Ποδαρικό με νίκη για Φάμπρι ( Παναθηναϊκός-Πλατανιάς 2-1)

Ανοιχτούς λογαριασμούς άφησαν Παναθηναϊκός και Πλατανιάς μετά το 2-1 στο ΟΑΚΑ, για το θεσμό του Κυπέλλου. Οι «πράσινοι» έχοντας για πρώτη φορά στον πάγκο τους τον Φάμπρι, πραγματοποίησαν ένα πολύ καλό παιχνίδι, ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο. Τα γκολ για το «τριφύλλι» πέτυχαν  οι Σο και Τοτσέ. Για τους Κρητικούς μείωσε στο 82' με πέναλτι ο Ναζλίδης.

H «σκακιέρα» του αγώνα

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού, Φάμπρι, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-5-1. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Ορέστης Καρνέζης, ενώ η αμυντική τετράδα απαρτιζόταν από τους Σεϊταρίδη, Τριανταφυλλόπουλο, Πίντο και Χουχούμη. Ο Ισπανός προπονητής έβαλε δύο καθαρόαιμα αμυντικά χαφ, τους Βιτόλο και Σο, ενώ ρόλο οργανωτή είχε ο Σισοκό. Στις πτέρυγες τις μεσαίας γραμμής βρισκόντουσαν οι Μπαρμπαρούσης και Μαυρίας. Μόνος προωθημένος ο Τοτσέ.

Από την άλλη, ο Άγγελος Αναστασιάδης έστησε το συγκρότημα του με 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Λαζαρίδης, δεξί μπακ ο Αργυρόπουλος, αριστερό ο Αγκιλέρα, ενώ το αμυντικό δίδυμο ήταν ο Κουρτεσιώτης και Κανακούδης. Αμυντικό χαφ ήταν ο Ντοε, ενώ στην τριπλέτα της μεσαίας γραμμής βρίσκονταν οι Τετέ, Μιρτσέτα και Καλάιτζιτς. Το επιθετικό δίδυμο απαρτιζόταν από τους Μαραγκουδάκη και Ναζλίδης.

Κυριάρχησαν οι γηπεδούχοι

Αισθητά βελτιωμένη εικόνα παρουσίασε ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο ημίχρονο, καθώς έκλεισε όλους τους διαδρόμους για τον Πλατανιά, ενώ είχε τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς-νωρίς στο σκορ, με τον Πάπε Σο. Στο 16’ ο Σεϊταρίδης εκτέλεσε το κόρνερ, με τον Σενεγαλέζο να πηδάει πιο ψηλά από όλους, κάνοντας το 1-0 για την ομάδα του. Το «τριφύλλι» δικαίως και για μια υπόδειξη πέναλτι, που καθώς δεν δόθηκε πάνω στον Σε ϊταρίδη στο 39ο λεπτό. Μέχρι το τέλός του ημιχρόνου, η ομάδα του Φάμπρι, έχασε κάποιες καλές ευκαιρίες για να αυξήσει και άλλο το υπέρ του προβάδισμα
 
Πλήρωσε την αμυντική αδράνεια

Στις αρχές του δευτέρου μέρους, η ομάδα της Κρήτης προσπάθησε να ανέβει, για να βάλει το πολυπόθητο γκολ, που θα του έδινε ελπίδες ενόψει και της ρεβάνς και τα κατάφεραν. Από την άλλη, οι «πράσινοι» έχοντας σε πολύ καλή μέρα τους Σισόκο και Τοστέ, κατάφεραν να αυξήσουν το υπέρ τους σκορ το 65ο λεπτό. Ο Ισπανός επιθετικός, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια της άμυνας, έκανε με ξερό σουτ από το ύψος της περιοχής το 2-0.  Ωστόσο, οι Χανιώτες δεν τα παράτησαν , κυνήγησαν το γκολ και δικαιώθηκαν με τον Ναζλίδη. Ο Έλληνας επιθετικός, κέρδισε πέναλτι από τον Πίντο, το εκτέλεσε σωστά,μειώνοντας για την ομάδα του σε 2-1. ίσως αυτό το γκολ παίξει σημαντικό ρόλο, στη ρεβανς της Κρήτης στα Περιβόλια. Προς το τέλος της αναμέτρησης και οι δυο ομάδες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για να σημειωθεί ένα ακόμα τέρμα.

 

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Χουχούμης, Βιτόλο, Σο, Σισοκό, Μπαρμπαρούσης, Μαυρίας, Τοτσέ.

Πλατανιάς: Λαζαρίδης, Αργυρόπουλος, Αγκιλέρα, Κουρτεσιώτης, Κανακούδης. Ντοε, Τετέ, Μιρτσέτα, Καλάιτζιτς, Μαραγκουδάκη, Ναζλίδης.

Πηγή: skai.gr