Ανησυχία λόγω καιρικών προβλέψεων για αύριο στα ελληνικά «κουπιά»

Δύο ελληνικά πληρώματα για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων διεκδικούν αύριο μετάλλιο στην κωπηλασία. Μετά την απογοήτευση για την κατάληψη της 9ης θέσης από τη δίκωπο των ανδρών άνευ πηδαλιούχου των αδελφών Γκουντούλα (ήταν στα φαβορί για το βάθρο), Οι άσχημες καιρικές συνθήκες επηρέασαν σήμερα τους Απόστολο και Νίκο Γκουντούλα, αφήνοντας τους εκτός της οκτάδας των Ολυμπιονικών (9οι) λόγω των σφοδρών ανέμων εξαιτίας των οποίων υπήρχαν σκέψεις ακόμη και αναβολής των αγώνων της ημέρας από τους διοργανωτές. Τα χειρότερα απεφεύχθησαν τελικά και απλά ξεκίνησαν με καθυστέρηση οι σημερινές κούρσες. Η ελληνική κωπηλατική αποστολή ενημερώθηκε σήμερα πως σύμφωνα με τις καιρικές προβλέψεις θα επικρατούν χειρότερες συνθήκες αύριο, με έντονες βροχοπτώσεις εκτός από ισχυρούς ανέμους. Συνθήκες κάθε άλλο παρά ευνοϊκές για κωπηλασία!

Εξάλλου, οι διαμαρτυρίες των Βρετανών περί άδικης κατανομής των διαδρομών στους χθεσινούς τελικούς της κωπηλασίας, υποχρέωσαν τη διεθνή ομοσπονδία να τροποποιήσει σήμερα τη σχετική διαδικασία, προσαρμόζοντάς την στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη λίμνη Ντόρνι, στο κωπηλατοδρόμιο του Ίτον. Γι' αυτό και είναι πολύ πιθανό ν' αλλάξουν οι διαδρομές των πληρωμάτων στους τελικούς, συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών!

Οι Γιαζιτζίδου/Τσιάβου είχαν το 2ο καλύτερο χρόνο στις δύο ημιτελικές σειρές τους και εκτός απροόπτου αντί στη 2η διαδρομή όπως είχε προγραμματιστεί θα «τρέξουν» στην 5η στον αυριανό τελικό (13:50 ώρα Ελλάδας) του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών (ο καλύτερος χρόνος αναμένεται να δοθεί όπως και σήμερα στην 6η). Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Τόλης Παλαιοπάνος που προπονεί τα δύο κορίτσια δήλωσε πριν την καταληκτική κούρσα: «Είναι ένας τελικός και μια πολύ δύσκολη κούρσα, αφού τόσο οι Κινέζες όσο και οι Βρετανίδες είναι πολύ καλές. Ιδιαίτερα οι δεύτερες θα έχουν και την υποστήριξη του κόσμου που δημιούργησε ουσιαστικά και το αποτέλεσμα του ημιτελικού. Τα κορίτσια είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ελπίζω να έχουμε ευχάριστες εκπλήξεις».

Πρώτη στον τελικό θα αγωνιστεί η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Γιαννιώτες Γιώργο Τζιάλλα και Γιάννη Τσίλη, τον Βολιώτη Στέργιο Παπαχρήστο και τον Καστοριανό Γιάννη Χρήστου. Ο τελικός έχει προγραμματιστεί για τις 13:30 Ελλάδας. Οι Έλληνες κωπηλάτες είχαν τον 4ο καλύτερο χρόνο στις δύο ημιτελικές σειρές και έχουν τοποθετηθεί στην 5η διαδρομή. Αυτό πάντως αναμένεται ν’ αλλάξει, αφού στις ακριανές τοποθετούνται οι δύο καλύτεροι πρώτοι προκειμένου να υπάρξει ισονομία στα πληρώματα ανάλογα με τις επιδόσεις τους στα ημιτελικά. «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», πάντως και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Αθανασιάδης που γνωρίζει καλά τις ικανότητες των δύο ελληνικών πληρωμάτων δεν έδειξε ν’ ανησυχεί ιδιαίτερα: «Όλα τα παιδιά είναι μια χαρά. Ένας τελικός είναι. θα μπουν να αγωνιστούν και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Πριν από τους δυο μεγάλους τελικούς στις 12:50 ώρα Ελλάδας θα διεξαχθεί ο «μικρός τελικός» του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών, με τους Παναγιώτη Μαγδανή και Λευτέρη Κόνσολα να διεκδικούν την 7η θέση στη γενική κατάταξη του αγωνίσματος.



Πηγή: skai.gr