FA Cup: Λίβερπουλ-Γιουνάιτεντ στους 16



Μεγάλο ντέρμπι έβγαλε η κληρωτίδα και της φάσης των 16 του FA Cup, αφού η Λίβερπουλ θα υποδεχθεί την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ανφιλντ, η οποία λίγες ώρες νωρίτερα είχε αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 3-2.

Ολα πήγαν κατ' ευχήν στο ξεκίνημα του αγώνα για την ομάδα του σερ Αλεξ Φέργκιουσον, καθώς προηγήθηκε στο 10' με τον Ρούνει, απέκτησε αριθμητική υπεροχή στο 12', λόγω πάρα πολύ αυστηρής αποβολής του Κομπανί, έκανε το 0-2 με τον Γουέλμπεκ στο 30' και το 0-3 πάλι με τον Ρούνεϊ στο 39'. Αν και με παίκτη λιγότερο, η Σίτι αντέδρασε στο β' ημίχρονο και μείωσε σε 2-3 με τον Κολαροβ στο 48' και τον Αγκουέρο στο 64', όμως δεν κατάφερε να ισοφαρίσει κι έτσι η Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη και την πρόκριση.

Από τα υπόλοιπα ζευγάρια ξεχωρίζει η μονομαχία της Σάντερλαντ με την... τοπική εχθρό Μίντλεσμπρο, ενώ ο νικητής του ζευγαριού Αρσεναλ-Λιντς θα παίξει με την Αστον Βίλα.

Ολες οι αναμετρήσεις θα γίνουν στις 28-29/1, ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας, θα διεξαχθούν επαναληπτικοί στην αντίπαλη έδρα.

Αναλυτικά τα ζευγάρια της φάσης των 16:
Μπράϊτον ή Ρέξαμ - Νιούκαστλ
Σάντερλαντ - Μίντλεσμπρο
Ντάγκενχαμ & Ρέντμπριτζ - Σαουθάμπτον
Χαλ - Κρόλι
ΜΚ Ντονς ή ΚΠΡ - Τσέλσι
Γουέστ Μπρομ - Νόριτς
Μπλάκπουλ - Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Αρσεναλ ή Λιντς - Αστον Βίλα
Στίβενατζ - Νοτς Κάουντι
Γουότφορντ - Τότεναμ
Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ντέρμπι - Στόουκ
Εβερτον - Φούλαμ
Μακλεσφιλντ ή Μπόλτον - Σουόνσι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ ή Μπέρμινγχαμ - Γουλβς
Νότιγχαμ Φόρεστ ή Λέστερ -



Πηγή: skai.gr