Ατρόμητος και στα Γιάννινα(2-1 τον ΠΑΣ-απίστευτο πέναλτι έδωσε ο Τριτσώνης)

Την κακή παράδοση που είχε στα Ιωάννινα (5 ήττες σε ισάριθμα ματς) "έσπασε" σήμερα ο Ατρόμητος, στο πλαίσιο της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Η ομάδα του Περιστερίου επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, με τα γκολ των Τάτου στο 30΄ και Μήτρογλου στο 70΄, αποτέλεσμα που διατήρησε το αθηναϊκό συγκρότημα σε τροχιά...πλέι οφ. Για τους Γιαννιώτες μείωσε ο Μπακαγιόκο με πέναλτι στο 75΄.

Πιο δυνατά μπήκε στο ματς ο ΠΑΣ, αλλά οι παίκτες του δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις απέναντι από την εστία του Ράντμαν. Στο 19΄ ο Ζουέλα πρόλαβε την τελευταία στιγμή τον Ζαμπρέλα που ήταν έτοιμος να σκοράρει, ενώ πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να ανησυχήσουν τον Κηπουρό, με το σουτ του Μπρίτο να περνάει άουτ.

Η ομάδα που προηγήθηκε, κόντρα στη ροή του ματς, ήταν ο Ατρόμητος. Μετά την προσωρινή απόκρουση του Κηπουρού στο δυνατό σουτ του Σφακιανάκη, στο 30΄, ο Τάτος πήρε το "ριμπάουντ" κι από κανονική θέση με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0. Οι Περιστεριώτες θα μπορούσαν να είχαν βάλει τις βάσεις για τη νίκη στο 38΄, αλλά ο Πατσατζόγλου απέκρουσε κυριολεκτικά πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μήτρογλου.

Παρόμοια φάση σημειώθηκε και στο 43΄, αυτή την φορά στην περιοχή του Ατρομήτου. Ο Νάστος ήταν εκείνος που έδιωξε τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή μετά το σουτ του Μπακαγιόκο.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν άλλη επιλογή στο δεύτερο μέρος από το να πιέσουν για να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε δύο αλλαγές στα πρώτα 15 λεπτά, αλλά πέρα από το σουτ του Κυριάκου, λίγο πριν το 60ο λεπτό, που βρήκε την πλάτη του Σκόνδρα κι έγυγε κόρνερ, οι Γιαννιώτες δεν είχαν να επιδείξουν άλλη φάση. Παίζοντας πιο ψύχραιμα, ο Ατρόμητος πέτυχε και δεύτερο γκολ, καταπληκτικό σε δημιουργία κι εκτέλεση. Ο Φυτανίδης εκτέλεσε φάουλ με πάσα στον Μπρίτο, αυτός με απευθείας πάσα στον Μήτρογλου κι ο τελευταίος με άψογο πλασέ πέτυχε το 2-0.

Αγωνιστικά ο ΠΑΣ δεν μπορούσε να αντιδράσει. Το έκανε, όμως, για λογαριασμό των γηπεδούχων ο διαιτητής Τριτσώνης που είδε πέναλτι στη... βουτιά του Γεωργίου από μαρκάρισμα του Δημούτσου. Ο μέσος του Ατρομήτου δεν είχε καμία επαφή με τον αντίπαλό του και είναι απορίας άξιον πως ο Αθηναίος ρέφερι είδε παράβαση ενώ ήταν τόσο κοντά στην φάση. Ο Μπακαγιόκο στο 75΄ έδωσε νέες ελπίδες στην ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη (1-2).


Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)

Κίτρινες: Λίλα, Πατσατζόγλου, Γεωργίου, Μιχαήλ - Σφακιανάκης, Σκόνδρας, Δημούτσος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα (Αγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Ντάσιος (46΄ Κυριάκος), Κώτσιος, Πατσατζόγλου, Μιχαήλ, Λίλα, Μπεσέρα (60΄ Ντε Βινσέντι), Βίλα (81΄ Τζάνης), Γεωργίου, Ζαμπρέλα, Μπακαγιόκο

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Ζουέλα, Τάτος (+90΄ Οικονόμου), Νάστος, Γιαννούλης, Σφακιανάκης, Δημούτσος, Μήτρογλου (81΄ Αναστασάκος), Μπρίτο (81΄ Ιγκλέσιας)
Πηγή: skai.gr