Με όνειρα και ελπίδες ακόμη 39 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες στο Λονδίνο

Οι 39 από τους συνολικά 105 αθλητές και αθλήτριες της Ολυμπιακής ομάδας που συγκροτούν και το κύριο μέρος της ελληνικής αποστολής για το Λονδίνο, αναχώρησαν σήμερα για τη βρετανική πρωτεύουσα.

Με όνειρα και ελπίδες για ό,τι καλύτερο στη διοργάνωση και με τις ευχές όλων των Ελλήνων, καθώς και της διοίκησης και των εργαζομένων της Olympic Air, αναχώρησαν με ειδική πτήση σήμερα το μεσημέρι για το Λονδίνο, συνοδευόμενοι από τους προπονητές τους και μέλη των ομοσπονδιών και της ΕΟΕ.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των μελών της ελληνικής αποστολής στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», τους αθλητές ξεπροβόδισαν ο αναπληρωτής διευθυντής της Olympic Air, Γιώργος Ευστρατιάδης, και παιδιά εργαζομένων στην εταιρεία που τους ευχήθηκαν με δυνατές φωνές καλή επιτυχία, ενώ είχαν ζωγραφίσει και «χρωματιστές ευχές, ζωγραφιές που εκτέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης».

Στην εκδήλωση το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, που συνόδευε την αποστολή, ενώ παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία του Δήμου Πλατανιά Κρήτης, που μετέφερε στην Αθήνα τον κότινο Ελιάς, ο οποίος θα συνοδέψει την Ολυμπιακή Ομάδα στο Λονδίνο, όπως έγινε και με τις δύο προηγούμενες, του 2004 στην Αθήνα και του 2008 στο Πεκίνο.

«Είμαστε στην τελική ευθεία για το Λονδίνο, όπου πάμε με χιλιάδες όνειρα να κάνουμε ο καθένας από την πλευρά του το καλύτερο δυνατό. Αν καταφέρουμε να μεταφράσουμε την επιτυχία και σε μετάλλια, τότε ακόμη καλύτερα. Για μας όμως όλοι οι αθλητές που πήραν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς είναι ήδη νικητές, με ή χωρίς μετάλλιο. Είμαστε χαρούμενοι που 105 αθλητές και αθλήτριες πήραν την πρόκριση για το Λονδίνο και θα είμαστε συνεχώς στο πλάι τους» τόνισε σε δηλώσεις του ο Σπύρος Καπράλος.

«Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι σημαιοφόρος της ομάδας και εκείνο που πιστεύω είναι ότι μπορώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να μπορέσω να φθάσω στη διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Αυτός είναι και ο σκοπός μου στους Αγώνες» δήλωσε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης κατά την αναχώρηση.

«Είναι η πιο πλήρης ομάδα που θα μπορούσαμε να έχουμε. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και στη μαγιά που έχει κτιστεί, αποτελούμενη από παλαιότερους, αλλά και νέους παίκτες, και θα προσπαθήσουμε ως και η μοναδική ελληνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Προσωπικά αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που μετέχω σε μια ακόμη Ολυμπιάδα και το πόλο συνεχίζει να προσφέρει στον ελληνικό αθλητισμό απτόητο χαρές και επιτυχίες στους Αγώνες» είπε ο έμπειρος Γιώργος Αφρουδάκης, εκπροσωπώντας της εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, τη μοναδική που έχει πάρει την πρόκριση για το Λονδίνο.

Οι Βίκυ Αρβανίτη, Μαρία Τσιαρτσάνη από το άθλημα του Μπιτς Βόλεϊ, που θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο στο κέντρο του Λονδίνου, τόνισαν μεταξύ άλλων: «Ερχόμαστε μετά από μια πολύ καλή χρονιά με επιτυχίες ανά τον κόσμο. Πιστεύω ότι στους Ολυμπιακούς, ανάλογα και με την κλήρωση, μπορούμε να προχωρήσουμε. Στόχος μας είναι να πάμε όσο το δυνατό ψηλότερα μπορούμε».

