Αλαφούζος: Την επιτυχία θα τη δούμε σε βάθος χρόνου

Ο Γιάννης Αλαφούζος μίλησε για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού και του Σωματείου, για τον Βλάση Τσάκα, ενώ τοποθετήθηκε στο θέμα της ΓΗΠΕΛ.

Αποκάλυψε ότι ο Βλάσσης Τσάκας έχει 15 καταδίκες για διάφορες δραστηριότητες, αμφισβήτησε το χαρτί που παρουσίασε ο «Πρίγκιπας» και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν πρόκειται ποτέ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Τσάκα.

Στην ουσία ο κ.Αλαφούζος έκλεισε το κεφάλαιο «Φεϊζάλ», ενώ αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο σχέδιο του «Σωματείου» που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Υποστήριξε πως θα είναι αποτυχία, αν ο Παναθηναϊκός δεν συγκεντρώσει μπάτζετ 20 εκατομμυρίων ευρώ και κατέληξε λέγοντας πως ο Γιάννης Βαρδινογιάννης αναλαμβάνει πλήρως τις ευθύνες για τη ΓΗΠΕΛ και την αποζημίωση της κατασκευαστικής εταιρείας.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Γιάννη Αλαφούζου:

«Είμαστε εδώ για να σας εξηγήσουμε διάφροα πράγματα. Θέλουμε να συντελέσουμε πρώτα στη διάσωση και μετά στη δημιουργία μιας ομάδας χρόνων. Είχαμε αυτή την ιδέα από τον χειμώνα. Βλέπαμε τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η ομάδα με το απαρχαιωμένο μοντέλο διοίκησης. Τη συζήτησα με άλλους Παναθηναϊκούς και με το Δημήτρη Γόντικα και αποφασίσαμε να δράσουμε».

«Κάναμε μία έρευνα. Είδαμε ότι υπάρχουν 1,7 εκατομμύρια οπαδοί και από αυτούς, ο σκληρός πυρήνας είναι 150.000, οι οποίοι έχουν διάθεση να βοηθήσουν. Μευά απόφασίσαμε να προχωρήσουμε. Στις 3 Μαϊου ανακοινώσαμε την ίδρυση μας. Στις 9 Μαϊου συστήθηκε διοίκηση στην ΠΑΕ και συμμετέχουμε στο ΔΣ.

Στις 16 Μαιου έγινε μία συνάντηση με τους παλαιούς μετοχους και τους ενημερώσαμε. Πριν λίγες μέρες, εγώ ως εκπρόσωπος του σωματείου υπέγραψα συμφωνητικό με την εταιρία Green Dream για να πάρουμε τις μετοχές του Γιάννη Βαρδινογιάννη. Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε, ήταν το θέμα της αδειοδότησης και το αντιμετωπίσαμε, μαζεύοντας χρήματα για να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ έως τις 31 Δεκεμβρίου. Αυτά εν ολίγοις πετύχαμε ως τώρα».

«Ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον»

«Ο Φάκελος μας είναι πληρέστατος. Ο Ολυμπιακός έχει έννομο συμφέρον, διότι αν προκριθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, θα χάσει χρήματα. Δεν μας θέλει ισχυρούς».

Για το αν πρέπει να κάνει διακύρηξη στους οπαδούς με δεδομένο ότι για να δημιουργηθεί μια ισχυρή ομάδα πρέπει να γίνουν αποχωρήσεις και μεταγραφές: «Θαύματα μην περιμένετε. Οι μεταγραφές αφορούν την ΠΑΕ. Εγώ τώρα εκπροσωπώ το σωματείο, που είναι ο βασικός μέτοχος. Εμείς κάναμε παρέμβαση στα μετοχικά όταν είδαμε ότι υπήρχε κίνδυνος χρεωκοπίας. Βλέπετε τι γίνετε με άλλες ομάδες. Πρώτο μας μέλημμα είναι η αδειοδότηση και η αντιμετώπιση των επειγόντων θεμάτων. Το κάναμε. Τώρα η ΠΑΕ αντιμετωπίζει το θέμα των παικτών. Δεν έχει τα μέσα που θα ήθελε να έχει, αλλά και το χρόνο.

