Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών!

Ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας για 39η φορά στην ιστορία του και 14η στα τελευταία 16 χρόνια, καθώς με γκολ του Κέβιν Μιραλάς στο 54' νίκησε 1-0 τον Παναιτωλικό μέσα στο Αγρίνιο, για την 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος  και εξασφάλισε τον τίτλο, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου.

Οπως ήταν φυσικό, αμέσως μετά τη λήξη ακολούθησαν τρελοί πανηγυρισμοί από τους «ερυθρόλευκους», ενώ στα αποδυτήρια οι σκηνές ενθουσιασμού είχαν και τα... παραδοσιακά μπουγελώματα, με τους Τζιμπούρ, Αμπντούν και Μιραλάς να πρωτοστατούν.

Περιχαρής και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Βαγγέλης Μαρινάκης, μοίραζε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του τίλου σε προπονητή και παίκτες, ενώ μεταξύ άλλων είπε: «Ο Ολυμπιακός έδειξε πάλι γιατί είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Σήμερα χαιρόμαστε πολύ για το πρωτάθλημα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Από αύριο όμως συγκεντρωνόμαστε στο ματς του Κυπέλλου με τον ΟΦΗ».

Σε δηλώσεις τους οι πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού τόνισαν:

ΕΡΝΕΣΤΟ ΒΑΛΒΕΡΔΕ (προπονητής): «Σήμερα είμαστε και μαθηματικά πρωταθλητές, ήταν σίγουρο ότι θα συνέβαινε αυτό σε ένα από τα επόμενα παιχνίδια. Εμείς το είδαμε σοβαρά, θέλαμε να πετύχουμε τον ρυθμό μας από την αρχή και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να σκοράρουμε, είχαμε πολλές ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο, το είχαμε πάρει σοβαρά για να νικήσουμε και να κατακτήσουμε τον τίτλο. Γνωρίζουμε ότι είμαστε ήδη πρωταθλητές, αλλά εμείς νιώθουμε ότι θέλουμε ακόμη τρεις βαθμούς, γιατί δεν θέλουμε να νιώθουμε ότι πήραμε το πρωτάθλημα με τους τρεις βαθμούς που αφαιρέθηκαν από τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε την νίκη και στο επόμενο παιχνίδι και να το γιορτάσουμε με τον κόσμο μας.

Όλοι οι τίτλοι ήταν δύσκολοι. Φέτος μπορείς να πεις ότι ήταν πιο δύσκολο, γιατί ήμασταν πέντε βαθμούς πίσω από τον πρώτο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε και τα τρία παιχνίδια που απομένουν, αλλά αυτή την στιγμή σκεφτόμαστε τον αγώνα της Τετάρτης με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο.

Δύο πράγματα θέλω να σχολιάσω από αυτό που έζησα δύο ημέρες στο Αγρίνιο. Το ταξίδι είχε συνεχώς στάσεις από τον κόσμο που ήθελε να αποθεώσει τους παίκτες, αλλά και η υποδοχή στο ξενοδοχείο. Πιστεύω ότι και σήμερα υπήρχε ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, πίεση στους παίκτες, στην ομάδα και τον προπονητή από τον κόσμο που θέλει να νικήσει η ομάδα του. Πιστεύω ότι ο Παναιτωλικός αξίζει να βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκα, έχει δύσκολο πρόγραμμα και πρέπει να παλέψει».

Σχετικά με το θέμα της παραμονής του, ο Βαλβέρδε δεν θέλησε να πει κάτι και τόνισε μόνο πως υπάρχει το ματς με τον ΟΦΗ για το Κύπελλο, να περάσει και το Πάσχα και μετά θα ασχοληθούν με αυτό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ: «Μετά από τέτοιες στιγμές το κλίμα είναι πάντα καλό και χαρούμενο. Ελπίζω να κατακτήσουμε και άλλα πρωταθλήματα. Από αύριο κοιτάμε το παιχνίδι με τον ΟΦΗ που είναι σημαντικό για να πάμε τελικό του Κυπέλλου. Για εμάς ήταν δύσκολο, γιατί όλη την χρονιά είχαμε τρεις διοργανώσεις. Αποδείχθηκε ότι μέχρι τώρα ήταν ένα από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα. Η διάρκεια κάνει την καλή ομάδα και αυτό φάνηκε και σήμερα, που πήραμε μία νίκη τίτλου. Είχαμε ένα δεμένο σύνολο. Κάναμε μια "κοιλιά" στο τέλος του Γενάρη, αλλά ήταν κάτι αναμενόμενο. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν είναι σε φουλ φόρμα. Ευτυχώς δεν μας στοίχισε. Το μεγάλο ρόστερ της ομάδας μας έδωσε αυτό το πρωτάθλημα. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι ένας πολύ καλός προπονητής, έχει καταφέρει να δείξει το έργο του στην ομάδα, ειδικότερα τα δύο τελευταία χρόνια, και σίγουρα όλοι θα θέλαμε να συνεχίσει στον Ολυμπιακό».

ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «Αυτό που νιώθουμε είναι μεγάλη ικανοποίηση για την φετινή χρονιά. Το αξίζαμε, ήμασταν η καλύτερη ομάδα, πρέπει ωστόσο μέχρι το τέλος να είμαστε σοβαροί και να κλείσουμε καλά την σεζόν. Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε κυρίως λόγω της ομαδικότητας που είχε, αλλά και της ισορροπίας του σε όλες τις γραμμές. Μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα, κάτι που φάνηκε και στα δύσκολα παιχνίδια, με παίκτες ποιότητας και με μεγάλη προσωπικότητα, που κατάφεραν να σηκώσουν στις πλάτες τους την ομάδα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι, να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να καταφέρουμε να σταθούμε επάξια και στην Ευρώπη. Αυτό το πρωτάθλημα το αφιερώνω σε όλον τον κόσμο της ομάδας, στην διοίκηση και τον πρόεδρό μας, αλλά και στην οικογένειά μου».

ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΜΟΝΤΕΣΤΟ: «Ξέραμε από πριν ότι ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς. Παρουσιαστήκαμε διαβασμένοι στον αγωνιστικό χώρο. Είναι μια καταπληκτική μέρα για τον Ολυμπιακό, καθώς καταφέραμε να πάρουμε τον 39ο τίτλο στην ιστορία του συλλόγου».



Από τη δική του μεριά, ο προπονητής του Παναιτωλικού Τάκης Λεμονής, είπε μεταξύ άλλων: «Ήταν ένα δύσκολο ματς για εμάς, ο Ολυμπιακός επιδίωξε τη νίκη για να τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Εμείς από την πλευρά μας κάναμε καλή προσπάθεια γνωρίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσεις τον Ολυμπιακό. Συνεχίζουμε, δεν έχει τελειώσει τίποτα και οφείλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση ότι ο κόσμος χειροκρότησε την ομάδα, παρ' όλο που είμαστε σε δύσκολη θέση. Για τους παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο και δεν παίζουν δεν θέλω να απαντήσω τώρα. Ο κάθε προπονητής βλέπει μέσα στην ομάδα τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας. Δεν νομίζω ότι υπάρχει προπονητής που δεν θέλει να βάλει τους παίκτες που είναι στην καλύτερη κατάσταση».



Πηγή: skai.gr