Με πρόβλεψη της ΕΠΟ αθωώθηκαν όλες οι ΠΑΕ για τα ύποπτα ματς

Η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League έκρινε αθώες από την κατηγορία για προκαθορισμό αποτελέσματος για στοιχηματικούς λόγους τις ΠΑΕ Κασσιόπη, Βέροια, Εργοτέλης και Πανθρακικός, οι οποίες κατηγορούνταν για χειραγώγηση αγώνων από την UEFA και τον ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

Οι αγώνες αυτοί ήταν οι εξής: Κασσιόπη-Βέροια 4-0, Ολυμπιακός-Πανθρακικός 5-1, Εργοτέλης-Ολυμπιακός 2-3, Ολυμπιακός-Βέροια 3-0 και ΠΑΟΚ-Βέροια 4-1.

Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί,  ότι η αθώωση των τεσσάρων ΠΑΕ οφείλεται σε πρόβλεψη του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, σύμφωνα με τον οποίο για να τιμωρηθεί μία ομάδα για χειραγώγηση αγώνα θα πρέπει να διώκονται για το αδίκημα αυτό τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές της. Από την στιγμή που δεν έγινε κάτι τέτοιο και οι τέσσερις ομάδες είναι αθώες.

Το παράδοξο είναι, ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν προκύπτει από τον Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA και λειτουργεί υπέρ της αθώωσης των κατηγορουμένων.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Γιατί η ΕΠΟ, που εναρμονίστηκε με τον Πειθαρχικό Κώδικα της UEFA έβαλε στις διατάξεις για την χειραγώγηση αγώνων τον συγκεκριμένο κανονισμό, που βοηθάει στην ατιμωρησία;

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League:

Α) ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ : «Βάσει των αναφερομένων στην από 10/2/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 12-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Β) ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 4/2/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 12-2-2015 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Γ) ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΒΕΡΟΙΑ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Δ) ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: «Βάσει των αναφερομένων στην από 28/1/2015 πειθαρχική δίωξη του Υπευθύνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων της ΕΠΟ, η οποία σας κοινοποιείται συνημμένα στην παρούσα, καλείσθε ενώπιον μας την Πέμπτη, 5-2-2015 και ώρα 13:00, συντέμνοντας την προθεσμία κλητεύσεως στις είκοσι τέσσερις (24) ώρες κατ’ άρθρο 9 του Δικονομικού Κανονισμού Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη»: Απαλλάσσει την πειθαρχικώς διωκόμενη ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ από την σε βάρος της αποδιδόμενη πειθαρχική κατηγορία.

Πηγή: soccerplus.gr
Πηγή: soccerplus.gr