Βλέπει... "αστέρια" ο Παναθηναϊκός(3-0 την Μάδεργουελ-οι υποψήφιοι αντίπαλοι)


Παίζοντας εξαιρετικά στο δεύτερο ημίχρονο, γιατί στο πρώτο η απόδοσή του κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 με τη Μάδεργουελ στον επαναληπτικό της Αθήνας και ολοκλήρωσε τη δουλειά που είχε ξεκινήσει πριν από 8 βράδια στην Σκωτία.Λιλ, Γκλάντμπαχ, Ουντινέζε, Μάλαγα και Φενέρ οι υποψήφιοι αντίπαλοι.

Τα γκρουπ δυναμικότητας εν όψει της κλήρωσης της Παρασκευής:

Γκρουπ πρωταθλητών

Ισχυροί: Βασιλεία, Άντερλεχτ, Σέλτικ, ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ.
Αδύνατοι: Κλουζ, Χέλσινγκμποργκ, Μάριμπορ, ΑΕΛ, Ιρόνι Κιριάτ Σμόνα.

Γκρουπ μη πρωταθλητών

Ισχυροί:
Μπράγκα, Ντιναμό Κιέβου, Παναθηναϊκός, Κοπεγχάγη, Σπαρτάκ Μόσχας.
Αδύνατοι: Φενέρμπαχτσε, Ουντινέζε, Λιλ, Μάλαγα, Γκλάντμπαχ.


Με τον Χριστοδουλόπουλο να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ-φάουλ, τον Χάρη Μαυρία να βρίσκει δίχτυα προερχόμενος από το πάγκο, όπως είχε γίνει και στο πρώτο αγώνα στο «Φιρ Παρκ», ο Παναθηναϊκός απλοποίησε την υπόθεση πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σισοκό διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στα τελευταία λεπτά με υπέροχη ατομική προσπάθεια.

Το «τριφύλλι» έχοντας νωχελική εικόνα στο πρώτο μέρος, παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι στην επανάληψη και διπλασίασαν τις νίκες τους κόντρα στους Σκοτσέζους μετά το 2-0 του «Φιρ Παρκ».

Όπως και σε εκείνο το ματς, έτσι και το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ ο Ιμπραϊμ Σισοκό ήταν ο κορυφαίος σε απόδοση παίκτης των «πρασίνων» με διαρκείς επελάσεις και επικίνδυνες σέντρες, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος σκόρερ του πρώτου τέρματος με υπέροχο φάουλ και ο Χάρης Μαυρίας σκόρερ του δεύτερου γκολ!

Η Μάδεργουελ δεν πρόβαλε ιδιαίτερη αντίσταση στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα που θα δώσει πλέον «το παρών» στην κλήρωση της Παρασκευής στη Νιόν για να μάθει τον επόμενο αντίπαλο της στα πλέι οφ.

Στα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός είχε καλή κυκλοφορία και πίεσε πολύ ψηλά τη Μάδεργουελ με τους Σκοτσέζους να μην μπορούν να αντιδράσουν και να περιορίζονται σε παθητικό ρόλο.

Η τριάδα των μεσοεπιθετικών των «πράσινων» αποτελούμενη από τους Σισοκό, Ζέκα και Λάζαρο άλλαζε διαρκώς θέσεις με τον Τοτσέ πάντως να πετάει στα «σκουπίδια» την πρώτη πολύ καλή στιγμή του αγώνα. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα όσο πέρναγε η ώρα έβλεπε τους παίκτες του να κατεβάζουν ταχύτητα λόγω και ζέστης και σηκώθηκε για να τους βάλει τις φωνές

Οι «πράσινοι» μπήκαν πιο ορεξάτοι στο δεύτερο μέρος και ευτύχησαν να προηγηθούν στο 50' με αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ελβετός ρέφερι, Στέφαν Στούντερ δεν έδωσε καθαρό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού σε χέρι του Ντέιλι μέσα στην περιοχή.

Ο Φερέιρα απέσυρε τον αναποτελεσματικό Τοτσέ στο 71' και πέρασε στην θέση του τον «διψασμένο» Χάρη Μαυρία. Ο 18χρόνος άσος δικαίωσε απόλυτα τον Πορτογάλο αφού όπως και στον πρώτο αγώνα με τη Μάδεργουελ στην Σκωτία, βρήκε δίχτυα με ωραία ατομική προσπάθεια.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 83' ο Ιμπραϊμ Σισοκό που ανταμείφτηκε για την εξαιρετική του εμφάνιση με ένα εξίσου όμορφο γκολ, το πρώτο του Ιβοριανού με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

Σκόρερ: 50' Χριστοδουλόπουλος, 75' Μαυρίας, 83' Σισοκό

Διαιτητής: Στέφαν Στούντερ (Ελβετία)

Κίτρινες: 65' Χάτσινσον

Κόκκινες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Μαρίνος (71' Κατσουράνης), Ζέκα, Χριστοδουλόπουλος (78' Πετρόπουλος), Σισοκό, Τοτσέ (71' Μαυρίας)

ΜΑΔΕΡΓΟΥΕΛ: Ράντολφ, Χάμελ, Λο, Χάτσισον, Χέιτελι, Ογιάμα, Μέρφι, Λάσλεϊ, Ράμσντεν, Ντέιλι (76' Χίνγκντον), Κάμινς (76' Ανγκόλ).
Πηγή: skai.gr