Ζωντανός ο Ολυμπιακός, λύγισε με 78-76 τη Ρεάλ

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης στα φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα έμεινε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Ρεάλ Μαδρίτης με 78-76, και μειώνοντας τη σειρά σε 2-1. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το ραντεβού τους για την Τετάρτη (21:45), πάλι στον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να στείλει τη σειρά και πάλι στην Ισπανία με στόχο την υπέρβαση.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αποφασισμένοι να επιβάλουν τη θέλησή τους στο παιχνίδι. Με καλή άμυνα, που περιόρισε την ευστοχία των μαδριλένων από τη γραμμή των τριών πόντων, και κερδίζοντας τις μάχες κάτω από τα καλάθια, οιγηεπεδούχοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με οκτώ πόντους, 23-15.

Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός διατήρησε τα ηνία του αγώνα. Κατόρθωσε να αυξήσει τη διαφορά ακόμα σε διψήφιο νούμερο, όμως η περιφερική γραμμή της βασίλισσας μείωσε τη διαφορά σε απόσταση τριών κατοχών πριν οι ομάδες κατευθυνθούν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, 45-38.

Η έναρξη του δεύτερου μέρους σήμανε και την έναρξη της αντεπίθεσης για τη Ρεάλ, η οποία κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στις δύο κατοχές, και τη διαφορά να κυμαίνεται έως τα μέσα της τρίτης περιόδου μεταξύ 2 και 5 πόντων. Όπως οι πειραιώτες δεν λιποψύχησαν. Με μπροστάρη τον εξαιρετικό Ντάνστον, ο Ολυμπιακός ανέβασε και πάλι τη διαφορά στο +7, κλείνοντας το δεκάλεπτο προηγούμενος με 65-58.

Αν όμως στα πρώτα 30 λεπτά ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος, το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε θρίλερ. Λίγο η σειρά κακών επιλογών των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα σε επίθεση και άμυνα, λίγο η μαχητικότητα των μαδριλένων είδαν τον Ολυμπιακό να μένει επί περίπου 5 λεπτά χωρίς καλάθι, και τη διαφορά να μειώνεται στην ελάχιστη τιμή, 68-67. 

Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι, και το ΣΕΦ πάγωσε για τα καλά όταν στα 44’’ πριν τη λήψη, όταν ο Σέρχιο έβαλε μπροστά τη Ρεάλ για πρώτη φορά στον αγώνα (73-74).

Στα κρίσιμα όμως δευτερόλεπτα οι ερυθρόλευκοι αποδείχτηκαν πιο ψύχραιμοι. Η απάντηση ήλθε αμέσως με τη μορφή τριπόντου από τον Πρίντεζη (76-74). Ο Σέρχιο έφερε τις δύο ομάδες στα ίσα με δύο βολές, όμως στα έξι δεύτερα πριν το τέλος ο Σλούκας είχε κρύο αίμα και, από τη γραμμή της φιλανθρωπίας έδωσε στους γηπεδούχους το χρυσό προβάδισμα του 78-76,

Στη συνέχεια, ο Γιουλ αστόχησε στην πρώτη του βολή, έχασε τη δεύτερη επίτηδες και το ματς κάπου εκεί τελείωσε με τον Ολυμπιακό να διατηρεί τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης.


Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-38, 65-58, 78-76

Ολυμπιακός: Πέτγουεϊ 11, Σερμαντίνι, Ντάνστον 21 (9/10διπ., 9ρ.), Σπανούλης 17 (4ασίστ), Παπαπέτρου 2, Σλούκας 5, Κόλινς 2, Σίμονς 4, Πρίντεζης 5, Μάντζαρης (5ρ., 4ασίστ), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 11

Ρεάλ Μαδρίτης: Ρούντι Φερνάντεθ 18, Μαρτίν, Ρέγες 13, Ντίεζ, Μίροτιτς 5, Σέρχιο Ροντρίγκεθ 19, Κάρολ, Ντάρντεν 5, Γιουλ 16, Μπουρούσης, Σλότερ, Μεϊρί.
Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