«Μετά τις επιτυχίες που είχα στο παγκόσμιο κύπελλο, αλλά και στο ευρωπαϊκό, σκοπός μου είναι να πετύχω το στόχο μου και στο Λονδίνο, που είναι η διεκδίκηση ενός μεταλλίου. Θα το προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, αλλά χρειάζεται αυτοσυγκέντρωση, χρειάζεται πάνω απ' όλα προσοχή. Και ο στόχος μου είναι αυτός. Δηλαδή, να προχωρήσω όσο το δυνατόν ψηλότερα» είπε με αισιοδοξία η πρωταθλήτρια της σπάθης, Βασιλική Βουγιούκα, που μετέχει για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από το χώρο του στίβου, αναχώρησαν σήμερα ο Κώστας Δουβαλίδης (110μ εμπόδια) και η Σοφία Υφαντίδου (έπταθλο). «Είμαι σε καλή κατάσταση, η προετοιμασία πήγε καλά κι ελπίζω σε καλές εμφανίσεις στο Λονδίνο. Μέσα στη χρονιά σημείωσα τέσσερα Πανελλήνια κι ευελπιστώ στο Λονδίνο να το καταρρίψω και πάλι» είπε ο Δουβαλίδης.

«Αρχικά στόχος μου είναι η δωδεκάδα και γιατί όχι ψηλότερα, αφού είμαι σε καλή κατάσταση. Ευελπιστώ σε ένα Πανελλήνιο ρεκόρ και πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω, αλλά πρώτα και πάνω απ' όλα υγεία και να μην έχω τραυματισμούς» είπε από την πλευρά της η Υφαντίδου.

Αναλυτικά ανά άθλημα, σήμερα αναχώρησαν οι εξής αθλητές/τριες:

Άρση Βαρών

Αθλητής: Δαβίδ Καβελασβίλι

Γυμναστική


Αθλήτρια: Βασιλική Μιλλούση

Πινγκ Πονγκ


Αθλητές: Παναγιώτης Γκιώνης, Καλίνικος Κρεάνγκα

Κολύμβηση


Αθλήτριες: Κριστέλ Βουρνά, Θεοδώρα Γιαρένη, Θεοδώρα Δράκου, Μάρθα Μάτσα, Νέρι-Μαντέι Νιανγκουάρα

Αθλητές: Ανδρέας Βαζαίος, Κριστιάν Γκολομέεβ, Αριστείδης Γρηγοριάδης, Στέφανος Δημητριάδης, Ιωάννης Δρυμωνάκος, Ιωάννης Καλαργάρης, Παναγιώτης Σαμιλίδης

Μπιτς Βόλεϊ

Αθλήτριες: Βασιλική Αρβανίτη, Μαρία Τσιαρτσάνη

Ξιφασκία

Αθλήτρια: Βασιλική Βουγιούκα

Ποδηλασία

Αθλητής: Ιωάννης Ταμουρίδης

Στίβος

Αθλήτρια: Σοφία Υφαντίδου

Αθλητές: Κώστας Δουβαλίδης, Κώστας Πούλιος

Ταεκβοντό

Αθλητής: Αλέξανδρος Νικολαΐδης

Τοξοβολία

Αθλήτρια: Ευαγγελία Ψάρρα

Πόλο

Αθλητές: Χρήστος Αφρουδάκης, Γιώργος Αφρουδάκης, Ματθαίος Βουλγαράκης, Ευάγγελος Δελάκας, Νικόλαος Δεληγιάννης, Αργύρης Θεοδωρόπουλος, Φίλιππος Καραμπέτσος, Κωνσταντίνος Κοκκινάκης, Ανδρέας Μίραλης, Κωνσταντίνος Μουρίκης, Εμμανουήλ Μυλωνάκης, Ιωάννης Φουντούλης, Θεόδωρος Χατζηθεοδώρου

Ιστιοπλοΐα

Αθλητής: Ευάγγελος Χειμώνας

Ήδη έχουν αναχωρήσει για το Λονδίνο οι:

