Κλείσιμο

Ο Χειμώνας 41ος στην τέταρτη κούρσα, πρώτος ο Κοντίδης

Ο Βαγγέλης Χειμώνας κατέλαβε την 41η θέση επί συνόλου 49 συμμετεχόντων στην τέταρτη ιστιοδρομία για σκάφη τύπου Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο Έλληνας ιστιοπλόος έμεινε 4 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κύπριο Παύλο Κοντίδη, ο οποίος, μετά την τρίτη κούρσα, τερμάτισε πρώτος και στην τέταρτη, με χρόνο 1:02:23.

Στη γενική κατάταξη και μετά τις πρώτες τέσσερις ιστιοδρομίες, ο Κοντίδης είναι δεύτερος με 15 βαθμούς ποινής, ενώ ο Χειμώνας είναι 24ος με 94 βαθμούς ποινής. Στην κορυφή της γενικής βρίσκεται ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι με 11 βαθμούς ποινής.

Η Αγγελική Σκαρλάτου κατέλαβε τη 12η θέση στην δεύτερη ιστιοδρομία της κλάσης RS-X γυναικών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος έμεινε 3 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα πίσω από την Ισπανίδα Μαρίνα Αλαμπάου Νέιρα, που τερμάτισε πρώτη σε 31:58. Μετά τις πρώτες δύο κούρσες, η Σκαρλάτου είναι 13η στη γενική κατάταξη με 26 βαθμούς ποινής, ενώ στην κορυφή βρίσκεται η Αλαμπάου Νέιρα με 3 βαθμούς ποινής.

Την 15η θέση κατέλαβαν οι Αιμίλιος Παπαθανασίου και Αντώνης Τσότρας στην 6η ιστιοδρομία της κατηγορίας Star, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Οι Έλληνες ιστιοπλόοι τερμάτισαν δύο λεπτά μετά τους Βραζιλιάνους Ρόμπερτ Σέιντ και Μπρούνο Πράντα, που πρώτευσαν με χρόνο 1:15:07.

Μετά τις πρώτες έξι ιστιοδρομίες, οι Παπαθανασίου/Τσότρας βρίσκονται στη δέκατη θέση της γενικής με 44 βαθμούς ποινής, ενώ προηγούνται οι Βρετανοί Άϊεν Πέρσι και Άντριου Σίμπσον με 10 βαθμούς ποινής.
Πηγή: skai.gr