Σάντος: «Δεν ξέρω αν θα μείνω μετά το Euro» - Τα τρία νέα πρόσωπα στην Εθνική

Για πρώτη φορά ο Φερνάντο Σάντος άφησε ανοιχτό το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του με την Εθνική Ελλάδας, μιλώντας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ενόψει του φιλικού αγώνα της Ελλάδας με το Βέλγιο.

«Σε ό,τι αφορά το ζήτημα αυτό, έχω μια πρόταση εκ μέρους της Ομοσπονδίας για τη συνέχιση της συνεργασίας μας. Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχω πάρει την τελική μου απόφαση. Κάποια στιγμή θα ανακοινωθεί η απόφαση που θα ληφθεί, όμως ακόμα την επεξεργάζομαι. Έχει να κάνει με το τι θέλω εγώ για το δικό μου το μέλλον, τι θέλω να κάνω από εκεί και πέρα. Η πρόταση υπάρχει, πρέπει να τη βάλω κάτω και να δω τα αρνητικά και τα θετικά, για να δω τι αποφασίσω και νομίζω πως αυτό είναι απολύτως κατανοητό.
Είναι μία απόφαση που κάποια στιγμή θα ληφθεί. Αν συνεχίσω να είμαι ομοσπονδιακός τεχνικός, θα είμαι προπονητής της Εθνικής Ελλάδας. Δεν ξέρω αν θέλω να είμαι προπονητής σε κάποιον σύλλογο. Δεν αξίζει να το κάνουμε τόσο μεγάλο αυτό το θέμα. Θα αποφασίσω, πάντως, πριν από το Euro. Πριν από δύο χρόνια ήθελα να αποφύγω την καθημερινή τριβή. Ωστόσο, δεν σημαίνει ότι δεν μου αρέσει αυτή η καθημερινή τριβή» είπε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Ο Σάντος είπε επίσης

Για το φιλικό: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση που πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία για το Euro. Είναι στο επίπεδο που θα αντιμετωπίσουμε εκεί. Είμαι σίγουρος πως θα βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς πρέπει να κάνουμε τις προπονήσεις μας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας μας έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι στον αγώνα με την Πολωνία».

Για την επιλογή των παικτών στο φιλικό: «Σε ό,τι αφορά την αποστολή, από αυτούς τους 21 παίκτες θα είναι αρκετοί και στο Euro. Για αυτό το φιλικό θεώρησα πως αυτοί είναι οι πιο έτοιμοι παίκτες. Πολλοί παίκτες δεν επιλέχθηκαν, για διαφορετικούς λόγους».

Για τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξει την αποστολή για το Euro: «Το βασικό κριτήριο για την τελική 23άδα είναι η τακτική ποιότητα. Επίσης, είναι εξίσου η ποιότητα στην τεχνική που διαθέτει ο παίκτης. Είναι δυο σημαντικοί τομείς. Αν είχαμε τον Μέσι, κι ας μην ήξερε από τακτική, θα βοηθούσε. Από τη στιγμή που δεν τον έχουμε όμως, η τακτική παιδεία είναι πολύ σημαντική. Στη συνέχεια, έχει σημασία το ομαδικό πνεύμα που θα δημιουργήσει ένα δυνατό και συμπαγές σύνολο εντός κι εκτός αποδυτηρίων. Από εκεί και πέρα, το πνεύμα αυτοθυσίας που έχει ο κάθε παίκτης, πόσο θέλει να ματώσει τη φανέλα στις προπονήσεις και τους αγώνες. Επίσης, παίζει ρόλο το αν έχει παίξει σε μεγάλες διοργανώσεις, γιατί αυτό σημαίνει πως έχει προσωπικότητα και εμπειρία. Κάποιος που δεν έχει παίξει, μπορεί να έχει άγχος, φόβο, να νομίζει πως τα πράγματα είναι εύκολα. Ένα ακόμα κριτήριο, είναι να είναι κάποιος πολυθεσίτης. Να μπορούν να παίξουν κάποιοι σε διαφορετικές θέσεις από τη φυσική τους. Σε μια 23άδα αυτό βοηθάει πολύ τον προπονητή. Όταν θα γίνει η τελική επιλογή θα ξέρετε από τώρα τα κριτήρια για τις επιλογές που έκανα».

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Ο Ορέστης Καρνέζης, ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Κώστας Φορτούνης είναι τα νέα πρόσωπα στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας για το φιλικό (Τετάρτη 29/2, 18:00) με το Βέλγιο στο Παγκρήτιο Στάδιο. O Φερνάντο Σάντος κάλεσε ξανά τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Γιάννη Μανιάτη και συγκριτικά με την προηγούμενη αποστολή για το φιλικό εναντίον της Ρουμανίας «έκοψε» τους Χαριστέα, Μήτρογλου, Χαλκιά, Καπίνο, Γιαννούλη, Μαλεζά, Θεοδωρίδης, Τζιόλη, Κονέ.

Η αποστολή της εθνική Ελλάδας αποτελείται από τους εξής:

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζόρβας, Καρνέζης
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Σπυρόπουλος, Μανιάτης
ΜΕΣΟΙ: Κατσουράνης, Καραγκούνης, Φωτάκης, Μάκος, Φορτούνης,
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Σαλπιγγίδης, Γκέκας, Λυμπερόπουλος, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Φετφατζίδης, Χριστοδουλόπουλος.
Πηγή: skai.gr