Κορυφή με... τεσσάρα (Ολυμπιακός-Λεβαδειακός 4-0)

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις του στη Σούπερ Λίγκα ο Ολυμπιακός, που επικράτησε με 4-0 του Λεβαδειακού στο Καραϊσκάκη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τους πρωταθλητές που βρίσκονται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τους Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Σιόβας (5΄), Τζεμπούρ (38΄, 74΄) και Μανιάτης (63΄).

Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα τους 10 από τους 11 παίκτες που αγωνίστηκαν στη Βέροια (μόνη αλλαγή αυτή του Παπάζογλου στη θέση του τραυματία Κοντρέρας), πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα, καθώς μόλις στο 5ο λεπτό κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με γκολ του Σιόβα. Ο Χολέμπας εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος, ο Σιόβας ευνοήθηκε από τις κόντρες και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη (1-0). οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και προσπάθησαν για το δεύτερο τέρμα, αλλά μια καλή προσπάθεια του Αμπντούν (19΄) και μια σέντρα του Ιμπαγάσα στον Μανιάτη, με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει την μπάλα άουτ δεν απείλησαν ιδιαίτερα τον Κυριακίδη. Τελικά το γκολ ήρθε στο 38΄ όταν ο Μασάντο εκτέλεσε φάουλ στην περιοχή, ο Κυριακίδης δεν μπόρεσε να ελέγξει τη μπάλα κι ο Τζεμπούρ με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει να πιέζει και στο 63΄ ήταν η σειρά του Μανιάτη να σκοράρει. Ο Αμπντούν γύρισε από αριστερά για τον Ελληνα διεθνή, ο οποίος πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Δώδεκα λεπτά αργότερα μετά από αντεπίθεση που ξεκίνησε πίσω από την σέντρα, ο Αμπντούν έκανε κούρσα από αριστερά, έβγαλε σε κενή εστία τον Τζεμπούρ και ο Αλγερινός δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει, πετυχαίνοντας το 3ο του τέρμα στο φετινό πρωτάθλημα που τον φέρνει στην πρώτη θέση των σκόρερ.

Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

Κίτρινες: Σιόβας - Πόι, Χοσέμι

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Χολέμπας, Σιόβας, Παπάζογλου, Τοροσίδης, Μανιάτης, Μοδέστο, Ιμπαγάσα (73΄ Φουστέρ), Μασάντο, Αμπντούν (81΄ Φετφατζίδης), Τζεμπούρ (86΄ Πάντελιτς).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Μεντί, Λισγάρας, Χοσέμι, Μαχαίρας, Κόρμπος, Ζησόπουλος (70΄ Κοτίτσας), Ροτζέριο, Πόι (57΄ Ναπολεόνι), Ακόστα, Βασιλείου (76΄ Σαχπεκίδης).
Πηγή: skai.gr