Πικρή γεύση για Ολυμπιακό

O Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά στη νίκη στο “Ντα Λουζ” επί της Μπενφίκα και να γίνει το μεγάλο φαβορί για να συνοδεύσει την Παρί Σεν Ζερμέν στην επόμενη φάση του Champions League. Ομως οι Ιβηρες ισοφάρισαν στο τελικό 1-1 και πλέον όλα είναι ανοιχτά, με τους Ελληνες να έχουν το πλεονέκτημα του δεύτερου αγώνα στο Φάληρο.

Το παιχνίδι έγινε σε ένα πολύ βαρύ τεραίν λόγω της πολύ δυνατής βροχής και λίγο έλειψε ο Ουντιάνο Μαγιένκο να το σταματήσει στην ανάπαυλα, αφού η μπάλα ίσα που «έσκαγε» στην πλημμυρισμένο αγωνιστικό χώρο.

Οι Πειραιώτες έδειξαν μία σπάνια σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα, δεν κλείστηκαν, απείλησαν πολλές φορές την Μπενφίκα και πέτυχαν το γκολ της νίκης με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 29ο λεπτό, ενώ στο 82΄ τέρμα του Μήτρογλου ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Ομως η Μπενφίκα σε μία από τις λίγες πραγματικά καλές φάσεις για γκολ, ισοφάρισε με τον Καρντόζο στο 83’ και ο όμιλος παρέμεινε «ανοιχτός», τουλάχιστον όσον αφορά στη δεύτερη θέση, αφού με την Παρί να περνάει περίπατο από τις Βρυξέλλες (0-5, με τέσσερα τρομερά γκολ του απίθανου Ζλάταν) η Αντερλεχτ μάλλον έχει καπαρώσει οριστικά τον τίτλο της ουραγού στον όμιλο.

Κι ενώ το παιχνίδι κυλούσε πιο ήρεμα πλέον για τον Ολυμπιακό, η Μπενφίκα συνέχισε να πιέζει με σέντρες και... διαμαρτυρίες και τελικά σε μία στημένη φάση, από κόρνερ (που ήταν... άουτ), ο Ρομπέρτο που κράτησε τον Ολυμπιακό σε όλα τα φετινά ευρωπαϊκά ματς, έκανε άστοχη έξοδο και ο Καρντόσο σε κενή εστία σκόραρε. Το 1-1 που έγινε στο 83', έμεινε ως το τέλος και άφησε μια πίκρα στον ανώτερο Ολυμπιακό...

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Χεσούς): Αρτούρ, Λουϊζάο, Σικέιρα, Γκαράι, Αλμέιδα, Γκαϊτάν, Μάτιτς, Πέρες, Καρντόσο, Λίμα, Τζον

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φουστέρ, Βάις, Τσόρι Ντομίνγκες, Μήτρογλου

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ουντιάνο-Μαγιένκο (Ισπανία)
Πηγή: skai.gr