"Είδα πώς με μάρκαραν οι αντίπαλοι και βρήκα τη λύση στο μυαλό μου"

Ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης για τρίτη φορά στην καριέρα του, MVP ολόκληρης της σεζόν στην Ευρωλίγκα και MVP του φάιναλ φορ στο Λονδίνο. Δικαίωσε στην πράξη τον νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό της εθνικής Ελλάδας, Αντρέα Τρινκιέρι που πριν λίγες εβδομάδες είχε πει στην επίσημη παρουσίασή του από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Μπορεί να πάνε πολλές ομάδες και παίκτες στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, αλλά όταν ο Σπανούλης είναι εκεί το… φάιναλ φορ είναι δικό του.

Μέσα στο αεροπλάνο που μετέφερε την «ερυθρόλευκη» αποστολή από το Λονδίνο σήμερα, ο Σπανούλης μίλησε για το πώς επέστρεψε από το -17 του 1ου δεκαλέπτου (27-10 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης) ο Ολυμπιακός. «Στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου προσπαθούσα να εμψυχώσω τους συμπαίκτες μου. Πραγματικά έκαναν εκπληκτική δουλειά μέσα στο γήπεδο. Παράλληλα, σκεφτόμουν πως μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, έφερα εικόνες από το πώς με μάρκαραν οι αντίπαλοι και βρήκα τη λύση στο μυαλό μου. Στο δεύτερο ημίχρονο μπόρεσα κι εγώ να προσφέρω».

Οι δύο διαδοχικοί τίτλοι αποτελούν τεράστια επιτυχία και ο αρχηγός της ομάδας του Πειραιά εξήγησε ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας: «Είμαστε ομάδα. Χωρίς να είσαι ομάδα δεν πρόκειται να κερδίσεις τίποτα. Όσο καλούς παίκτες κι αν έχεις, όσα λεφτά κι αν ξοδέψεις πρέπει να είσαι ομάδα, να έχεις χαρακτήρα, να υπάρχει σεβασμός, να υπάρχουν ρόλοι, να υπάρχει συνεργασία. Όλα αυτά που συνθέτουν μία μεγάλη ομάδα. Και πραγματικά τα τελευταία χρόνια ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ μεγάλη ομάδα. Πιστεύω πως γράψαμε ιστορία».

Για τους τρεις τίτλους Ευρωλίγκας και τους τρεις τίτλους MVP του φάιναλ φορ που έχει κερδίσει ο ίδιος κάθε φορά που βρέθηκε στην καταληκτική φάση της Ευρωλίγκας, ο Βασίλης Σπανούλης δήλωσε: «Εντάξει είναι πολύ σημαντικό και σίγουρα με γεμίζει με περηφάνια, αλλά πραγματικά αν δεν είχα τόσο καλούς συμπαίκτες, προπονητές, σωστή διοίκηση, κόσμο να βοηθάει και όλους αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την ομάδα δεν θα είχα κερδίσει ούτε εγώ, ούτε ο Ολυμπιακός τίποτα».

Εν αναμονή του τρίτου γιού του, ο Βασίλης Σπανούλης απάντησε στο τέλος σε ερώτηση αν με τη σύζυγό του θα ήθελαν και τέταρτο: «Έτσι όπως τα έχει καταφέρει η γυναίκα μου… μου φαίνεται πως θα το υποστεί!»


Πηγή: skai.gr