Κλείσιμο

Στην ρεβάνς η πρόκριση(ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 1-0)

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε την απόδοση προηγούμενων αγώνων στο "Θεόδωρος Βαρδινογιάννης",  και ηττήθηκε 1-0 από τον ΟΦΗ. Ο Παπάζογλου το μοναδικό γκολ στο 69', με συνεχή σφυρίγματα ο Παππάς έκοβε το ρυθμό του αγώνα.

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων που διεξήχθη στο Ηράκλειο χάρη σε γκολ του Παπάζογλου που εκμεταλλεύτηκε την μια φάση που βρήκε στην διάρκεια του 90λεπτου και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε παίκτη των Κρητικών.

Οι γηπεδούχοι με αυτό το υπέρ τους 1-0 διατηρούν ένα ισχνό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας σε σχεδόν ένα μήνα και συγκεκριμένα την Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου.

Ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, πήρε το προβάδισμα το οποίο και δικαιούταν με βάση την απόδοση του και οι πράσινοι "ξύπνησαν" μετά το τέρμα που δέχτηκαν ουσιαστικά δημιουργώντας φάσεις και ευκαιρίες για να φτάσουν στην ισοφάριση χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Οι δυο προπονητές παρέταξαν στον αγωνιστικό χώρο τις καλύτερες δυνατές ενδεκάδες τους με σκοπό να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα από το πρώτο ματς. Ο Σα Πίντο χωρίς εκπλήξεις και με σχήμα 4-4-2 θέλησε η ομάδα του να είναι επιθετική από τα πρώτα λεπτά του αγώνα ώστε να φτάσει σε ένα γκολ χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αναστασίου επανέφερε κάτω από τα γκολπόστ τον Κοτσόλη ο οποίος είναι ο τερματοφύλακας που έχει παίξει σε όλα τα ματς Κυπέλλου αλλά όλοι οι υπόλοιποι πλην του Δώνη που πήρε την θέση του τραυματία Λαγού ήταν βασικοί. Μάλιστα ο νεαρός μέσος χρησιμοποιήθηκε γιατί ο Πράνιτς κρίθηκε ανέτοιμος να παίξει από την αρχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχική ενδεκάδα βρέθηκε μέχρι και ο Νάνο που ως τώρα δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε αγώνα Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός όμως συνέχισε όπως και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα να είναι κακός στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε αρκετό χώρο στον ΟΦΗ και δεν απείλησε σε καμία στιγμή του πρώτου 45ου. Βέβαια ούτε και ο ΟΦΗ από την πλευρά του απείλησε ιδιαίτερα καθώς παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή και την υπεροχή της μπάλας μόλις δυο σουτ του Μπούρμπου βρήκαν εστία και ο Κοτσόλης είχε εύκολη δουλειά.

Το δεύτερο μέρος είχε καλύτερο ρυθμό, φάσεις αλλά και γκολ από πλευράς του ΟΦΗ στο 69' με τον Παπάζογλου. Οι πράσινοι ανέβασαν την απόδοση τους μετά το γκολ που δέχτηκαν και έψαξαν για την ισοφάριση αλλά χωρίς να τα καταφέρουν. Ο Παναθηναϊκός ξύπνησε μόνο μετά το 1-0.

Ρόλο στο αποτέλεσμα έπαιξε και ο διαιτητής Παππάς, ο οποίος με τα συνεχή σφυρίγματα του δεν επέτρεψε να παιχτεί ποδόσφαιρο. Διέκοπτε συνέχεια το ματς, ενώ υπέδειξε αρκετά πονηρά φάουλ υπέρ των γηπεδούχων, προκειμένου να σταματήσει τους πράσινους.

51': Ευκαιρία για τον ΟΦΗ: Ο Περογαμβράκης αποφεύγει τον Τριανταφυλλόπουλο και σουτάρει, αλλά αστοχεί.
58': Απο την κεφαλιά του Ατζαγκούν η ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με το άστοχο διαγώνιο σουτ του Μπεργκ
66': Βαθιά μπαλιά προς τον Καρέλη, ο Φερνάντεζ βγαίνει αρκετά έξω από την περιοχή του και διώχνει με το κεφάλι. Ο Αμπέιντ σουτάρει λίγο κάτω από το κέντρο προς την κενή από τερματοφύλακα εστία, αλλά ο Μιλιάζες διώχνει
67': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό: Σέντρα του Δώνη στο δεύτερο δοκάρι, γύρισμα του Αμπέιντ στη μικρή περιοχή, ο Καρέλης κάνει την προβολή αλλά δεν βρίσκει την μπάλα

Aπο ενα φάουλ που δεν εγινε, αλλά υπέδειξε ο Παππάς ξεκίνησε το γκόλ του ΟΦΗ στο 69' με κοντινή κεφαλιά του Παπάζογλου μετά από εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες.
74': Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό: Κόρνερ του Νάνο, κεφαλιά του Σίλντενφελντ από τη μικρή περιοχή, ο Φερνάντεζ αποκρούει την μπάλα με το δεξί πόδι πάνω στη γραμμή.
86': Ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με το άστοχο διαγώνιο σουτ του Καρέλη από το ύψος της περιοχής του ΟΦΗ.
89': Εκτέλεση φάουλ του Νάνο, ο Μπεργκ δεν προλαβαίνει να βρει την μπάλα.



Γήπεδο: "Θ. Βαρδινογιάννης"

Καιρός:

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθηνών)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς)

Τέταρτος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

Επιπρόσθετοι: Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτ/νιας), Κωνσταντίνος Ιωαννίδης (Αργολίδας)

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Μιλιάζες, Μακρής, Ντούντου, Μανούσης, Ζε Εντουάρντο (77' Κουτσιανικούλης), Περογαμβράκης (86' Στάθης), Παπάζογλου (90+ Πανούσης).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο,Δώνης (80' Κλωναρίδης), Μέντες (73' Πράνιτς), Ζέκα, Ατζαγκούν (58' Κ
Πηγή: skai.gr