Πρώτη νίκη για ΟΦΗ (2-0 τον Άρη)

Επρεπε να φτάσει η 10η αγωνιστική για να πετύχει ο ΟΦΗ την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας κι αυτή μέσα στο Ηράκλειο με 2-0 επί του Άρη, που από το 2ο λεπτό αγωνιζόταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ελσνερ. Ο Κουτσιανικούλης στο 53' και ο Ιμπεχ με αυτογκόλ στο 71' πέτυχαν τα τέρματα της κρητικής ομάδας.

Με το "καλημέρα" οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες. Μόλις στο 2ο λεπτό ο Σπάθας δεν δίστασε να δείξει την κόκκινη κάρτα στον Ελσνερ για μαρκάρισμα από πίσω στον Παπάζογλου. Ωστόσο στη συνέχεια ο ΟΦΗ δυσκολεύτηκε να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα. Κατά διαστήματα μάλιστα το -ούτως ή άλλως μη ποιοτικό- ματς, ήταν ισορροπημένο από τη μεριά του Αρη. Ενδεικτικό είναι πως σε όλο το α' ημίχρονο, δύο φάσεις είναι αυτές που αξίζουν αναφοράς, μία από κάθε ομάδα. Στο 30' και μετά από εκτέλεση φάουλ του Τάτου, ο Νταμαρλής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι και στο 45', σε σέντρα του Ζε Εντουάρντο, ο Περογαμβράκης εντελώς αμαρκάριστος, δεν θα πιάσει καλά την κεφαλιά και θα αστοχήσει.

Ωστόσο, στο β' ημίχρονο φάνηκε η αριθμητική υπεροχή, αφού ο ΟΦΗ μπήκε πιο ορμητικός, κυριάρχησε και πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο (53') βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, μετά από συνεργασία Περογαμβράκη-Κουτσιανικούλη και δυνατό σουτ του δεύτερου. Στο 60' οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία, καθώς η κεφαλιά του Ζόρο κατέληξε στο δοκάρι και άουτ και στο 71' έφτασαν στο δεύτερο γκολ, έστω και από... σπόντα, όταν σε εκτέλεση κόρνερ, ο Ίμπεχ προσπάθησε να προλάβει τον Παπάζογλου, αλλά έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Μοιραία το ματς στη συνέχεια έγινε... διαδιαστικού χαρακτήρα και το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ελσνερ (2΄)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάλαϊτζιτς, Μιλιάζες - Πουλίδο, Διούδης

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Δασκαλάκης, Τριποτσέρης, Ζόρο, Κάλαϊτζιτς (36' Κουτσιανικούλης), Ζε Εντουάρντο, Μπούρμπος, Φραγκουλάκης, Μακρής, Μιλιάζες, Περογαμβράκης (67' Λαμπρόπουλος), Παπάζογλου (79' Μακουκούλα).

ΑΡΗΣ (Ζόραν Μιλίνκοβιτς): Διούδης, Πουλίδο, Τριανταφυλλάκος, Μαργαρίτης, Ίμπεχ, Σταυρόπουλος (15' Κύργιας), Νταμαρλής (80' Παπαδόπουλος), Ψυχογιός, Έλσνερ, Τάτος, Αγκάνθο (75' Μανιάς).
Πηγή: skai.gr