Ο Απόλλωνας και ο διαιτητής Ζαχαριάδης "μπλόκαραν" τον Παναθηναϊκό

Ο Απόλλωνας Σμύρνης και ο διαιτητής Ζαχαριάδης δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να φτάσει στις τρεις συνεχείς νίκες στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 (47΄ Παντελιάδης - 6΄ Μπεργκ) στη Ριζούπολη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με τον Λόρι Σάντσες να κερδίζει τον πρώτο βαθμό του ως τεχνικός του Απόλλωνα.

Με τον διαιτητή της αναμέτρησης να γίνεται πρωταγωνιστής του ματς, αρχικά όταν ο Καρέλης ανετράπη μετά απο παρατεταμένο κράτημα μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ζαχαριάδης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, όπως και  στο 89', όταν έκλεισε τα μάτια στο πέναλτι πάνω στον Μπεργκ

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Ο Γιάννης Αναστασίου, παρέταξε την ομάδα του επιθετικά για ακόμα ένα παιχνίδι και με σύστημα 4-3-1-2. Με τον Μέντες λίγο πιο πίσω από τους Πράνιτς και Λαγό που είχε στα αριστερά και στα δεξιά του αντίστοιχα, τον Αμπεΐντ ως δεκάρι και τους Μπεργκ και Καρέλη μπροστά.

Από τα πρώτα κι’ όλας λεπτά, φάνηκε η επιθυμία του Έλληνα τεχνικού να δει την ομάδα του να έχει επιθετική εικόνα στην αναμέτρηση. Έτσι, στο 3’ το σουτ του Πράνιτς προειδοποίησε τον Τζόρβα, για το γκολ του Μπεργκ που ερχόταν! Στο 6’, ο Καρέλης βρήκε με μια πανέμορφη σέντρα από αριστερά τον Σουηδό, ο οποίος με σουτ πάνω στη κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα γράφοντας το 0-1.

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να ισορροπήσουν κάπως και να κερδίσουν λίγο χώρο στο γήπεδο, με τον Παναθηναϊκό όμως να βρίσκει και πάλι χώρους να αναπτυχθεί. Οι προσπάθειες των Αμπεΐντ και Μπεργκ δεν είχαν καλά τελειώματα με αποτέλεσμα να μην φέρουν στο «τριφύλλι» ένα δεύτερο γκολ, κάτι που βάση απόδοσης άξιζε. Η ομάδα του Αναστασίου, δεν έχασε σε κανένα σημείο τον έλεγχο της αναμέτρησης, με πρώτη αξιόλογη προσπάθεια του «Ιστορικού» στο 43’ με τον Φαρινόλα και δεύτερη στον έξτρα χρόνο του πρώτου ημιχρόνου με ένα σουτ του Μίγκα.

Όπως μπήκε στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός, έτσι ακριβώς ξεκίνησε και ο Απόλλωνας στην επανάληψη... Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με τον Παντελιάδη που μόλις είχε μπει στην αναμέτρηση, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φαρινόλα στο 47’ να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση, σε ένα γκολ που έχει ευθύνη ο Κοτσόλης.

Οι «πράσινοι», μετά το σοκ της ισοφάρισης, προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά η κεφαλιά του Μπεργκ στο 56’ πέρασε μόλις άουτ από την εστία του Τζόρβα. Η εικόνα του Παναθηναϊκού όμως συνέχιζε να μην θυμίζει αυτή του πρώτου μέρους, με τον Αναστασίου να αναγκάζεται να αποσύρει τον Αμπεΐντ για να βάλει τον Ατζαγκούν, καθώς ο Αλγερινός έκανε πολλά λάθη...

Αυτή η αλλαγή δεν βοήθησε όμως, και λίγο έλειψε στο 76’ ο Απόλλωνας να κάνει και το 2-1, με την κεφαλιά του Τσοκάκη, που έδιωξε ο Κοτσόλης. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανέβει και με τον Κλωναρίδη που είχε μπει στην αναμέτρηση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο.

