Κλείσιμο

Χαλαροί, αλλά συγκεντρωμένοι οι Γερμανοί

Χαλαροί και ψύχραιμοι εμφανίζονται οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γερμανίας στην προτελευταία τους προπόνηση ενόψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής με αντίπαλο την Αργεντινή. Χθες το πρόγραμμα προέβλεπε ασκήσεις «ποδοτένις», με τους παίκτες να προσπαθούν να περάσουν όσο πιο δυνατά γίνεται την μπάλα πάνω από το χαμηλό φιλέ και να «γράψουν»πόντους.

Στο πρόγραμμα συμμετέχει και ο προπονητής της γερμανικής εθνικής ομάδας Γιόαχιμ Λέβ. Πρόκειται για μια επίδειξη χαλαρής αντιμετώπισης της κρίσιμης αναμέτρησης με την Αργεντινή; Κάθε άλλο. Οι Γερμανοί δεν υποτιμούν τον αντίπαλό τους, αλλά διατηρούν την ψυχραιμία τους.

«Χαιρόμαστε ενόψει του αγώνα με έναν ισχυρό αντίπαλο»

Όπως επισημαίνει ο βοηθός του γερμανού προπονητή, Χάνσι Φλικ: «Νομίζω ότι η ομάδα καίγεται για αυτό το παιγνίδι. Επί πολλές εβδομάδες εργάσθηκαν όλοι με την προοπτική του τελικού της Κυριακής. Το κλίμα είναι καλό. Είμαστε όμως και πολύ συγκεντρωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι. Δεν θέλουμε να αποσπάται η προσοχή μας. Υπό την έννοια αυτή, χαιρόμαστε ενόψει του αγώνα με έναν ισχυρό αντίπαλο».

Σεβασμό επιδεικνύουν, όμως, και οι Αργεντινοί έναντι των «πάντσερ». Όπως τονίζει ο προπονητής των Λατινοαμερικανών Αλεχάντρο Σαμπέλα, «η Γερμανία είναι μια πραγματική δύναμη». Ο 59χρονος εκλέκτορας της αργεντινής εθνικής ομάδας χαρακτηρίζει «απίστευτο» το παιγνίδι της Γερμανίας στον 7-1 με τη Βραζιλία και θεωρεί την ομάδα του Λεβ φαβορί του τελικού. «Οι Γερμανοί είναι τώρα αισιόδοξοι. Καλύτερα έτσι, καθώς όσο πιο μεγάλη είναι η αυτοπεποίθησή τους τόσο πιο μεγάλη θα είναι η έκπληξη που θα γίνει στον μεταξύ μας αγώνα», επισημαίνει ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Γνωρίζω πόσο οδυνηρό είναι να χάνει κανείς σε τελικό»

Οι Γερμανοί έλυσαν τα προβλήματα που παρουσίασαν στον αμυντικό τομέα, κυρίως στα παιγνίδια του πρώτου γύρου. Βελτίωσαν την κατοχή της μπάλας και δείχνουν έτοιμοι για το τρόπαιο. Όπως υπογραμμίζει ο Μίροσλαβ Κλόζε: «Είναι ένας τελικός και εγώ γνωρίζω πόσο οδυνηρό είναι να χάνει κανείς σε τελικό. Ωστόσο είμαι αισιόδοξος ότι έχουμε τώρα τη δυνατότητα να κερδίσουμε αυτό το παιγνίδι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μπένεντικτ Χέβεντες, που θεωρεί καθοριστικό σημείο για την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου την συλλογικότητα στον τρόπο ανάπτυξης του γερμανικού παιγνιδιού, κυρίως στην άμυνα.

Στην ισχυρή άμυνα ποντάρει, όμως, και η Αργεντινή. Έτσι μπορεί ο Μέσι να είναι η κύρια πηγή προβλημάτων που θα αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί, όμως, οι Αργεντινοί πιστεύουν ότι ο τελικός θα κριθεί στην ισχυρή άμυνα.
Πηγή: Deutche Welle - Joscha Weber / Σταμάτης Ασημένιος