Η Λίβερπουλ θύμα του διαιτητή και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη νίκη με 2-1

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ και πλησίασε στον ένα βαθμό την πρωτοπόρο Τσέλσι, μετά από 5 αγωνιστικές στην πρέμιερ λιγκ. Κομβικό σημείο στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Ανφιλντ» ήταν η αποβολή του Σέλβεϊ για λογαριασμό των γηπεδούχων στο 39ο λεπτό (σκληρό φάουλ),  και το πέναλτι δώρο στην Γιουνάιτεντ απο τον διαιτητή, το οποίο έκρινε τον αγώνα, αποφάσεις που εκμεταλλεύτηκαν οι «μπέμπηδες» κι έφτασαν στην 4η εφετινή τους νίκη.

Ο Στίβεν Τζέραρντ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του Μερσεϊσάιντ στο 46΄, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ο Ράφαελ με εξαιρετικό σουτ έκανε το 1-1. Το ματς κρίθηκε στο 81΄ από το πέναλτι του Φαν Πέρσι, που όπως φάνηκε στην τηλεόραση δεν υπήρξε παράβαση από τον Τζόνσον στον Βαλένσια. Η Λίβερπουλ για πέμπτο ματς έμεινε χωρίς νίκη (μετράει μόλις δύο ισοπαλίες).

Μέσα σε έντονα συγκινησιακή φόρτιση ξεκίνησε το ντέρμπι στο «Ανφιλντ» ανάμεσα στη Λίβερπουλ και τη Μάντσεστερ Γιουυνάιτεντ, όπου απάντες στάθηκαν στο ύψος τους στο φόρο τιμής στα 96 θύματα της τραγωδίας του «Χίλσμπορο».

Οι παίκτες των δυο ομάδων εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό χώρο με φούτερ που ανέγραφαν στο πίσω μέρος τους τον αριθμό των θυμάτων της τραγωδίας που ο θρύλος της Γιουνάιτεντ, σερ Μπόμπι Τσάρλτον εμφανίστηκε στο κέντρο του γηπέδου με ένα μπουκέρο 96 τριαντάφυλλων δίπλα στον μεγάλο σταρ του παρελθόντος των «κόκκινων», τον Ιαν Ρας.

Λίγο πιο δίπλα οι δυο αρχηγοί, οι Στίβεν Τζέραρντ και Ράιαν Γκιγκς απελευθέρωναν 96 κόκκινα μπαλόνια με τον κόσμο στην εξέδρα να δακρύζει από συγκίνηση και να κλαίει… Η απόλυτη ανατριχίλα, βέβαια, ήταν στη δημιουργία του κορέο.

Σ' αυτό το «Justice» και «Truth» που έγραφαν οι κερκίδες δια... χειρός των οπαδών. Όλα αυτά φυσικά για την πρόσφατη δικαίωση των οικογενειών των 96 θυμάτων του Χίλσμπορο
Πηγή: skai.gr