Κλείσιμο

Απροκάλυπτη προσπάθεια φίμωσης του ΣΚΑΪ από την ΕΠΟ

Τη φίμωση της ανεξάρτητης δημοσιογραφικής έρευνας του ΣΚΑΪ για τη διαφθορά του ελληνικού ποδοσφαίρου και των παραγόντων που το διαφεντεύουν επιχειρεί με απροκάλυπτο τρόπο η ΕΠΟ.

Αφορμή στάθηκε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ της 20ης Αυγούστου που κατέγραψε τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση για την πιθανή ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης που διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο, ημέρα κατά την οποία οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ζήτησαν και έλαβαν αναβολή προκειμένου να καταθέσουν ανομωτί στις 15 Σεπτεμβρίου.

Η ΕΠΟ, μέσω σημερινής ανακοίνωσής της, απειλεί με ένδικα μέσα την ανεξάρτητη δημοσιογραφία του ΣΚΑΪ, κεντρικός ρόλος της οποίας είναι να καταγράψει τα γεγονότα και μόνο αυτά την ώρα μάλιστα που κορυφαία στελέχη της μεταξύ ων οποίων ο ίδιος ο πρόεδρος Γιώργος Σαρρής, αλλά και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης, βρίσκονται στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η ΕΠΟ προχώρησε στην έκδοση ανακοίνωσης λίγες ώρες μετά το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Πρόσεξε ο Ολυμπιακός πρέπει να νικήσει».

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση για τους στημένους πίνακες διαιτησίας συνδέθηκε μέσω βουλεύματος με την έκρηξη στο αρτοποιείο του πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα και οδήγησε στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Για τους εμπλεκόμενους, που αποδείχθηκε μεταξύ άλλων ότι συνομιλούσαν με πακιστανικά και κινέζικα τηλέφωνα για να κρύψουν τα ίχνη τους, προκύπτουν πλέον ενδείξεις για κακουργηματικές πράξεις εκβίασης, απόπειρας ανθρωποκτονίας και εκρηκτικών υλών, απάτης, δωροδοκίας και δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος.

Για την τιμή και την υπόληψη των διοικούντων της ΕΠΟ και των άλλων εμπλεκόμενων στην υπόθεση θα αποφανθεί η δικαιοσύνη κι ας επιχειρεί η ομοσπονδία στην ανακοίνωση της να πείσει ότι αυτές θίγονται από τον ΣΚΑΪ που απλά παρακολουθεί και ενημερώνει για την εξέλιξη της υπόθεσης.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