Σαν σε προπόνηση στο "Καραϊσκάκης" η Παρί 4-1 τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός γνώρισε βαριά ήττα 1-4 από την Παρί στο Φάληρο, δεχόμενος τρία πανομοιότυπα γκολ, από ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ.Η καθίζηση των πειραιωτών στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Παρί ανέβασε τον ρυθμό της, έδωσαν το δικαίωμα στους Γάλλους να μετατρέψουν ένα κατά τα φαινόμενα δύσκολο για εκείνους βράδυ, σε υγιεινό περίπατο, αφού και τους τρεις βαθμούς πήραν και επιβεβαίωσαν ότι διαθέτουν την ποιότητα και τα αστέρια, για να εκμεταλλεύονται σε απόλυτο βαθμό και το παραμικρό λάθος της αντίπαλης άμυνας.

Ο Ολυμπιακός του πρώτου μέρος κοίταξε στα μάτια την Παρί. Και ας βρέθηκε να χάνει 0-1 από το γκολ του Εντερσον Καβάνι μόλις στο 19’. Αυτή ήταν και η μόνη φορά που έκαναν τη μεγάλη φάση οι Γάλλοι. Και προηγήθηκαν κόντρα στη ροή του αγώνα που ήθελε τους Ελληνες πρωταθλητές να δικαιούνται έστω ένα γκολ. Στο φινάλε, δε, του πρώτου μέρους, τα δύο δοκάρια και οι ευκαιρίες των γηπεδούχων τους άφησαν με το παράπονο πως μπορούσαν κάτι καλύτερο από το γλυκόξινο 1-1 που διαμορφώθηκε στο 25’ με τρομερή ενέργεια του Βλάντο Βάις.

Στην επανάληψη,  οι Γάλλοι βγήκαν μεταμορφωμένοι στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός «μισκοσκασμένος» και το… κακό δεν άργησε να γίνει. Ο Ιταλός δαίμονας Τιάγκο Μότα στο 68’ και το 73΄εκτέλεσε με κεφαλιές (από στημένες φάσεις, φάουλ και κόρνερ του Λαβέτσι αντίστοιχα) την άμυνα του Ολυμπιακού και το έργο πήρε τέλος. Οσον αφορά στο νικητή τουλάχιστον, γιατί το σκορ έμελλε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Και αν το πέναλτι που κέρδισε ο Ζλάταν από το Σάμαρη δεν έγινε γκολ στο 82’, με τον Ρομπέρτο να νικάει δις τον Βοσνιο-Σουηδό σούπερ σταρ, ο Μαρκίνιος στο 86’ από σέντρα του Μότα πέτυχε το τελικό 1-4 και έδωσε διαστάσεις διασυρμού σε ένα ματς που ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά για τον Μίτσελ και τους παίκτες του, οι οποίοι αναγκάστηκαν στο φινάλε να γίνουν οι παρτενέρ της προπόνησης μιας άλλου επιπέδου ομάδας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μεντζανί, Μπονγκ, Μασάντο, Σάμαρης, Φουστέρ (74’ Σαβιόλα), Σιόβας, Τσόρι Ντομίνγκες (60’ Κάμπελ), Βάις (84’ Γιαταμπαρέ), Μήτρογλου.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μπλαν): Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Μάξουελ, Φαν Ντερ Βιλ, Τιάγκο Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (79’ Ραμπιό), Λούκας (46’ Λαβέτσι), Καβάνι (90’ Μένεζ), Ιμπραϊμοβιτς.
Πηγή: skai.gr