O Ερνέστο Βαλβέρδε έτοιμος για τη Βαλένθια με "συμβόλαιο ανανέωσης" την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ

 

Ετοιμος να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια είναι ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος τις δύο προηγούμενες ημέρες συζητούσε με τους διοικούντες των «Νυχτερίδων». Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο απολύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τα ισπανικά media ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού θα αναλάβει τα ηνία, πιθανότατα μάλιστα να οριστικοποιηθεί και να ανακοινωθεί σήμερα η οριστική συμφωνία των δύο πλευρών. 

Σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ ο Βαλβέρδε ήθελε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο και η Βαλένθια μέχρι το τέλος της σεζόν. Πιθανότατα η χρυσή τομή θα προβλέπει αυτόματη ανανέωση του συμβολαίου μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν μόνο αν η Βαλένθια εξασφαλίσει θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου, δηλαδή μια από τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας, ουσιαστικά την... τέταρτη, εφόσον οι πρώτες τρεις είναι «καπαρωμένες» από Μπαρτσελόνα, Ρεάλ και Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Βαλένθια είναι μετά από 14 αγωνιστικές στη 12η θέση της Primera Division με 18 βαθμούς και απέχει επτά πόντους από την τέταρτη Μπέτις. Πάντως, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 1-1 με την Μπάγερν στην προηγούμενη αγωνιστική.

Πηγή: skai.gr