Αποβολή, οφσάιντ και... 2-0

Με γκολ του Καμαρά στο 58΄ και του Βούκιτς στο 81΄ ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-0 του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Με 10 παίκτες έπαιζαν από το 39΄ οι «πράσινοι» μετά την αποβολή του Σο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενω απο θέση οφσάιντ του Αθανασιάδη, ήρθε το δεύτερο γκόλ των γηπεδούχων.

Καλύτερος, αλλά ακίνδυνος επιθετικά, ήταν ο ΠΑΟΚ στα πρώτα 45 λεπτά, απέναντι στον Παναθηναϊκό, άμυνα του οποίου δούλεψε πολύ καλά, αλλά μεσοεπιθετικά η ομάδα του Φάμπρι δεν φάνηκε καθόλου εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Καζιγιάμα στο 19΄ που βρήκε στην πλάτη του Φιγκερόα κι έφυγε άουτ. Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να διαφυλάξει πρώτα τα νώτα του και μετά να επιτεθεί. Στον τομέα αυτό το «τριφύλλι» τα πήγε άριστα, καθώς οι γηπεδούχοι αν και είχαν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή δεν έβρισκαν τους διαδρόμους για να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Καρνέζη.

Ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία δεν είχε στο πρώτο 45λεπτο η ομάδα του Δώνη. Το γύρισμα του Λίνο στο 8΄ ήταν καλό, αλλά στην «καρδιά» της μικρής περιοχής ο Πίντο έδιωξε προ του Αθανασιάδη. Στο 23΄ το σουτ του Λάζαρ έξω από την περιοχή απομάκρυνε ο Καρνέζης, ενώ στο 31΄ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Στο 39΄ ο Στυλιάρας τιμώρησε με τον πλέον αυστηρό τρόπο τον Σο για την προβολή στον Κάτσε. Ο διαιτητής του ματς απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Σενεγαλέζο και το έργο των «πρασίνων» έγινε ακόμη πιο δύσκολο.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ΠΑΟΚ πίεσε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό στην επανάληψη και μετά από δύο σουτ από τους Αθανασιάδη και Κατσουράνη που απέκρουσε ο Καρνέζης, στο 58΄ άνοιξε το σκορ. Ο Καμαρά ελίχθηκε από δεξιά και με αριστερό σουτ (η μπάλα βρήκε στο Μαρίνο κι άλλαξε πορεία) νίκησε τον τερματοφύλακα του «τριφυλλιού» (1-0).


 Μετά το γκολ το έργο των παικτών του Δώνη έγινε ακόμη πιο εύκολο και στο 81΄ ήρθε το 2-0. Ο Καρνέζης απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά-απο θέση οφσάιντ- του Αθανασιάδη και στο «ριμπάουντ» ο Βούκιτς με προβολή έβαλε οριστικό τέλος στο σερί των τριών διαδοχικών νικών του Παναθηναϊκού.

Διαιτητής: Στυλιάρας (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Σο, Καζιγιάμα, Ζέκα

Κόκκινες: 39΄ Σο (δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Ιτάνζ, Κωνσταντινίδης (46΄ Αποστολόπουλος), Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντενφελντ, Κάτσε, Λάζαρ (90΄ Κίτσιου), Ολίσε (67΄ Βούκιτς), Καμαρά, Λόρενς, Αθανασιάδης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φάμπρι): Καρνέζης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίντο (73΄ Σπυρόπουλος), Μαρίνος (80΄ Φορναρόλι), Σο, Μαυρίας, Καζιγιάμα, Ζέκα, Σισοκό, Φιγκερόα (66΄ Εσπάρθα).


Πηγή: skai.gr