Μουντιάλ: Η Ελλάδα νίκησε τη Σλοβακία 1-0 και ελπίζει σε απευθείας πρόκριση

Η Εθνική μας, με το… σύνηθες 1-0 νίκησε τους Σλοβάκους, μετά από «δώρο» του Μούχα και αυτογκόλ του Σκρτελ, και πήρε τη νίκη, εξασφαλίζοντας έτσι μια θέση στα μπαράζ που οδηγούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Ο Σκρτελ
γύρισε τη μπάλα στον τερματοφύλακα της ομάδας του και αυτός αντί να την κοντρολάρει, του πέρασε κάτω από τα πόδια και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην Εθνική.

Η «γαλανόλευκη», δεν έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, όμως δεν απειλήθηκε και ιδιαίτερα από τους Σλοβάκους έχοντας την υπεροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.


Όλα κρίνονται πλέον το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, με τους διεθνείς μας να αντιμετωπίζουν το Λιχτενστάιν στο Καραϊσκάκης, και τους Βόσνιους να αντιμετωπίζουν τη Λιθουανία στο Βίλνιους. Για να τερματίσει στην πρώτη θέση η Ελλάδα και να αποφύγει τα μπαράζ πρόκρισης πρέπει όχι μόνο να κάνει το καθήκον της νικώντας το Λιχτενστάιν, αλλά και η Βοσνία να μην φύγει νικήτρια από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Σε διαφορετική περίπτωση η εθνική θα περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στα μπαράζ, στην κλήρωση που θα ακολουθήσει.


Συνθέσεις ομάδων

Ελλάδα (Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Μανιάτης, Χριστοδουλόπουλος (57' Νίνης), Σαλπιγγίδης (76' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (88' Φετφατζίδης).

Σλοβακία (Κόζακ): Μούχα, Πέκαρικ, Ντούριτσα, Σκρτελ, Χούμποτσαν, Πετσόβσκι (64' Γκουεντέ), Κούτσκα, Σέστακ (63' Γιακούμπκο), Βάις, Στόχ, Νεμετς (76' Ντούρις).

Διαιτητής: Αϊτεκίν
Βοηθοί: Κλέβε, Χέκερ
Γήπεδο: «Γ. Καραϊσκάκης»

Πηγή: skai.gr