Αποκάλυψη στη ΔΙΚΗ: Μπριάκος-Δούρος απολογούνται πάλι – εικονικά τιμολόγια 62 εκ. ευρώ στον ΓΣ Ηρακλής!

Με κατά αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων και υπόπτων ολοκληρώνεται από την εισαγγελία Αθηνών η έρευνα για τους στημένους πίνακες διαιτησίας, όπως αποκάλυψε η τηλεοπτική "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Ο αθλητικός εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας ήδη κάλεσε τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας και πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΚΕΔ Χρήστο Σάββα και τους ύποπτους-μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Θανάση Μπριάκο-Γιώργο Δούρο να βρεθούν ενώπιον του ταυτοχρόνως ώστε να αποκτήσει ιδίαν αντίληψιν των όσων έγιναν τον Αύγουστο του 2012 στα γραφεία της ΕΠΟ.

Στην εκπομπή αποκαλύφθηκε έκθεση ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών την περίοδο 2001-2005, κατά την οποία έλαβε εικονικά τιμολόγια και η επιχείρηση του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Βάσει του εγγράφου με εντολή ελέγχου 1/24-9-12, ο ΓΣ Ηρακλής Θεσσαλονίκης εξέδωσε 2.295 εικονικά τιμολόγια καθαρής αξίας 62.619.561 ευρώ. Ο απωλεσθείς ΦΠΑ είναι 11.193.769 ευρώ.

Παράλληλα η τηλεοπτική "Δίκη" εμφάνισε τέσσερα έγγραφα της ΕΠΣ Ευβοίας, στην οποία είναι πρόεδρος ο κ.Παπακωνσταντίνου, βάσει των οποίων αποκλείονται δημοσιογράφοι από τις μεταδόσεις ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για "δυσμενείς κρίσεις"! Η πρωτοφανής απόπειρα λογοκρισίας συνοδεύεται από δύο αποφάσεις της ΕΠΣΕ, οι οποίες αναφέρουν ρητώς ότι "οι δημοσιογράφοι πρέπει να καταθέτουν αντίγραφο ποινικού μητρώου στην ποδοσφαρική (!) Ένωση και να τηρούν του όρους του "ευ αγωνίζεσθαι" (!), διαφορετικά δεν μπορούν να εισέρχονται στα γήπεδα".

Τέλος, η εκπομπή έφερε στο φως πρακτικό συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΠΟ, στο οποίο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Σαρρής λαμβάνει γνώση από τον ομόλογό του του Άρη Λάμπρο Σκόρδα για την προσφυγή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο άρθρο 99. Το πρακτικό είναι της 24ης Ιανουαρίου 2014 και στις 27 Φεβρουαρίου 2014 ο κ.Σαρρής δήλωνε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν γνωρίζει ότι ο Άρης προσέφυγε στο 99!
Πηγή: skai.gr