Ανοιχτή πόρτα για τον πρίγκιπα Φαϊζάλ μέχρι τις 4 Ιανουαρίου αποφάσισε η ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

 

Ο,τι ήθελε η πλευρά του πρίγκιπα αποφάσισαν σήμερα οι μέτοχοι της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να αφήσουν ορθάνοιχτη την πόρτα απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην πλευρά του Φαϊζάλ. Παραιτήθηκαν στη σημερινή γενική συνέλευση από το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων, αποφάσισαν τη μείωση των μελών του ΔΣ της ΠΑΕ από 20 σε 11 και βεβαίως αύξηση Μ.Κ στα 28 εκατ. Ευρώ, μέχρι τις 4 Ιανουαρίου.

«Μας ήρθε ένα γράμμα από έναν Πρίγκιπα με μεγάλο όνομα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να επενδύσει. Έγινε λόγος για μια επιταγή που δεν την είδαμε, αλλά τέλος πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί Πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν», ανέφερε ο Γιάννης Αλαφούζος.


«Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν ιδιωτική επιχείρηση γιατί εκπροσωπούμε 1,8 εκατομμύρια κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είναι όπως η Ελλάδα, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Κάναμε μεγάλα ανοίγματα και το ίδιο έγινε και στον Παναθηναϊκού. Ακολουθούσαμε μια λογική οικονομική πολιτική και μόλις έγιναν ανοίγματα, είδατε τι έγινε. Επειδή η Συμμαχία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που προσδοκούσαμε, και οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα, εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στον Πρίγκιπα να μπει, κάνοντας την ΑΜΚ στα 28 εκατομμύρια ευρώ. Υποχρεωτικά, ζητάω να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να του δώσουμε τη δυνατότητα. Έχω συζητήσει με τους άλλους βασικούς μετόχους και συμφωνούν όλοι. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά, έχουμε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με την πλευρά του Πρίγκιπα, για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, γιατί 5 αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα και πρέπει να ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στην εύκολη αγορά της δόξας μέσα σε λίγους μήνες». Πλέον όλοι περιμένουν τις κινήσεις του πρίγκιπα, του οποίου η εν Ελλάδι νομική εκπρόσωπος, Κασσιανή Μιχοπούλου, ήταν παρούσα στη σημερινή ΓΣ.

Πηγή: skai.gr