Κλείσιμο

«Για τον Ομπράντοβιτς ήρθα και έφυγα από τον Παναθηναϊκό»

Λίγες ημέρες αφού η ομάδα του, η Μπαρτσελόνα, νίκησε τον Ολυμπιακό στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε στο "eurohoops.net" για τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό, τη βελτίωση του Ολυμπιακού και την επιστροφή του στην «Μπάρτσα». «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για τον Ομπράντοβιτς και, όταν έφυγε, ένιωσα πως ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο είχα έρθει... χάθηκε» παραδέχτηκε ο Λιθουανός γκαρντ.

Αρχικά αναφέρθηκε στην αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής απέναντι στον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της φάσης των «16 της Ευρωλίγκας: «To συναίσθημα είναι πολύ διαφορετικό, όταν παίζεις με την Μπαρτσελόνα απέναντι στον Ολυμπιακό. Δεν είναι το ίδιο με όταν έπαιζα στον Παναθηναϊκό, αλλά, εντάξει, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα είναι ότι αγαπάω τον Παναθηναϊκό. Δεν είμαι σαν τους Έλληνες που μισούν περισσότερο τον Ολυμπιακό απ' ότι αγαπούν τον Παναθηναϊκό (γέλια). Είναι ωραίο να νικάς τον Ολυμπιακό, αλλά δεν είναι και τόσο μεγάλη υπόθεση. Είμαι απλά χαρούμενος για την ομάδα μου, γιατί στο Τop16 πρέπει να κερδίσεις όλα τα εντός έδρας ματς και κάποια εκτός για να προκριθείς».

Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν έμεινε στον Παναθηναϊκό φέτος, αφού δηλώνει πως τον αγαπά, ο «Σάρας» απάντησε: «Μην ξεχνάς πως επίσης αγαπώ την Μπάρτσα. Ήμουν εδώ πριν από 11-12 χρόνια και ήταν πιθανότατα η μόνη ομάδα, για την οποία θα άφηνα τον Παναθηναϊκό. Όταν η ευκαιρία παρουσιάστηκε, αποφάσισα να την αρπάξω. Εντάξει, η ζωή συνεχίζεται. Είμαι σίγουρος ότι, με τον έναν τρόπο ή τον άλλον, θα επιστρέψω στον Παναθηναϊκό».

Ο Παναθηναϊκός του πρότεινε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, αλλά ο Γιασικεβίτσιους δεν αισθανόταν έτοιμος: «Ναι, δεν ήταν ώρα για μένα να προπονήσω, δεν έχω "σκοτώσει" τον παίκτη μέσα μου. Σίγουρα εξακολουθώ να απολαμβάνω να πηγαίνω στις προπονήσεις, ακόμα απολαμβάνω να υποφέρω λίγο. Μέχρι αυτό να αλλάξει, δεν θα σταματήσω να παίζω, γιατί αυτή είναι η σπουδαιότερη δουλειά στον κόσμο».

Για πόσα χρόνια ακόμη θα αγωνίζεται; «Δεν ξέρω. Μετά από κάθε σεζόν, πρέπει να σκέφτεσαι αν την επόμενη μπορείς να παίξεις ή όχι. Οπότε πηγαίνω χρόνο με χρόνο και θα δω το καλοκαίρι».

Ποιοί ήταν οι λόγοι, για τους οποίους προτίμησε την Μπαρτσελόνα από τον Παναθηναϊκό; «Σε μεγάλο βαθμό δεν είχε να κάνει με τον Παναθηναϊκό, καθώς ήθελα να επιστρέψω στην Μπαρτσελόνα εδώ κι αρκετό καιρό. Αγαπώ την πόλη, είμαι πολύ άνετα εδώ. Φυσικά αγαπώ την Αθήνα, είναι σαν το σπίτι μου τώρα, αλλά ένιωσα ότι αυτή ήταν μια καλή ευκαιρία να ζήσω ξανά τις στιγμές που έζησα πριν από 11 χρόνια και να δω τι θα γίνει. Έμοιαζε λίγο πιο σταθερή η κατάσταση, ενώ στον Παναθηναϊκό πήγα σε μεγάλο βαθμό για τον Ομπράντοβιτς. Όταν έφυγε, ένιωσα πως ο μεγαλύτερος λόγος, για τον οποίο πήγα στον Παναθηναϊκό, έφυγε. Μετά ήταν πολύ οδυνηρό που οι περισσότεροι παίκτες άρχισαν να φεύγουν. Δεν ήξερα πολλούς παίκτες του και ο μόνος τύπος, με τον οποίο ανυπομονούσα να παίξω, ήταν ο Μήτσος (σ.σ. Διαμαντίδης)».

Στη συνέχεια ο Γιασικεβίτσιους εξήγησε πως θεωρεί πιθανό να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος ο Παναθηναϊκός, αλλά έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό. «Ναι, το έχουν το πλεονέκτημα στον Ολυμπιακό. Τους έφυγε ένα τεράστιο βάρος από την πλάτη τους, κατακτώντας τον τίτλο πέρυσι, αλλά και την Ευρωλίγκα. Όλα δείχνουν ότι θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας, που είναι σημαντικό στοιχείο, αλλά όλα έχουν να κάνουν με μια εκτός έδρας νίκη στη σειρά των τελικών. Πιστεύω, πάντως, πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να τα καταφέρει... ακόμη έχει τον Διαμαντίδη».

Πιστεύει πως είναι πρόβλημα ότι ο Διαμαντίδης πρέπει να αγωνίζεται για 30 λεπτά και πλέον σε κάθε παιχνίδι; «Ναι, αλλά δεν παίζει το καλοκαίρι, οπότε αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία γι' αυτόν. Όταν παίζουμε εμείς τα καλοκαίρια, αυτός πηγαίνει στις παραλίες (γέλια). Έτσι μπορεί να παίζει όλο τον χρόνο».

Στο τέλος, απάντησε σε ερώτηση αν σκέφτεται μία ημέρα τον εαυτό του σαν το νέο Ομπράντοβιτς: «Δεν ξέρω, θα το δούμε αυτό. Εξακολουθώ να συμπεριφέρομαι ως παίκτης και μου αρέσουν τα αποδυτήρια με τα άλλα παιδιά. Ποτέ δεν ξέρεις, κάποιοι λένε ότι ίσως να είναι αυτό το μέλλον μου, αλλά είναι πολύ νωρίς για να το σκεφτώ».

Πηγή: skai.gr