Παράδοση άνευ όρων(Παναθηναϊκός-Μακαμπι 55-68)

Πραγματοποιώντας ίσως την χειρότερη φετινή του εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός, ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (68-55) από την Μακάμπι μπροστά σε περίπου επτα χιλιάδες οπαδούς του στο ΟΑΚΑ. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Αργύρης Πεδουλάκης είδε στο ημίχρονο τον Ούκιτς να βγαίνει νοκ-άουτ για το υπόλοιπο της αναμέτρησης με τραβηγμα στον δικέφαλο και πλέον ο Κροάτης θα υποβληθεί σε μαγνητική ώστε να φανεί αν θα προλάβει τον ημιτελικό με τον Ολυμπιακού για το Κύπελλο.



Πλέον τα σενάρια για το «τριφύλλι» όσον αφορά τον όμιλο στον οποίο θα μετάσχουν στο Top-16 είναι τα εξής. Με την αποψινή ήττα η 2η θέση αποτελεί οριστικά παρελθόν και πάει για την τρίτος ή τέταρτος. Με Νίκη της Κουμπάν επί της Λαμποράλ Κούτσα την Παρασκευή (20/12, στις 21:30) στην Ισπανία, οι πράσινοι είναι τρίτοι και αποφεύγουν να πέσουν στον όμιλο του Ολυμπιακού. Τρίτος είναι και αν η Λαμποράλ κερδίσει με περισσότερους από 55 πόντους σε ένα απίθανο σενάριο βεβαίως. Θα τερματίσει τέταρτος εάν η Λαμποράλ νικήσει οπότε τότε θα πάει στον όμιλο του Ολυμπιακού, συναντώντας επίσης και την Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς.

Οσον αφορά το ματς, οι «πράσινοι» πλήρωσαν τον «ρηχό» πάγκο τους, σε συνδυασμό με τις σημαντικές απουσίες τους, καθώς έπαιξαν και πάλι χωρίς τους Ματσιούλις, Παππά (αλλά και τον Ούκιτς όπωςε αναφέραμε.

Το τριφύλλι δεν μπορούσε να ελπίζει με το τραγικό 4/22 τρίποντα, με 15 λάθη, αλλά και με το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει ακόμη και με 23 πόντους!


Κακός παρουσιάστηκε στο πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός. Αν και μπήκε με αρκετό ενθουσιασμό, σταδιακά έχασε τη συνοχή του και γρήγορα βρέθηκε να ακολουθεί. Ουσιαστικά το πρόβλημα ξεκινούσε από την πολύ νωθρή άμυνα, με τους Ισραηλινούς να σκοράρουν εύκολα και με υψηλά ποσοστά (με Πνίνι, Σμιθ), εξασφαλίζοντας διαφορά 9π. στο τέλος του δεκαλέπτου.


Τίποτα δεν άλλαξε ούτε και στην δεύτερη περίοδο για τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν ο Σόφο φορτώθηκε από νωρίς με τρία φάουλ. Οι πράσινοι συνέχισαν να τα... σπάνε από τα 6.75μ. (0/10 στο α' μέρος!) την ώρας που επέτρεπαν στους αντιπάλους τους να σουτάρουν με το πολύ πιο κολακευτικό 4/10.

Οι Ισραηλινοί παίρνοντας πόντους από αρκετούς παίκτες και ειδικά από τον Μπλου που έκανε αρκετή ζημιά κατάφεραν να διατηρούν ένα διψήφιο προβάδισμα (21-31, 25-36). Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν είχε καλές συνεργασίες στην επίθεση και μόνο με κάποιες μεμονωμένες ενέργειες (όπως από τον Ούκιτς) μπόρεσε να πάει στην ανάπαυλα με διαφορά μικρότερη των δέκα πόντων.


Μια από τα ίδια και στη συνέχεια, καθώς ο Παναθηναϊκός ήθελε αλλά δεν... μπορούσε να επανέλθει στο ματς. Οποια σχήματα και πρόσωπα κι αν δοκίμαζε ο Πεδουλάκης (επιστράτευσε ακόμη και τον Αποστολίδη στην πρώτη του συμμετοχής στην Ευρωλίγκα) η εικόνα της ομάδας του δεν έλεγε να βελτιωθεί. Η αστοχία συνεχιζόταν (ο Διαμαντίδης πέτυχε το πρώτο τρίποντο στο 22' μετά από 12 άστοχες προσπάθειες) το τριφύλλι ήταν πολύ προβλέψιμο στις επιθέσεις του, ενώ οι Ισραηλινοί έμοιαζαν ώρες ώρες να παίζουν... ρολόι από την περιφέρεια.

Έτσι Μακάμπι που είχε σαφώς περισσότερες λύσεις και μεγαλύτερη ισορροπία εκτόξευσε την διαφορά στο απίστευτο +23 (35-58)!


Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι πράσινοι τα έδωσαν όλα και με ηγέτη τον Λάσμε έτρεξαν ένα 12-0, πλήσιάζοντας στους 11 (47-58 και 49-60 στο 35'), όμως ήταν πολύ αργά. Ο Μπλου με ένα τρίποντο καθάρισε το ματς για τους Ισραηλινούς που κέρδισαν καθαρά και δίκαια, εξασφαλίζοντας την πρώτη θέση του ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 14-23, 27-36, 35-58, 55-68

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 2, Κάρι 7, Μπατίστ, Φώτσης 3, Ούκιτς 4, Λάσμε 16 (8ρ), Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης 5 (9α), Γκιστ 6, Γιάνκοβιτς 7, Αποστολίδης
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Μπλατ): Ράις 7, Σμιθν7, Χίκμαν 10, Ίνγκλς 10, Τάιους 6, Πνίνι 9, Κοέν 2, Οχαγιόν 2, Μπλου 13, Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 2
Πηγή: skai.gr