Πρώτο διπλό για ΠΑΟΚ(3-0 την Ξάνθη στα Πηγάδια)

Τους εννέα βαθμούς με τρεις νίκες σε τέσσερις αγώνες, έφτασε ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, σε αγώνα για την 4η ημέρα του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας, επικράτησε 3-0 της Ξάνθης στο γήπεδο των Πηγαδίων και «έπιασε» στην κορυφής της βαθμολογίας τους Ολυμπιακό (ένα ματς λιγότερο), Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο. Τα τέρματα σημείωσαν οι Αθανασιάδης (10` πέναλτι), Ρομπέρ (54`) και Λαζάρ (89`).

Ιδανικό ξεκίνημα πραγματοποίησε ο ΠΑΟΚ, αφού με τη συμπλήρωση 10 λεπτών αγώνα βρέθηκε με προβάδισμα στο σκορ. Ο Κάτσε ανατράπηκε από τον Κομεσίδη, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε την «εσχάτη των ποινών» και ο Αθανασιάδης με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η οποία... καρδιοχτύπησε πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Ο Ντάνι γύρισε την μπάλα παράλληλα στην εστία του ΠΑΟΚ, ο Μαρσελίνιο έκανε την προβολή, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Γλύκου.

Ο ΠΑΟΚ «κυνήγησε» το δεύτερο γκολ στις αρχές του β` ημιχρόνου και ευτύχησε να το πετύχει στο 54`, όταν ο Ρομπέρ από κοντά δεν δυσκολεύτηκε με δυνατό δεξί σουτ να παραβιάσει για δεύτερη φορά την εστία του Βιβιανί. Ο τελευταίος στο 80` είπε «όχι» σε σουτ του Αθανασιάδη, ενώ ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Λόρενς. Ωστόσο, ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του 90λεπτου, ο Λαζάρ με συρτό διαγώνιο σουτ έκανε το 3-0, που ήταν και το τελικό σκορ.



Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Κίτρινες κάρτες: Κομεσίδης, Ονουάτσι - Λίνο, Έτο, Κατσικάς, Λαζάρ



ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπαξεβανίδης (71` Καζούμπα), Μπέρτος, Βάλλας, Κομεσίδης, Μαρσελίνιο, Ονουάτσι (56` Μάνταλος), Μαρκόβσκι, Πλατέλλας (56` Μαρίν), Βασιλακάκης, Ντάνι.

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κατσικάς, Ρομπέρ (90` Ιντζίδης), Λίνο (71` Σταφυλίδης), Φωτάκης, Λόρενς (89` Γιάννου), Λαζάρ, Κάτσε, Κουμάλο, Αθανασιάδης, Έτο



Πηγή: skai.gr