Θριαμβευτής και Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ - ΠΑΟ 1-4

Τον τίτλο του Κυπελλούχου Ελλάδος για 18η φορά στην μεγάλη ιστορία του κατέκτησε ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 1-4 του ΠΑΟΚ σε έναν όμορφο και θεαματικό τελικό στο ΟΑΚΑ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πράσινους ήταν ο Μάρκους Μπεργκ, που οδήγησε την ομάδα με τρία γκολ, πετυχαίνοντας χατ-τρικ.

Ο Σουηδός άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στο 15ο λεπτό με σουτ μετά από κόρνερ κι ενώ οι πράσινοι είχαν την πρωτοβουλία κινήσεων στον αγώνα.

Το δεύτερο γκολ ήλθε σε κρίσιμο ψυχολογικά σημείο και για τις δύο ομάδες, στο 50ό λεπτό, και πάλι μετά από κόρνερ και λάθος απομάκρυνση της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ο Κουτρουμπής έβγαλε στον Μπεργκ στα δεξιά και αυτός με υπέροχο πλασέ νίκησε τον Γλύκο στην γωνία του.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, κι ενώ στο 52' ο Πράνιτς είχε αγγίξει το γκολ χάνοντας για λίγα εκατοστά τα δίχτυα, ο νεαρός Καρέλης έκανε τρία τα τέρματα του Παναθηναϊκού με κεφαλιά.

Στο 70', μετά από πέναλτι που καταλογίστηκε σωστά σε βάρος του Παναθηναϊκού, ο Βούκιτς μείωσε για το Δικέφαλο του Βορρά από τα 11 βήματα.

Η εικόνα του αγώνα όμως ουσιαστικά δεν άλλαξε, και στο 88ο λεπτό ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, και μετά από υπέροχη προσωπική ενέργεια έγραψε το τελικό 1-4.

Πρόκειται μόλις για την πέμπτη φορά στην ιστορία του θεσμού που κάποιος παίχτης πετυχαίνει χατ-τρικ στον τελικό, και η πρώτη από το 1996, όταν ο Βασίλης Τσιάρτας είχε πρωταγωνιστήσει στην επικράτηση 7-1 της ΑΕΚ επί του Απόλλωνα Σμύρνης.

«Αφιερωμένη στον πρόεδρο η κούπα», δήλωσε λίγο μετά τη λήξη του αγώνα ο προπονητής του τριφυλλιού Γιάννης Αναστασίου.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Μπράβο στα παιδιά!», δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ομάδας, Γιάννης Αλαφούζος, καθώς οι παίχτες πανηγύριζαν τη νίκη.



Νωρίτερα, σε μια κίνηση ισχυρού συμβολισμού, οι πρόεδροι του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Γιάννης Αλαφούζος και Ιβάν Σαββίδης εμφανίστηκαν λίγο πριν την έναρξη του ντέρμπι αγκαλιασμένοι στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου δηλώνοντας ότι είναι φίλοι, ενώ την ίδια ώρα οι οπαδοί και των δυο ομάδων χειροκροτούσαν από τις εξέδρες.

«Απόψε ας νικήσει ο καλύτερος» είπε ο κ. Αλαφούζος, ενώ ο κ. Σαββίδης πρόσθεσε χαριτολογώντας «εγώ ήρθα να πάρω την κούπα».


Πηγή: Νewsdesk ΣΚΑΪ