Στο 89’ ωστόσο, ο Μπεργκ αφού άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και ήταν έτοιμος να σουτάρει, βρέθηκε στο έδαφος με τον Ζαχαριάδη να δείχνει παίζεται και ουσιαστικά κάπου εκεί να τελειώνει το ματς, με τον Παναθηναϊκό να φωνάζει για πέναλτι. Οι «πράσινοι» σίγουρα θα μπορούσαν να είχαν φύγει νικητές από τη Ριζούπολη, αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στο τελείωμα των φάσεων στο πρώτο μέρος.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
3' Σουτ του Πράνιτς από το ημικύκλιο, ο Τζόρβας με τις γροθιές έσωσε.
6’ Ο Καρελης από αριστερά έβγαλε πανέμορφη σέντρα, ο Μπεργκ ήταν εκεί που έπρεπε και με σουτ στη κίνηση έκανε το 1-0.
39' Όμορφη ανάπτυξη από τον Παναθηναϊκό. Ο Μέντες κατέβασε ωραία την μπάλα, πέρασε την κατάλληλη στιγμή στον Μπεργκ, αυτός γύρισε στο σημείο του πέναλτι στον Αμπεΐντ, το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Τζόρβας.
43' Η μπάλα βρήκε καταλάθος στον Μαρινάκη, στρώθηκε στο Φαρινόλα, το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.
45+1' Σουτ του Μίγκα στη κίνηση η μπάλα άουτ.
47' Εκτέλεση κόρνερ, ο Παντελιάδης στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-1.
56' Εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς, κεφαλιά του Μπεργκ στην καρδιά της άμυνας του Απόλλωνα, η μπάλα φεύγει άουτ.
76' Σέντρα του Αργυρόπουλου από δεξιά, ο Τσοκάκης ανενόχλητος στην περιοχή έκανε την κεφαλιά με τον Κοτσόλη να κρατάει το 1-1...
89' Ο Ζαχαριάδης δεν είδε παράβαση στο μαρκάρισμα στον Μπεργκ μέσα στην περιοχή.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Π. Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Πετρόπουλος, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Άλβαρεζ - Κουτρουμπής, Πράνιτς, Τριανταφυλλόπουλος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Λόρι Σάντσες): Τζόρβας, Κανακούδης, Δεληζήσης, Άλβαρεζ, Αργυρόπουλος, Καμαρά (20΄ Τσοκάνης), Κόρμπος, Διαμαντής (46΄ Παντελιάδης), Μίνγκας (86΄ Τσιλιγκίρης), Φαρινόλα, Πετρόπουλος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Νάνο Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Μαρινάκης, Μέντες, Πράνιτς, Λαγός (71΄ Κλωναρίδης), Αμπέιντ (64΄ Ατζαγκούν), Μπεργκ, Καρέλης




Δεν ανέδειξε νικητή το δεύτερο παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς Πλατανιάς και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στα Περιβόλια. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Τόρες στο 26΄, αλλά στο 37΄ ο Παπαδόπουλος ισοφάρισε για τους Περιστεριώτες. Από το 43΄ ο Ατρόμητος έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Γιαννούλη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Αν κάποια ομάδα μπορεί να χαρακτηριστεί κερδισμένη από το σημερινό ματς αυτή είναι ο Ατρόμητος. Το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Τόρες στο 26΄, ωστόσο, κατάφερε να αντιδράσει γρήγορα και στο 37΄ να «απαντήσει» με το Δημήτρη Παπαδόπουλο. Το πιο σημαντικό, όμως, για τους Περιστεριώτες ήταν πως αγωνίστηκαν για περισσότερο από ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο και στο διάστημα αυτό ουσιαστικά δεν κινδύνεψαν από τους γηπεδούχους.

Ο Πλατανιάς είχε μία ακόμη καλή στιγμή με τον Φανούρη Γουνδουλάκη λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ωστόσο, στο 41΄ ο Μπρίτο ήταν εκείνος που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τον Ατρόμητο. Για την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, που χρειάζεται βαθμούς στην προσπάθειά της να αποφύγει τον υποβιβασμό, ο βαθμός που απέσπασε δεν την βοηθάει όσα θα ήθελε.



Διαιτητής: Δ.Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Τετέ - Γιαννούλης, Φυτανίδης, Ιγκλέσιας

Κόκκινες: Γιαννούλης (43΄ δεύτερη κίτρινη).



