Η αποστολή της Αγγλίας για το Euro 2012!

Ο Ρόι Χόντσον ανακοίνωσε σήμερα την αποστολή της Αγγλίας για το Euro 2012. ο προπονητής των Εγγλέζων άφησε εκτός 23άδας το Ρίο Φέρντινατ. Ο 33χρονος σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είναι απλός... θεατής των προσπαθειών των «τριών λιονταριών» στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, όχι όμως και ο συμπαίκτης του στους «κόκκινους διαβόλους», Γουέιν Ρούνι, ο οποίος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, παρότι θα χάσει τις πρώτες δύο αγωνιστικές της φάσης των ομίλων, λόγω τιμωρίας.

Δύο παίκτες κλήθηκαν για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών της Αγγλίας και αυτοί είναι ο τερματοφύλακας της Νόριτς, Τζον Ράντι, και ο μέσος της Άρσεναλ, Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν. Στο μεταξύ, ο Άντι Κάρολ της Λίβερπουλ επελέγη στην τετράδα των επιθετικών, την οποία συγκροτούν ακόμη οι Γουέιν Ρούνι, Ντάνι Γουέλμπεκ και Τζερμέιν Ντεφόου.

Επίσης, ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» ανακοίνωσε και μία λίστα με πέντε παίκτες, οι οποίοι θα κληθούν στην αποστολή, εφόσον παραστεί ανάγκη. Αυτοί είναι οι Τζακ Μπάτλαντ (Μπέρμιγχαμ), Φιλ Τζαγκιέλκα (Έβερτον), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Άνταμ Τζόνσον (Μάντσεστερ Σίτι) και Ντάνιελ Στάριτζ (Τσέλσι).
Η Αγγλία θα αντιμετωπίσει στις 11 Ιουνίου τη Γαλλία στο Ντόνετσκ, τη Σουηδία στο Κίεβο στις 15 του μήνα, ενώ ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στον Δ΄ όμιλο απέναντι στη (συνδιοργανώτρια) Ουκρανία στις 19 Ιουνίου στο Ντόνετσκ.

Η αποστολή της εθνικής Αγγλίας:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζο Χαρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Ρόμπερτ Γκριν (Γουέστ Χαμ), Τζον Ράντι (Νόριτς)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι), Τζον Τέρι (Τσέλσι), Γκλεν Τζόνσον (Λίβερπουλ), Φιλ Τζόουνς (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λέιτον Μπέινς (Έβερτον), Τζολίον Λέσκοτ (Μάντστεστερ Σίτι), Γκάρι Κέιχιλ (Τσέλσι)
ΜΕΣΟΙ: Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ), Φρανκ Λάμπαρντ (Τσέλσι), Σκοτ Πάρκερ (Τότεναμ), Γκάρεθ Μπάρι (Μάντστεστερ Σίτι), Τζέιμς Μίλνερ (Μάντσεστερ Σίτι), Στιούαρτ Ντάουνινγκ (Λίβερπουλ), Θίο Γουόλκοτ (Άρσεναλ), Άλεξ Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν (Άρσεναλ), Άσλεϊ Γιανγκ (Μάντεστερ Γιουνάιτεντ)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Γουέιν Ρούνι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντάνι Γουέλμπεκ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Άντι Κάρολ (Λίβερπουλ), Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)
Πηγή: skai.gr