Ακόμα και τώρα ασχολείται με την επιβίωση και λιγότερο με τη δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας. Το σωματείο έχει διακυρήξει αρχές που συμβαδίζουν με νέα προσπάθεια. Δεν υπάρχει οροφή, εφόσον λειτουργήσει η λαϊκή βάση. εάν πετύχουμε, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει μέσα οικονομικά που δεν θα είχε ποτέ μέχρι σήμερα. Μην πάρουμε την λαϊκή βάση σαν μια προσπάθεια επιβίωσης. Αυτό είναι το πρώτο βήμα. Τα περιθώρια ανάπτυξης είναι απεριόριστα. Μέσα από τη λαϊκή βάση, οι μεγάλες ομάδες μπορούν να αγίνουν ανταγωνιστικές απέναντι στις ευρωπαϊκές ομάδες».

«Μέχρι τώρα υπήρχε εξάρτηση από πλούσιους»

Επιπλέον τόνισε: «Η εξάρτηση που είχε έως τώρα από πλούσιους, δημιούργησε τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι στόχοι του σωματείου είναι σεμνοί. Φέτος θέλουμε ο ΠΑΟ να πάει καλά στο Γιουρόπα. Μακάρι να πάμε καλά στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά ρεαλιστικός στόχος είναι το ΟΥΕΦΑ και του χρόνου να παρατάξουμε μία δυνατή ομάδα»

«Πετύχαμε τον αρχικό στόχο»

«Δεν γνωρίζω τα δεδομένα άλλων ομάδων. Γνωρίζω τα δικά μας και τους οπαδούς μας. Υπάρχουν φίλοι που έχουν συνεισφέρει με πολλούς τρόπους και πετύχαμε τους αρχικούς μας στόχους. Νομίζω ότι δεν θέλω να κάνω κριτική, δεν γνωρίζω. Από τη δική μου εμπειρία, όταν κάτι γίνετε με σκέψη, σχέδιο, αλήθεια, πετυχαίνει. είμαστε συντηρητικοί και μετρημένοι, αλλά αισιοδοξούμε».

Για το πόσα χρήματα χρειάζονται άμεσα και αν εκτός του κόσμου, χρειάζεται και άλλη πηγή εσόδων, είπε: «Ξέρω ότι εμείς χρειαζόμαστε τουλάχιστον τουλάχιστον 15 εκατομμύρια ευρώ να μπουν από τους μετόχους και το σωματείο, ώστε να καλύψουμε άνετα τις ανάγκες μας. Και με λιγότερα χρήματα, θα προσπαθήσουμε. Οποιοσδήποτε οπαδός δεν μπορεί να είναι αχάριστος προς τους μετόχους, που έβαλαν χρήματα ή προσπάθεια. Οι εποχές δεν είναι οι ίδιες. Είναι λάθος η παναθηναϊκή οικογένεια να στρέφεται εναντίον ενός ή του άλλου μετόχου. Αυτή η εσωστρέφεια είναι ένας βασικός λόγος που είμαστε εδώ».

«Τρεις καταδίκες έχει ο Τσάκας»

Για το ποια είναι η θέση τους όσον αφορά το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα Φεϊζάλ: «Με διακατέχει απελπισία όταν συζητώ το θέμα. Μακάρι να βρεθεί ισχυρός επενδυτής. Όλα τα μέλη και εγώ, θα κάνουμε το παν να τον δούμε και τον διευκολύνουμε. Μου κάνει εντύπωση πως εμείς οι Παναθηναϊκοί, μετά από τόσο καιρό, ασχολούμαστε με τον κύριο Τσάκα και άλλους του συστήματος. Θέλω να μοιραστούμε πληροφορίες.

Ο Τσάκας έχει 15 καταδίκες για αποδοχές, έχει καταδίκη για δόλια αποδοχή, παραδοχή, έχει καταδίκη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, έχει 3 καταδίκες για παράνομες δραστηριότητες, καταδίκη και χρεωκοπία. Αυτός ο άνθρωπος, ο οποίος έχει ταλαιπωρήσει τον κόσμου της ομάδας. Για να κερδίσει χρήματα και να κερδίσει το δημόσιο ενδιαφέρον. Εγώ ως Γιάννης Αλαφούζος, με τον Βλάση Τσάκα και ανθρώπους επιπέδου του Τσάκα, δεν μιλάω. Πείτε μου έναν καλό λόγο για να μιλήσω μαζί του.

Η κυρία Μιχόπουλου έχει στενές επαγγελματικές σχέσεις με τον Αχιλλέα Μπέο. Είναι η δικηγόρος του στα στημένα. Μέχρι τότε δικηγόρος του ήταν ο Θανάσης Κανελλόπουλος., τέως αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου. Μετά τα στημένα, ο Κανελλόπουλος βρέθηκε αντιμέτωπος με κακουργηματικές ποινές για το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, με διαιτητή τον Καλόπουλο.