Ιστιοπλοΐα

Αθλητές: Αιμίλιος Παπαθανασίου, Αντώνιος Τσότρας, Παναγιώτης Καμπουρίδης, Στάθης Παπαδόπουλος, Διονύσιος Δήμου, Βύρων Κοκκαλάνης, Ιωάννης Μιτάκης, Μιχάλης Πατενιώτης

Αθλήτριες: Άννα Αγραφιώτη, Αγγελική Σκαρλάτου

Σκοποβολή

Αθλήτρια: Αθηνά Δούκα

Αθλητές: Ευθύμιος Μίτας, Νικόλαος Μαυρομμάτης



Κωπηλασία


Αθλήτριες: Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Αλεξάνδρα Τσιάβου

Αθλητές: Απόστολος Γκουντούλας, Νικόλαος Γκουντούλας, Ελευθέριος Κονσολας, Παναγιώτης Μαγδανης, Στέργιος Παπαχρήστος, Γεώργιος Τζιάλλας, Ιωάννης Τσίλης, Ιωάννης Χρήστου



Τις επόμενες ημέρες αναχωρούν οι:



Σάββατο 28 Ιουλίου (17:25 μμ)




Τζούντο

Αθλήτρια: Ιουλιέττα Μπουκουβάλα



Κυριακή 29 Ιουλίου (08:50 πμ)



Τζούντο

Αθλητής: Ηλίας Ηλιάδης



Δευτέρα 30 Ιουλίου (17:25 μμ)



Ρυθμική Γυμναστική


Αθλήτριες: Ελένη Δοϊκα, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Βασιλεία Ζάχου, Αλεξία Κυριαζή, Ευδοκία Λουκάγκου, Σταυρούλα Σαμαρά



Ποδηλασία

Αθλητές: Ζαφείρης Βολικάκης, Χρήστος Βολικάκης



Τρίτη 31 Ιουλίου (08:50 πμ)



Στίβος

Αθλήτριες: Κωνσταντίνα Κεφαλα, Νικολέτα Κυριακοπούλου, Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη, Βοϊσάββα Λίκα, Μαρία Μπελιμπασάκη, Νίκη Πανέτα, Παρασκευή Παπαχρήστου, Αθανασία Πέρρα, Κατερίνα Στεφανίδη

Αθλητές: Περικλής Ιακωβάκης, Αλέξανδρος Παπαδημητρίου, Μιχαήλ Σταματογιαννης, Λούης Τσάτουμας



Τετάρτη 1 Αυγούστου (19:10 μμ)



Στίβος


Αθλήτριες: Δέσποινα Ζαπουνίδου, Αντωνία Στεργίου

Αθλητές: Κωνσταντίνος Μπανιώτης, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ, Δημήτριος Χονδροκούκης



Συγχρονισμένη Κολύμβηση


Αθλήτριες: Ευαγγελία Πλατανιώτη, Δέσποινα Σολωμού



Παρασκευή 3 Αυγούστου (13:30 μμ)



Κολύμβηση


Αθλήτρια: Μαριάννα Λυμπερτά



Παρασκευή 3 Αυγούστου (20:35 μμ)



Κανόε Καγιάκ

Αθλητής: Χρήστος Τσακμάκης



Σάββατο 4 Αυγούστου (19:10 μμ)



Στίβος

Αθλήτρια: Ελένη Φιλάνδρα

Αθλητής: Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας



Πάλη


Αθλήτρια: Μαρία Πρεβολαράκη

Αθλητής: Ολεγκ Μοτσαλίν



Κυριακή 5 Αυγούστου (08:50 μμ)



Στίβος


Αθλητές: Σπύρος Λεμπέσης, Κωνσταντίνος Φιλιππίδης



Κολύμβηση

Αθλητής: Σπύρος Γιαννιώτης



Τετάρτη 8 Αυγούστου (13:30 μμ)




Ποδηλασία


Αθλητής: Περικλής Ηλίας

Πηγή: skai.gr