Η Μαριάννα Ζαχαριάδη έχασε τη μάχη

Έφυγε απο τη ζωή σε ηλικία μόλις 23 ετών η Μαριάννα Ζαχαριάδη. Η Κύπρια αθλήτρια, η οποία τις τελευταίες ημέρες είχε πέσει σε κώμα, έπασχε από λέμφωμα Χότσκινς (καρκίνος του λεμφατικού ιστού) και νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Η είδηση του θανάτου της νεαρής επικοντίστριας σκόρπισε τη θλίψη σε όλους τους φίλους του κλασικού αθλητισμού για τον πρόωρο χαμό της. Το ατομικό ρεκόρ της Ζαχαριάδη στο αγώνισμα ήταν 4.45μ. Η κηδεία της θα γίνει στην Κύπρο, την Μεγάλη Τετάρτη ή την Μεγάλη Πέμπτη.

Η Ζαχαριάδη υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασε από τον ελληνικό στίβο. Ήταν βασικό μέλος της εθνικής ομάδας στίβου μέχρι και το 2007, οπότε και αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα και να αγωνιστεί με τα χρώματα της Κύπρου. Τελευταίος προπονητής της ήταν ο Φώτης Στεφανής.

Από τις σημαντικότερες διακρισεις της ήταν η 2η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 και η 2η στους Αγώνες της Κοινοπολιτειας του 2010, με τα χρώματα της Κύπρου. Ως κορασίδα κατέλαβε την 5η θέση το 2007 στο Παγκόσμιο Π/Κ, ενώ την ίδια χρονιά ήταν 9η στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Ε/Ν.

Πηγή: skai.gr