Οι συνθέσεις:

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Νίκος Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φαΐσκα, Ζουμπουλάκης, Φερνάντες, Ιντζίδης, Αγκιλέρα, Τετέ, Μπέλιτς (60΄ Κάταϊ), Τόρες, Γουνδουλάκης (78΄ Σιώπης), Μοράλ (86΄ Μπεριάν)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Νάστος, Ιγκλέσιας, Καραγκούνης (11΄ Γεωργίου), Ουμπίντες, Μπρίτο (73΄ Πίτου Γκαρσία), Δημούτσος, Παπαδόπουλος

Ο Αστέρας επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και νίκησε εύκολα με 3-0 τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν από τα... αποδυτήρια, καθώς πριν ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Ντε Μπλάσις άνοιξε το σκορ, το 2-0 έκανε στο 25' ο Ζησόπουλος, ενώ το τρίτο γκολ πέτυχε στο 65ο λεπτό ο Καράσκο. Στο 55' η ομάδα της Τρίπολης είχε χάσει και πέναλτι με τον Ουσέρο
.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε το ματς για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναιτωλικό και ν' ανοίξει το σκορ. Συγκεκριμένα ο Ντε Μπλάσις με κεφαλιά μετά από σέντρα του Καράσκο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, πετυχαίνοντας τον έκτο φετινό του γκολ.

Η ομάδα του Αγρινίου προσπάθησε να συνέλθει από τη ψυχρολουσία και λίγο έλλειψε ν' απαντήσει στο 23'. Τότε ο Καλί έκανε γυριστό σουτ, όμως η μπάλα, και με τη σωτήρια παρέμβαση του Ερνάντεζ, προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι και οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν.

Στη συνέχεια ο Αστέρας πήρε ξανά την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε την άμυνα των αντιπάλων και κατάφερε να διπλασιάσει το σκορ. Στο 25ο λεπτό ο Ουσέρο εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μπρακάλι έκανε έξοδο... απελπισίας, η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του και ο Ζησόπουλος στο δεύτερο δοκάρι και προ κενής εστίας δεν αστόχησε, σημειώνοντας το 2-0. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά η ομάδα της Τρίπολης είχε τον έλεγχο και δεν άφηνε στους αντιπάλους χώρο για να κινηθούν.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το σκηνικό δεν άλλαξε. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του Παναιτωλικού, ο οποίος προσπαθούσε να απειλήσει με ξαφνικές αντεπιθέσεις. Ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά στο 55' ο Ουσέρο εκτέλεσε πέναλτι, μετά από ανατροπή του Μπαράλες από τον Καλί, αλλά ο Μπρακάλι απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η ομάδα της Τρίπολης, όμως, συνέχισε να πιέζει και, καθώς η άμυνα των φιλοξενούμενων έμπαζε από παντού, το τρίτο γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 60ο λεπτό ο Ουσέρο έδωσε την ασίστ στον Καράσκο και ο τελευταίος δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Μπρακάλι και να ξεσηκώσει τις κερκίδες. Κάπου εκεί το ματς κρίθηκε με την ομάδα του Αγρινίου να... καταρρέει. Το μόνο αξιοσημείωτο για τους φιλοξενούμενους ήταν το σουτ του Θεοδωρίδη στο δοκάρι στο 82ο λεπτό.

Ο διαιτητής Βοσκάκης (Ρεθύμνου) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ντε Μπλάσις, Καλί και Μελισσά.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Ερνάντεζ, Λούι, Κοντοές, Ζησόπουλος, Γκοϊάν, Ουσέρο, Εντό, Μουνάφο (64' Σέτι), Μπαράλες (72' Χουάνμα), Ντε Μπλάσις (38' λόγω τραυματισμού Ναβάρο), Καράσκο.

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Γκάλο, Μελισσάς (56' Μπόγιοβιτς), Καλί, Κούσας, Γοδόι, Σίλβα Τζούνιορ (70' Μουμίν), Μπακάκης, Καμαρά, Θεοδωρίδης, Μπελόν (34' λόγω τραυματισμού Ιωάννου).
Πηγή: skai.gr