Πρόκριση για Μίλαν, Μπενφίκα στους 8 του τσαμπιονς λιγκ


Η Μίλαν πήρε το εισιτήριο για τους 8 του τσάμπιονς λιγκ, παρά την ήττα της με 3-0 απο την Αρσεναλ, καθώς στον πρώτο αγώνα είχε νικήσει 4-0. Πρόκριση και για την Μπενφίκα, που νίκησε 2-0 την Ζενίτ, ενω στον πρώτο αγώνα είχε ηττηθεί με 3-2.

Δυο ακόμα ρεβάνς απόψε στις 10 παρά τέταρτο για την φάση των 16. Το ΑΠΟΕΛ υποδέχεται την Λιόν, που είχε νικήσει 1-0 στον πρώτο αγώνα και η Μπαρτσελόνα με το υπέρ της 3-1 του πρώτου μάτς υποδέχεται την Μπάγερν Λεβερκούζεν.

Ενα από τα πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ έγινε στο "Εμιρεϊτς" όπου η Αρσεναλ νίκησε 3-0 την Μίλαν, αλλά στους προημιτελικούς πέρασαν οι "ροσονέρι" χάρη στο 4-0 του πρώτου αγώνα στο Σαν Σίρο. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να "αγγίξουν" τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων, όταν προηγήθηκαν 3-0 στο ημίχρονο με τον Κοσιελνί να ανοίγει το σκορ στο 7΄ και να ακολουθούν τα γκολ του Ροζίτσκι (26΄) και του αρχηγού Ρόμπιν Φαν Πέρσι (43΄ με πέναλτι). Στο β΄ ημίχρονο χάθηκαν δύο ευκαιρίες που... δεν χάνονται, μία για τον Φαν Πέρσι στο 59΄ και μία με τον Νοτσερίνο στο 77΄, αλλά το σκορ παρέμεινε αναλλοίωτο κι έτσι οι "κανονιέρηδες" δεν κατάφεραν να πετύχουν το θαύμα.

Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα

Κίτρινες: Γκιμπς, Σανιά, Σονγκ - Φαν Μπόμελ, Ιμπραϊμοβιτς, Νοτσερίνο

Οι συνθέσεις:

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Τσέζνι, Σανιά, Βερμέλεν, Κοσιελνί, Γκιμπς, Οξλέιντ-Τσάμπερλειν (75΄ Σαμάκ), Σονγκ, Ροζίτσκι, Γουόλκοτ (84΄ Παρκ), Φαν Πέρσι, Ζερβίνιο

ΜΙΛΑΝ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Αμπιάτι, Αμπάτε, Τιάγκο Σίλβα, Μεξές, Μπεσμπά (90΄ Μπονέρα), Φαν Μπόμελ, Εμάνουελσον, Νοτσερίνο, Ρομπίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Ελ Σααραβί (70΄ Ακουϊλάνι)


Μπενφίκα-Ζενίτ Αγ.Πετρούπολης 2-0


Το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κατέκτησε απόψε η Μπενφίκα, η οποία στη ρεβάνς των "16" επικράτησε 2-0 της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.
Η ήττα με 3-2 στη Ρωσία δεν εμπόδισε τους Πορτογάλους να "χτυπήσουν" στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων. Στο 1ο λεπτό του έξτρα χρόνου του πρώτου μέρους ο Μάξι Περέιρα έβαλε μπροστά τους Λουζιτανούς, οι οποίοι στο 93΄ "σφράγισαν" την πρόκριση στους "8" της διοργάνωσης με το γκολ του Ολιβέιρα.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Χάβι Γκαρσία - Ανιούκοφ, Ντενίσοφ

Οι συνθέσεις:

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζόρζε Ζεσούς): Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουϊζάο, Ζαρντέλ, Εμερσον, Βίτσελ, Χάβι Γκαρσία, Γκαϊτάν (71΄ Μάτις), Μπρούνο Σέζαρ, Ροντρίγκο (62΄), Καρντόσο (80΄ Ολιβέιρα)

ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Ανιούκοφ (53΄ Μπρούνο Αλβες), Κρισίτο, Λομπέρτς, Χούμποτσαν, Σιρόκοφ, Σέμακ, Ζιριάνοφ (70΄ Φαϊζούλιν), Ντενίσοφ, Μπιστρόφ (46΄ Λάζοβιτς), Κερζάκοφ
Πηγή: skai.gr