Ο αδερφός, αντιεισαγγελέας, ήταν ο άνθρωπος που όφειλε να ερευνά τα στημένα. Δεν τα έκανε και παραιτήθηκε. Να μας απαντήσει η κυρία Μιχοπούλου ποια είναι η σχέση της με τον προκάτοχο της στην υπόθεση. Ο κύριος Μακρόπουλος είχε τονίσει ότι είχε διερευνήσει στην Πρεσβεία εάν περίμεναν άφιξη, ποτέ δεν υπήρξε κάτι τέτοιο.

Δεν ξέρω τον μύθο. Αν υπάρχει Πρίγκιπας, ας μας κάνει μία γραπτή πρόταση. Οι άνθρωποι της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας κινούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Τράπεζες, συμβούλους. Ακολουθείται μία διαδικασία που στον Παναθηναϊκό δεν ακολουθείται. Υπάρχει ένα έωλο χαρτί από γερμανική τράπεζα, που όταν το ερευνήσαμε, έχουμε ενδείξεις ότι δεν είναι γνήσιο. Δεν λέω ότι είναι πλαστό, δεν μπορώ να το ερευνήσω τόσο πολύ».

«Τώρα θα έχουμε δωρεάν την Παιανία»

Για τη μεταβίβαση των μετοχών και το τι εννοεί με τη μετοχοποίηση 1,1 εκατομμυρίων ευρώ: «Το βάλαμε ως έναντι αύξησης και έχουν μπει άλλες 300.000 ευρώ με άλλη μορφή. Πέρυσι πληρώσαμε την Παιανία, τώρα θα την έχουμε δωρεάν και αυτό είναι σημαντικό. Κάνουμε μία άλλη διαδικασία, για να επιταχύνουμε τις εξελίξεις. Ελπίζουμε την επόμενη εβδομάδα να μας αναγνωρίσει το Πρωτοδικείο, για να είμαστε επίσημο νομικό πρόσωπο και στο τέλος της, να προχωρήσουμε τη μεταβίβαση των μετοχών».

«Τι ισχύει με το σωματείο»

«Όταν το σωματείο αποκτήσει υπόσταση, έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις. Μπορεί να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία. Βασική διάταξη στα σωματεία είναι οι πόροι τους. Μπορεί κάλλιστα να δωρίσει κανείς χρήματα. Το σωματείο όταν αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία, θα υποβάλλει φορολογική δήλωση. Δεν χάνει το χαρακτήρα του και δεν απαγορεύεται να τα αποκτήσει.

Προηγήθηκε μία δήλωση συναδέλφου αναφορικά με τη νομιμότητα της μεταβίβασης. Αυτό δεν απαγορεύεται. Απλώς τάσσονται προϋποθέσεις. Αλλιώς ο Ερασιτέχνης δεν θα είχε το δικαίωμα να διατηρεί το 10%. Ο νόμος όπως ισχύει, θέτει προϋποθέσεις. Υπάρχουν και άλλα εμπόδια. Θα πρέπει να υποβληθεί ένα τριετές πρόβλημα, έλεγχος ορκωτών λογιστών κ.α. Ο νόμος δεν το απαγορεύει, απλώς βάζει όρους».

Για το αν οι μετοχές μπορούν να μεταβιβστούν σε φυσικά πρόσωπα, ο Αριστείδης Καμάρας απάντησε: «Τώρα, οι μετοχές θα πάνε στο σωματείο. Τώρα δεν έχουν μεταβιβαστεί με ανέκκλητα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί. Τώρα υπάρχει ελεύθερη διάθεση των μετοχών. Το τι είναι καλύτερο και το τι θα γίνει, θα το δείξει το μέλλον και οι ανάγκες. Εγώ πιστεύω πως το σωματείο θα έχει απήχηση στην τεράστια μάζα του κόσμου. Εφόσον έχουν αποτύχει οι προσπάθειες, γιατί το επιχειρεί ο ΠΑΟ; Η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος. Πιστεύουμε στον κόσμο.

