Κύπελλο Ελλάδος: Τα αποτελέσματα στη φάση των «16»

Ο Παναθηναϊκός με την ισοπαλία στην Ξάνθη (1-1) έχει το πλεονέκτημα απέναντι στους Ακρίτες στον επαναληπτικό. Ο Ολυμπιακός ήδη βρίσκεται στην επόμενη φάση μετά το 0-3 στον Τύρναβο, ενώ η ΑΕΚ που ήρθε ισόπαλη 1-1 στην Κέρκυρα, με τον κόσμο στο πλευρό της στο ΟΑΚΑ μπορεί να τσεκάρει και αυτή το εισιτήριο για τους «8».

Ένα εισιτήριο που μπορεί να πάρει και ο Αστέρας μετά το «Χ» στη Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή (1-1) και τον επαναληπτικό να γίνεται στην Τρίπολη. Πιο σίγουρος αισθάνεται ο ΠΑΣ, που κέρδισε στα Χανιά με 2-1 χωρίς να ανεβάσει στροφές.

Αντίθετα δεν μπορεί κανείς να κάνει εύκολη πρόβλεψη για το ζευγάρι Απόλλων – Λεβαδειακός (1-1), ενώ το ματς του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ δεν έγινε λόγω βροχής και αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη (15:00).

Αναλυτικά:

Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2


Βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου έβαλε ο ΠΑΣ Γιάννινα στην Κρήτη. Ο "Αγιαξ της Ηπείρου" ήταν καλύτερος από τα Χανιά σε όλη την διάρκεια του αγώνα και κατάφερε να πάρει το "διπλό" (1-2).

Οι Γιαννιώτες σκόραραν από μία φορά σε κάθε ημίχρονο με τους Κρητικό (37’) και Ακόστα (69’), ενώ οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 89’ με τέρμα του Σιουκιά.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ Χανίων (Στεφανίδης): Σικαλιάς, Γανωτής, Εσόνο, Ανδρέου, Γκότοβο (46' Κοντέων), Σιλιγαρδάκης, Γκούμας, Οικονομόπουλος (35' Πάγκαλος), Μαρτσάκης, Καραγιάννης (58' Σουκιάς), Ευαγγέλου.

ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης): Σωτηρίου, Στρούνα, Μιχαήλ, Σκόνδρας, Ναδάλες, Αυγενικού, Ηλιάδης, Γιάκος, Ακόστα (73' Μανιάς), Κρητικός (65' Τσουκαλάς), Σαπαλίδης (80' Ντάσιος).

Ηρακλής - Αστέρας Τρίπολης 1-1

Σε ένα μέτριο ματς με λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, Ηρακλής και Αστέρας Τρίπολης αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο Καυτανζόγλειο, με συνέπεια η ομάδα του Στάικου Βεργέτη να αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του επαναληπτικού της 27ης Ιανουαρίου (19:30).

Οι συνθέσεις

Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κυριακίδης, Στάμου, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (46' Ρομάνο), Τσιλιανίδης (75' Μπουκουβάλας), Αγγελούδης (46' Τσιλιγκίρης), Περόνε.

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Κιτοκό, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Τιε Μπι, Κουρμπέλης, Ρόλε (83' Τορμένα), Μουκάμ (75' Γιαννιώτας), Φερνάντες, Μπαράλες (91' Πάρα).

Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 1-1

Ισόπαλοι με σκορ 1-1 ήρθαν Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακός στην Ριζούπολη, με τους Βοιωτούς να έχουν ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης για την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στη Λιβαδειά.

Η "Ελαφρά Ταξιαρχία" κατάφερε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 12ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Καραδέμητρου, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να απαντήσουν με τον ίδιο τρόπο και δράστη τον Μιλιάζες.

Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος στο ματς, έχασε πέναλτι με τον Βάντερσον στο 55’, ενώ ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Αρσιτς στο 88’.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης (Βοσνιάδης):
Πίτκας, Χατζηζήσης, Λίτσης, Γεωργίου (82' Κύργιας), Κοτσώνης, Χατζής, Σέτι (46' Ψιάνος), Βάντερσον, Άρσιτς, Καραδέμητρος (70' Βασιλαντωνόπουλος), Κυβελίδης.

Λεβαδειακός (Παντελίδης): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Μιλιάζες, Μάγκας, Πίντερ (46' Τομάς), Σάντσες, Γκόμες, Μιλοσάβλιεφ (68' Βούκσεβιτς), Ορτέγκα, Μπουσταμάντε (58' Μάντζιος), Σοτέλο.

Αναβολή στο Πανθρακικός - ΟΦΗ

Σε αναβολή οδηγήθηκε η αναμέτρηση του Πανθρακικού με τον ΟΦΗ για τους "16" του Κυπέλλου που ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι (15:00) της Τετάρτης λόγω βροχόπτωσης.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την Κομοτηνή κατέστησαν ιδιαίτερα βαρύ τον αγωνιστικό χώρο και ο διαιτητής Κομίνης έκρινε πως δεν μπορεί να παιχτεί ποδόσφαιρο με τις υπάρχουσες συνθήκες, οπότε το ματς αναβλήθηκε και αναμένεται να γίνει την Πέμπτη (22/01) την ίδια ώρα.

Ο διαιτητής Κομίνης ανέφερε: ''Δεν μπορεί να γίνει το ματς υπό αυτές τις συνθήκες, αύριο θα πρέπει την ίδια ώρα να είμαστε εδώ, ώστε θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος να διεξαχθεί η αναμέτρηση''.
Πηγή: skai.gr