Οι δηλώσεις Βαβέρδε, Μάντζιου

Ερνέστο Βαλβέρδε (προπονητής Ολυμπιακού): «Σήμερα κερδίσαμε τρεις βαθμούς. Όλοι οι βαθμοί μέχρι το τέλος είναι σημαντικοί, ιδιαίτερα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού ήταν υποχρέωσή μας να νικήσουμε. Δεν ήταν εύκολο, ο Πανιώνιος κλείστηκε πίσω, ήταν γρήγορος στις αντεπιθέσεις και μας δυσκόλεψε να σκοράρουμε. Βάλαμε, όμως, το γκολ στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και στην αρχή του δευτέρου και έγιναν όλα πιο εύκολα. Κούραση δεν μπορούμε να πούμε ότι υπήρχε, πέρασαν αρκετές ημέρες από το ματς της Ευρώπης.


Πρέπει, όμως, να αναγνωρίζουμε την κούραση στα ματς εντός της Ελλάδας, γιατί ο αντίπαλος μάς ξέρει καλά και έπρεπε να σπάσουμε την αμυντική λειτουργία του αντιπάλου. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο μας γνωρίζουν πιο καλά οι αντίπαλοι. Είναι φυσιολογικό να έχουμε απουσίες, το παράξενο θα ήταν να πηγαίνουμε μία χρονιά με όλους τους παίκτες. Στο κάτω κάτω, έχουμε να αγωνιστούμε σε δύο διοργανώσεις αυτή τη στιγμή και πρέπει να παίρνουν τον χρόνο τους και άλλοι παίκτες, οι οποίοι αξίζουν, όπως ο Ντιόγκο που μπήκε και έβαλε γκολ. Έλειπαν σήμερα αρκετοί παίκτες, αλλά και στο κύπελλο με τον Πανιώνιο έλειπαν οι Μιραλάς, Ιμπαγάσα και κερδίσαμε 4-0. Αρέσει στον κόσμο να κερδίζεις πάντα με 5 και 6 γκολ, αλλά δεν είναι εύκολο αυτό να γίνεται».



Άκης Μάντζιος (προπονητής Πανιωνίου):
«Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη Ρούμπιν και καλή επιτυχία για την Πέμπτη. Όσον αφορά στο παιχνίδι, κάναμε μία καλή παρουσία στο γήπεδο, έχοντας να αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που στα τελευταία 10 ματς έχει 8 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και στα τελευταία 5 είχε συντελεστή 12-0. Δεχτήκαμε καίρια και φθηνά γκολ στο 41΄ και στο 50΄ και δεν επιτρέπεται σε ομάδες επιπέδου Σούπερ Λίγκας να δεχόμαστε τέτοια γκολ. Είχαμε μία ευκαιρία με τον Ντιμπαλά να μπούμε στο ματς, αλλά δεν τα καταφέραμε.


Δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών και από κάποιους καινούργιους που μπήκαν και έπαιξαν. Στο ματς του Κυπέλλου είχαμε καλύτερη επιθετική παρουσία, αλλά φάγαμε 4 γκολ. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, στο Κύπελλο αποκλειστήκαμε, σήμερα πήραμε μηδέν βαθμούς. Σαν εικόνα τακτικά ήμασταν καλύτεροι. Θεωρώ ότι δεν ήταν άσχημη η εικόνα μας σήμερα, φάγαμε δύο γκολ και δεχτήκαμε άλλη 1,5 επίθεση από τον Ολυμπιακό. Είχαμε απουσίες σήμερα, του Σιόβα είναι μεγάλη απουσία, αλλά και ο Κούτσι είναι σοβαρή απουσία για εμάς. Προσπαθήσαμε με άλλα παιδιά να καλύψουμε κάποια κενά, αλλά είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια».
Πηγή: skai.gr