Όπως ο κόσμος τον έφερε ως εδώ, πρέπει να τον πάει παρακάτω. Παρά τα προηγούμενα αρνητικά, ο ΠΑΟ μπορεί να δώσει ένα τέτοιο παράδειγμα. Δεν θα παρουσιάσουμε κάτι νόσο, κίβδηλο. Στις άλλες ομάδες δεν δόθηκε η απόλυτη ευθύνη, δόθηκαν δικαιώματα ή προνόμια. Ο κόσμος πολλές φορές έχει την ευθύνη για πλήγματα στην ομάδα.

«Θέλουμε να μαζέψουμε 20 εκατομμύρια»

Για το αν έχει δέσμευση από μετόχους εάν θα βάλουν χρήματα και αν έχει κάποιο μπάτζετ στο μυαλό του: «Δεν έχουμε μπάτζετ στο μυαλό μας. Σε πρώτη φάση θέλουμε να μαζέψουμε 15 εκατομμύρια ευρώ. Είναι μικρό το ποσό αλλά κατανοούμε τις δύσκολιες συγκυρίες. Εγώ προσωπικά, θα το θεωρήσω δική μου αποτυχία εάν δεν συγκεντρώσουμε 20 εκατομμύρια ευρώ.

Στις 2 Ιουλίου θα αρχίσει η διαδικασία. Ο Παναθηναϊκός έχει και έσοδα. Τα αξιοποιούμε ώστε να τα βγάλουμε πέρα. Την επόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να πάρουμε νομική υπόσταση. Την επόμενη Κυριακή μέσω εφημερίδων, θα μοιραστούν έντυπα για το πως μπορεί ο κόσμος να βοηθήσει. Μετά θα γίνει και μία διαφημιστική καμπάνια».

Ελάχιστη συνδρομή είναι τα 250 ευρώ για να γίνει κανείς μέλος. Βέβαια, ο καθένας βάζει όσα χρήματα θέλει και θα ανεβαίνει στην κλίμακα των μελών. Μετά την πρώτη αρχική εισφορά θα υπάρχει μία ετήσια εισφορά, την οποία βάλαμε στα 180 ευρώ. Θα υπάρχει πρόβλεψη για ανήλικους, ανέ3ργους και για ηλεκτρονικά μέλη με 20 ευρώ».

«Ο Τζίγγερ αναλαμβάνει ΓΗΠΕΛ και αποζημίωση στον ΑΚΤΩΡ»


Για το θέμα της ΓΗΠΕΛ: «Η ΓΗΠΕΛ είναι ένα σύνθετο θέμα. Μπορεί κανείς να το δει σαν δυσεπίλυτο θέμα ή να το παρακάμψει και να προχωρήσει. Μελετώντας το φάκελο, αναγνωρίζουμε τιςε ανησυχίες του Βγενόπουλου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως αν δεν το λύναμε, θα έκλεινε ο Παναθηναϊκός. Θα έπαιρνε το δρόμο της ΑΕΚ.

Έχω μίλησει με τον Βγενόπουλο, που μου εξήγησε τις ανησυχίες του και με τον Βαρδινογιάννη. Εκτίμηση μου είναι πως το πρόβλημα είναι μικρότερο από την έκταση που πήρε. Ο Βαρδινογιάννης θα αναλάβει τη ΓΗΠΕΛ και την αποζημίωση στον ΆΚΤΩΡ. Θα αναλάβω εγώ προσωπικά να το λύσω. Πρέπει να το λύσουμε επί τόπου. Η ΓΗΠΕΛ δεν μπορεί να είναι πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό και να τον οδηγήσει στο να πεθάνει».

Για το γεγονός ότι ο κόσμος δεν μπορεί να πληρώνει τη ΓΗΠΕΛ: «Σας εξήγησα, αναλαμβάνει ο Τζίγγερ τις ευθύνες και περαιτέρω, εγώ προσωπικά οτιδήποτε άλλο συμβεί. Τι άλλο να κάνω».

«Εκλογές για το Δ.Σ. τον Σεπτέμβριο»


Για το αν πρέπει να περάσει χρονικό διάστημα για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΠΑΕ: «Όλα τα μέλη είναι ισότιμα στο εκλέγειν και το εκλέγεσθε. Όλα τα τακτικά μέλη μπορούν να το κάνουν. Αρκεί να είναι ταμειακώς ενήμεροι και να μην έχουν νομικές περιπέπετειες. Για το ΔΣ της ΠΑΕ δεν μπορούν να βάλουν άμεσα. Η ΠΑΕ μέσα από τη δική της ΓΣ εκλέγει δικό του ΔΣ. Το σωματείο θα εκλεγει τη δική του διοίκηση και θα εκλέγει ποια μέλη θα προτείνει για το ΔΣ της ΠΑΕ.

