Νίκη με ανατροπή για Κέρκυρα, όλα μηδέν στο γήπεδο των "Ζωσιμάδων"

Μετά από ένα κακό παιχνίδι, ΠΑΣ Γιάννινα και Πανθρακικός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων», για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα.

Τα πολλά λάθη και από τις δύο πλευρές κυριάρχησαν στο α' ημίχρονο, σ' ένα μετριότατο ματς. Οι γηπεδούχοι διατήρησαν την κατοχή της μπάλας, όμως ο Πανθρακικός έπαιξε πιο οργανωμένα και ήταν αυτός που είχε και την ευκαιρία στο 31΄ να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Μουνάφο από καλή θέση, έφυγε άουτ.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο β' ημίχρονο, με τη βροχή να κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Κακό ποδόσφαιρο, ελάχιστες καλές φάσεις και τον Πανθρακικό να χάνει και πάλι σημαντική ευκαιρία, όταν στο 71' ο Φεγκρούς (που πήρε τη θέση του τραυματία Ταμπάση) απέκρουσε εξ επαφής την προβολή από κοντά του Παπαδόπουλου. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο κι έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τους βαθμούς.



ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μιχαήλ, Λίλα, Κοροβέσης, Ιλιτς - Παπαδόπουλος, Ντιόγκο, Λαδάκης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης (49' Φεγκρούς), Πάντος, Λίλα, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μιχαήλ, Γιάκος (70' Βίλα), Τσουκαλάς, Γεωργίου (83' Νικλητσιώτης), Κοροβέσης, Ίλιτς.

ΠΑΜΘΡΑΚΙΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Βρονταράς, Βαϊρουά (59' Καστσελάν), Παπαδόπουλος, Λουσέρο, Σερφά, Ντιόγκο (80' Μελίσσης), Μουνάφο, Τζάνης (86' Μίνγκας), Μπαϊκαρά, Σαρακατσάνος, Λαδάκης.

Kέρκυρα-Πανιώνιος 2-1

Ένα ολόκληρο γύρο είχε να νικήσει η Κέρκυρα και το πέτυχε σήμερα πάλι επί της ομάδας που είχε επικρατήσει στις 20 Οκτωβρίου (7η αγωνιστική). Με δύο γκολ του Γκέσιου (38΄, 82΄) οι «Φαίακες» επιβλήθηκαν 2-1 του Πανιωνίου στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Οι «κυανέρυθροι» είχαν προηγηθεί στο 7΄ με τον Κολοβό.

Ο Πανιώνιος κατάφερε να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους και στο 7ο λεπτό να προηγηθεί με το κοντινό σουτ του Κολοβού, μετά από το κόρνερ του Σάμαρη και το αδύναμο πλασέ του Αυλωνίτη. Πέντε λεπτά μετά, η Κέρκυρα «άγγιξε» την ισοφάριση, με τον Κυβελίδη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο, αλλά το σουτ που έπιασε δεν ανησύχησε το γκολκίπερ των «κυανέρυθρων».

Ο τραγικός αγωνιστικός χώρος δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να παίξουν καλό ποδόσφαιρο, με ευκαιρίες εκατέρωθεν και τη μπάλα πάνω-κάτω. Το γρήγορο γκολ του Πανιωνίου ανάγκασε τους «Φαίακες» να βγουν στην επίθεση για να ισοφαρίσουν, γεγονός που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί ο Πανιώνιος. Στο 30΄ το απευθείας φάουλ του Σάμαρη έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι (τη βρήκε και ο Αναστασόπουλος), ενώ ένα λεπτό μετά και πάλι ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας αρνήθηκε το 0-2 στον Κολοβό.

Σειρά της Κέρκυρας να φτάσει κοντά στην ισοφάριση στο 32΄ με το Γιάντση να αστοχεί από πλεονεκτική θέση, ενώ νέα μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους στο 34΄, αυτή την φορά με τον Κυβελίδη να μην μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ό,τι δεν κατάφερε, όμως, ο έμπειρος επιθετικός, το πέτυχε στο 38΄ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πανιωνίου, ο Γκέσιος με σουτ (1-1).

Το ματς στο δεύτερο μέρος δεν είχε τον ίδιο ρυθμό με αυτό του πρώτου. Οι «κυανέρυθροι» απείλησαν στο 52΄ με τον Γουνδουλάκη (σουτ άουτ), αλλά η ομάδα που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί ήταν η Κέρκυρα στο 78ο λεπτό. Ο Κυβελίδης βγήκε τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο, αλλά ο γκολκίπερ των «κυανέρυθρων» απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του επιθετικού των γηπεδούχων. Ο Γκέσιος, όμως, έμελλε να εξελιχθεί σε «man of the match» για τους «Φαίακες», καθώς στο 82΄ πέτυχε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του (2-1), χάρη στο οποίο πήρε το πολύτιμο τρίποντο που της έδωσε «δικαίωμα στην ελπίδα» όσον αφορά την παραμονή της.



Διαιτητής: Ι.Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Λεόν, Βενέτης, Αρμένης, Σταμόγιαννος-Ρόκας, Κολοβός, Αυλωνίτης, Σάμαρης

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Παπακώστας): Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (74΄ Ηλιάδης), Λεόν, Έντερ, Αρμένης, Γιάντσης (87΄ Πετρούσης), Γκέσιος (89΄ Τσοκάνης), Ζουμπουλάκης, Κυβελίδης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δ.Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Αυλωνίτης, Κολοβός, Γουνδουλάκης (70΄ Μενδρινός), Ρόκας (61΄ Οκόγιε), Σάμαρης, Ντούνης, Κούρντι, Παντίδος, Τόσκας, Κοντοχρήστος (85΄ Νπεγλεκτσής)
Πηγή: skai.gr