο Ρονάλντο).

Όπως στο πρώτο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, η Μπαρτσελόνα ευτύχησε να βρει δίχτυα στην πρώτη αξιόλογη ευκαιρία που δημιούργησε, έπειτα από υπέροχη μπαλιά του Ζόρντι Άλμπα στην πλάτη της ανοργάνωτης άμυνας των "μερένγκες" και υποδειγματικό κοντρόλ (προτού πλασάρει) του Λουίς Σουάρες στο 56ο λεπτό.

Η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι αφυπνίστηκε μετά από το γκολ του Ουρουγουανού, σε ένα χρονικό σημείο που η ένταση χτύπησε κόκκινο απόρροια των πολλών τάκλιν, ωστόσο οι γηπεδούχοι αμύνθηκαν σωστά και όταν οι διακόπτες του Μόντριτς έσβησαν, η εικόνα του αγώνα άλλαξε άρδην.

Κάθε αντεπίθεση της Μπαρτσελόνα μύριζε γκολ, αλλά ούτε ο Νεϊμάρ στο 67' και το 74' ούτε ο άφαντος Λιονέλ Μέσι στο 73' και το 77', κατάφεραν να σκοράρουν και κατ' επέκταση να βάλουν τέλος στη σεμνή τελετή. Οι επιθετικογενείς παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης, πάντως, δεν ευνοήθηκαν από το 4-2-4 των τελευταίων λεπτών, με συνέπεια το 2-1 να παραμείνει.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα:
Μπράβο, Άλβες, Πικέ, Ματιέ, Άλμπα, Ράκιτιτς (76' Μπουσκέτς), Μαστσεράνο, Ινιέστα (79' Τσάβι), Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ (84' Ραφίνια).

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε (73' Βαράν), Ράμος, Μαρσέλο, Κρόος, Μόντριτς, Ίσκο (80' Χεσέ), Μπέιλ, Μπενζεμά, Ρονάλντο.
Πηγή: skai.gr