Mε προβλήματα η προετοιμασία της Εθνικής-για τη νίκη έρχεται η Βοσνία

Την πρώτη προπόνηση ενόψει των δυο κρίσιμων αγώνων με τη Βοσνία την Παρασκευή και τη Σλοβακία την Τρίτη για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου έκανε το απόγευμα η εθνική ποδοσφαίρου.

Πάντως το ιατρικό δελτίο ήταν αρκετά πλούσιο. Ο Γιώργος Καραγκούνης έχει ράμματα στο μάτι, σουβενίρ από το τελευταίο παιχνίδι της Φούλαμ, ο Γιώργος Σαμαράς φέρει νάρθηκα στο χέρι, ενώ ο Βασίλης Τοροσίδης έχει ενοχλήσεις. Οι δύο πρώτοι θα είναι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος, αντίθετα με τον ακραίο μπακ του Ολυμπιακού, ο οποίος τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη θα ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα δεν ήταν επιβαρυντικό για τους διεθνείς, αφού οι περισσότεροι εξ αυτών προέρχονταν από υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους. Περιελάμβανε απλώς αποφόρτιση με χαλαρό τρέξιμο. Εκ των νέων προσώπων ο τερματοφύλακας της Φέγενορντ Κώστας Λάμπρου γυμνάστηκε με τους άλλους δύο τερματοφύλακες, Καρνέζη και Γλύκο.Από την άλλη, όλα καλά με τον Γιάννη Μανιάτη.

Για τα παιχνίδι με τη Βοσνία και τη Σλοβακία μίλησαν ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Κωνσταντίνος Λάμπρου.

Ο πρώτος τόνισε: "Τα δύο παιχνίδια που μας περιμένουν είναι πολύ δυνατά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Το ματς με τη Βοσνία θα είναι δύσκολο και πιστεύω ότι η ατμόσφαιρα στο παιχνίδι να είναι καλή.
Πλέον έχουμε αγώνες στα πόδια μας αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από την ημέρα που θα βρεθούμε. Ευχαριστημένος πάντως θα είμαι με την κατάκτηση των έξι βαθμών και μόνο".

Από την πλευρά του ο νεαρός τερματοφύλακας τόνισε:
"Εχω περάσει από όλες τις μικρές Εθνικές ομάδες αλλά το να παίζεις για την ανδρών είναι κάτι πολύ διαφορετικό. Θεωρώ ότι αν παίξουμε όπως ξέρουμε δεν θα έχουμε πρόβλημα.
Η θέση του τερματοφύλακα είναι δύσκολη και απαιτεί συγκέντρωση για 90 λεπτά. Ο Φερνάντο Σάντος με καλωσόρισε στην ομάδα ενώ και οι συμπαίκτες μου με δέχθηκαν πολύ καλά. Η αλήθεια είναι ότι είχα ένα άγχος γι' αυτό στο αεροπλάνο αλλά είναι όλα οκ.
Πρότυπό μου από τα παιχνίδια του Euro 2004 είναι ο Νικοπολίδης. Μου άρεσε ο τρόπος που έδινε οδηγίες στην άμυνα και η ηρεμία του. Εγώ πιστεύω ότι είμαι καλός στο ένας εναντίον ενός καθώς και στο παιχνίδι μου με τα πόδια.

H BOΣΝΙΑ

Σούσιτς: «Επιθετικά και για τη νίκη με Ελλάδα»

Με επιθετικούς προσανατολισμούς θα παραταχθεί στο Καραϊσκάκη την Παρασκευή (12/10, 21:45) η Βοσνία, όπως προανήγγειλε σε δηλώσεις του τη Δευτέρα (8/10) ο προπονητής της αντιπάλου της Εθνικής μας, Σαφέτ Σούσιτς.

Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Βοσνίας ρωτήθηκε για την ενδεκάδα και το σύστημα που θα παρατάξει στην εν Ελλάδι αναμέτρηση και έσπευσε να μην αποκαλύψει τα ονόματα που σκέφτεται, όμως κατέστησε σαφές πως η ομάδα του θα παίξει με 4-4-2 και θα κυνηγήσει το γκολ.

«Για την ενδεκάδα του ματς με την Ελλάδα θα αποφασίσω στην τελευταία προπόνηση», είπε ο έμπειρος τεχνικός. «Εχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου, αλλά είναι ακόμα νωρίς, αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι πως θα παίξουμε με δυο επιθετικούς σε διάταξη 4-4-2 και θα κυνηγήσουμε το γκολ», συμπλήρωσε ο Σούσιτς και κατέληξε: «Ο στόχος μας στην Αθήνα δεν θα είναι να παίξουμε αμυντικά, αλλά να επιτεθούμε, να σκοράρουμε και να κυνηγήσουμε τη νίκη».

Ο Σούσιτς, όμως, δεν έμεινε μόνο σ' αυτά. Παραδέχθηκε πως ο άσος της Ρόμα, Μιραλέμ Πιάνιτς συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και θα μεταβεί στο Σεράγεβο την Τετάρτη (10/10), αλλά είναι δύσκολο να προλάβει τουλάχιστον το ματς με την Ελλάδα.
Πηγή: skai.gr