Δέλλας: «Πιστεύω στα παιδιά, θα τα καταφέρουμε»

Ο Τραϊανός Δέλλας έπιασε δουλειά στην ΑΕΚ και το πρώτο που θέλει να περάσει στην ομάδα είναι η ηρεμία και η νηφαλιότητα ενόψει των δυο «τελικών» παραμονής που ακολουθούν. Παράλληλα εξέφρασε την πίστη του στις δυνατότητες της ομάδας, τονίζοντας ότι ο βασικός λόγος που ανέλαβε είναι το ότι πιστεύει στους «κιτρινόμαυρους», μίλησε με τον Λίνεν χωρίς να αποκαλύψει τι ειπώθηκε κι έκανε κάλεσμα στον κόσμο.

«Η πρόκληση να αναλάβεις την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ είναι πολύ μεγάλη. Το μόνο που προέχει είναι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά. Και οι τρεις ήρθαμε για να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά και όλοι μαζί να καταφέρουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να σώσει τη χρονιά και μετά βλέπουμε» είπε αρχικά ο «Τράι».

Οσον αφορά στο τι τον έκανε να αναθεωρήσει και να πει το πολυπόθητο «ναι» τόνισε: «Αυτό που μέτρησε περισσότερο ήταν η πίστη μου προς τα παιδιά. Νομίζω, ότι αδικούνται από τη βαθμολογική τους θέση. Ο,τι έχει γίνει στο παρελθόν όμως, το αφήνουμε πίσω. Κοιτάμε μόνο το επόμενο παιχνίδι, που είναι πολύ σημαντικό για εμάς, ώστε να καταφέρουμε να αντιστρέψουμε το κλίμα που έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό στην ομάδα. Εάν καταφέρουμε να πάρουμε έστω και 1% παραπάνω από αυτά τα παιδιά, θα είναι κέρδος για την ομάδα».


Ο παλαίμαχος διεθνής άσος της Ενωσης γνωρίζει καλά για ποιο λόγο βρίσκεται στους «κιτρινόμαυρους» και ποια είναι η αποστολή του: «Ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος. Πρέπει να κερδίσουμε όσο μπορούμε περισσότερα από αυτά τα παιδιά. Αυτό θα είναι το κέρδος για την ομάδα. Δεν έχω μιλήσει ακόμα μαζί τους. Ολοι μαζί θα έχουμε κοινό στόχο να βοηθήσουμε την ομάδα. Θέλω πρώτα να με γνωρίσουν, να τους γνωρίσω και να προχωρήσουμε μαζί για το ματς της Κυριακής».

Ο Δέλλας λίγο πριν την προπόνηση είχε τετ α τετ με τον Εβαλντ Λίνεν, αλλά δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες από τον διάλογο: «Μιλήσαμε με τον κύριο Λίνεν, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναφέρουμε τι ειπώθηκε». Κλείνοντας έκανε κάλεσμα στους οπαδούς να στηρίξουν την ΑΕΚ για να σώσει την παρτίδα: «Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο

Με ένα μάτσο χαρτά στα χέρια του ο Τραϊανός Δέλλας έφθασε στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ, λίγα λεπτά πριν από τις τρεις το μεσημέρι, ξεκινώντας την προσπάθεια διάσωσης της ομάδας. Τον νέο τεχνικό της ΑΕΚ συνόδευαν ο Βασίλης Μπορμπόκης και ο γυμναστής Αντώνης Κέζος, ενώ λίγα λεπτά αργότερα στα Σπάτα εμφανίστηκε και ο Άκης Ζήκος, κρατώντας ένα ζευγάρι ποδοσφαιρικά παπούτσια.

Ο Τραϊανός Δέλλας, το πρώτο που ζήτησε από τους ανθρώπους της ΑΕΚ, πριν ακόμα προπονήσει τους παίκτες, είναι το επόμενο διάστημα να μην έχει κανένας πρόσβαση στα αποδυτήρια, πέραν του ίδιου και των συνεργατών του, των Άκη Ζήκου και Βασίλη Μπορμπόκη.

Ο «Κολοσσός» θέλει απόλυτη συγκέντρωση από τους παίκτες και να είναι προστατευμένοι από κάθε εξωγενή παράγοντας εν όψει των δύο εναπομεινάντων αγώνων στο πρωτάθλημα, με τον Πανθρακικό και τον Ατρόμητο, όπου η ΑΕΚ καλείται να εξασφαλίσει την παραμονή της.
Πηγή: skai.gr