Έπεσε στα... "Πηγάδια" ο Ολυμπιακός(ήττα 1-0 απο την Σκοντα Ξάνθη)

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος  της Σούπερ Λίγκας, δίνοντας την ευκαιρία στον και πλέον ο Παναθηναϊκό να τον ρίξει από την κορυφή και με ματς λιγότερο. Το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους σημείωσε ο Βλαχοδήμος στο 52'.

Το ματς έδειξε να «ζεσταίνεται» νωρίς, με μία σπουδαία ευκαιρία από κάθε ομάδα. Πρώτα απείλησε ο Ολυμπιακός στο 7', με τον Αμπντούν να «τρυπώνει» από αριστερά, αλλά να μην γυρίζει στον αμαρκάριστο Πάντελιτς και να σουτάρει άτσαλα άουτ. Η Ξάνθη «απάντησε» στο 9', όταν ο Μαρκόφσκι μόνος απέναντι στον Μέγιερι, απέτυχε να πλασάρει. Ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς Τζιμπούρ και Μιραλάς, διατήρησαν την υπεροχή, όμως αυτή ήταν ανούσια, καθώς οι γηπεδούχοι με «σφιχτή» την αμυντική τους γραμμή, δεν έδωσαν τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να βρεθούν σε θέση βολής. Και όποιες φορές ο Αμπντούν ή ο Φετφατζίδης κατάφεραν να μπουν στην περιοχή, η επιλογή τους ήταν εντελώς λανθασμένη κι έτσι δεν μετατράπηκε ούτε σε ευκαιρία. Μοιραία τα λεπτά κύλησαν, πέρασε και μόλις άουτ η προβολή του Αμπντούν σε γύρισμα του Φετφατζίδη στο 45' κι έτσι το 0-0 παρέμεινε ως το τέλος του ημιχρόνου.

Με ανούσια υπεροχή του Ολυμπιακού ξεκίνησε και το β' ημίχρονο, όμως στο 52' βρέθηκε πίσω στο σκορ. Στη δεύτερη επιθετική παρουσία της η Ξάνθη και από κάθετη μπαλιά του Βασιλακάκη, ο Βλαχοδήμος πλάσαρε τον Μέγιερι κι έκανε το 1-0. Με την πλάτη στον τοίχο οι «ερυθρόλευκοι» ήταν λογικό να ασκήσουν πίεση. Στο 58' ο Βιβιανί απέκρουσε το δυνατό σουτ του Φετφατζίδη και στο 66' πέρασε μόλις άουτ το σουτ του Μανιάτη. Αναγκαστικά ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Ντιόγκο, ο οποίος όμως στο 78' έχασε μοναδική ευκαιρία, όταν βρέθηκε απέναντι στον Βιβιανί και δεν κατάφερε να τον πλασάρει. Δύο λεπτά μετά και από γύρισμα του Τοροσίδη, ο Αμπντούν από τα δύο μέτρα έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα της Ξάνθης και στο 86' το πλασέ του Ιμπαγάσα έφυγε δίπλα από το δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις ο διαιτητής Κωνσταντινέας δεν έδωσε πέναλτι σε τράβηγμα του Εντιμάρ στον Τοροσίδη, το 1-0 παρέμεινε κι έτσι ο Ολυμπιακός γνώρισε τη δεύτερη ήττα στο φετινό πρωτάθλημα (μετά από αυτή στην Τρίπολη), σε μία κρίσιμη καμπή της «μάχης» για τον τίτλο.


ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κωνσταντινέας (Μεσσηνίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βασιλακάκης, Βιβιανί - Τοροσίδης

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Μαρσελίνιο (69' Φλίσκας), Βασιλακάκης (89' Καζάκης), Ντάνι, Βλαχοδήμος, Πόι (85' Σουάνης), Μαρκόφσκι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγιερι, Μανιάτης, Μαρκάνο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μοντέστο (63' Τοροσίδης), Ορμπάιθ (67' Ντιόγκο), Φετφατζίδης, Πάντελιτς, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (81' Φουστέρ).
Πηγή: skai.gr