Οι πρώτες εκλογές στο σωματείο θα γίνουν τον Σεπτέμβριο. Με το 55% των μετοχών, το σωματείο ορίζει 10 μέλη (υπήρξαν ενστάσεις ότι είναι 13). Ήδη βάζουμε χρήματα στην ΠΑΕ και το ποσοστό μας θα αυξηθεί».

«Την επιτυχία θα τη δούμε σε βάθος χρόνου»

Για το αν πιστεύει ότι το εγχείρημα θα πετύχει: «Την επιτυχία θα τη δούμε σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν και επίπεδα επιτυχίας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν μεγάλα ποσά χωρίς περαιτέρω δικαιώματα. Δεν περιμένουν τίποτα άλλο. Εάν ένας παναθηναϊκός σε κάθε 45 προσφέρει, τότε το εγχείρημα θα έχει τεράστια επιτυχία. Εάν προσφέρει ένας στους 100, θα έχει μεγάλη επιτυχία. Μπορείτε να δείτε μόνοι σας τις πιθανότητες.

Για το αν ισχύει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου: «Σε μία ΑΜΚ προσφέρεται και έναντι το ποσό. Δεν έχουμε προσφορές. Όχι ότι έχουμε και δεν τις αρνηθούμε. Από τις 2 Ιουλίου ο απλός φίλαθλος μπορέι να πάρει μέρος μέσω του σωματείου. Σε εξέλιξη είναι η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου και μετά οποιοσδήποτε μπορεί να βάλει όσα χρήματα θέλει. Ας έρθει κάποιος να δώσει χρήματα στην ΠΑΕ και αυτή θα κάνει 2 και 3 τούμπες».

Καμάρας: «Βρεθήκαμε στο σημείο μηδέν»

Από τη πλευρά του ο Καμάρας υπογράμμισε: «Ο Παναθηναϊκός μετά από μία μεγάλη πορεία, έφτασε στο σημείο μηδέν. Βρέθηκε μπροστά στο προαιώνιο υπαρξιακό πρόβλημα. έπρεπε να ικανοποιήσει το αίτημα της συντήρησεως και μετά της διακρίσεως. Υπάρχει αυτή η διαδρομή.

Μπροστά στο αδιέξοδο, ορισμένοι άνθρωποι με επικεφαλής τον Αλαφούζο, έδωσαν μία λύση στο αδιέξοδο. Να εξασφαλιστεί η επιβίωση και σταδιακά, να διακριθεί. Εδώ υπάρχει μία άλλη αρχή. Βεβαίως έπρεπε να μεριμνήσει για τη συντήρηση του ΠΑΟ και μετά να φροντίσει τα άλλα. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει αυτό. Τα βήματα δεν είναι σημαντικά, αλλά για όσους τα έκαναν, είναι σημαντικά και δίνει τη δυνατότητα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο κύριος Αλαφούζος παρουσιάζει το χρονικό της προσπάθειας του. Για αυτό παρέπεμψεστα επόμενα βήματα. Ο ΠΑΟ βαδίζει όπως πάντοτε με γνώμωνα την αλήθεια. Για αυτό δεν ασχολείται με σχόλια γραφείων, κύκλων και πεζοδρομίων. Όλοι μας, βαδίζουμε στην αλήθεια. Δεν μας επηρεάζουν αυτά. Σε αυτά οφείλεται η επιτυχία μας. Υπάρχει η απόφαση ενός επίσημου οργάνου για την αδειοδοτηση μας. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται μία τιτάνια προσπάθεια. Η παρουσία μας εδώ έχει αυτή τη σημασία».

Για το θέμα του Δ.Σ. ο Καμάρας υπογράμμισε: «Πρέπει να σας καθησυχάζει ότι η επιλογή θα γίνετε από τα μέλη του σωματείου και θα είναι δεσμευτική για τη διοίκηση της ΠΑΕ. Είναι ένα δικαίωμα που δεν μπορέι να αφαιρεθεί από τα μέλη. Εκείνοι που θα κριθούν άξιοι από το σωματείο, η διοίκηση του σωματείου είναι υποχρεωμένοι να τους υποδείξει για την ΠΑΕ. Κανείς δεν απαγορεύει στο τελευταίο μέλος να αναδειχθεί σε ηγετικό στέλεχος».
Πηγή: skai.gr