Mε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά ο ΟΦΗ(3-0 τον Πανσερραϊκό)

Ο ΟΦΗ έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τον Ατρόμητο και τον Ολυμπιακό, που προκρίθηκε στους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι Κρήτες νίκησαν σήμερα τον Πανσερραϊκό στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με 3-0, σε αναμέτρηση για την προημιτελική φάση, και πήραν το εισιτήριο για τους ημιτελικούς, όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλούς αγώνες τους Πειραιώτες. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ταυλαρίδης (15΄), Παπουλής (45+1΄) και Ζορμπάς (89΄).

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ με τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του αγώνα. Ο Χόρχε Λόπεθ εκτέλεσε φάουλ και ο Ταυλαρίδης πήρε την καρφωτή κεφαλιά, με την οποία έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γουμάγια (1-0). Στο 28΄ οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, καθώς ο Παπουλής έκανε το γύρισμα από αριστερά, αλλά ο Σίσιτς από το ένα μέτρο «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του εξουδετερωμένου Γουμάγια, προτού απομακρυνθεί η μπάλα.

Στη συνέχεια ο Πανσερραϊκός πίεσε για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο ο ΟΦΗ, αφού πρώτα έχασε νέα ευκαιρία στο 43΄ (ο Καμπάνταης «νικήθηκε» σε τετ α τετ από τον Γουμάγια), πέτυχε και δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. «Δράστης» ήταν ο Παπουλής, ο οποίος πήρε την μπάλα λίγο πίσω από τη σέντρα και έκανε την κούρσα μέχρι την περιοχή του Πανσερραϊκού, όπου με δυνατό συρτό σουτ «έγραψε» το 2-0.

Η εξέλιξη αυτή έριξε τον ρυθμό του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο ο ΟΦΗ κατάφερε να πετύχει και τρίτο τέρμα στο 89ο λεπτό με την ατομική ενέργεια και το σουτ του Ζορμπά και πανηγύρισε τη νίκη-πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου.

Διαιτητής: Γιάννης Δελφάκης (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Κάλαϊτζιτς, Παπουλής - Τριανταφύλλου

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Πίτσος, Βερόν, Χόρχε Λόπεθ (78΄ Βάντο), Κάλαϊτζιτς, Παπουλής (65΄ λ. τρ. Ζορμπάς), Σίσιτς, Καμπάνταης (75΄ Ζόρντι Λόπεθ).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Γουμάγιας, Τριανταφύλλου, Σαλαμαστράκης, Μιλένκοβιτς, Παντελιάδης, Σιάκκας (18΄ λ. τρ. Κιάσσος), Παρασκευαΐδης (52΄ λ. τρ. Τριανταφύλλου), Ανάκογλου, Βουτσιάς (70΄ Γκούρτσας), Τάντιτς, Στεφανίδης.
Πηγή: skai.gr