Eμεινε ο Αστέρας Τρίπολης, έπεσε ο Αγρ. Αστέρας

Αμετάβλητος παραμένει προς το παρόν ο χάρτης της Σούπερ Λίγκας, καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε σήμερα ότι δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία για τον υποβιβασμό του Αστέρα Τρίπολης στη Football League. Ουσιαστικά ακυρώνει την πρωτόδικη ποινή, τόσο για την ΠΑΕ όσο και για τον πρόεδρο της, Γιώργο Μποροβήλο που επίσης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα.

Συνεπώς, το μόνο που απομένει για την ολοκλήρωση της σύνθεσης της 16άδας της εφετινής Σούπερ Λίγκας είναι η αντικατάσταση των Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας. Η απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Παρασκευή ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και τα υποψήφια δίδυμα είναι δύο: Λάρισα – Πανσερραϊκός ή Δόξα Δράμας – Λεβαδειακός.

H σχετική απόφαση της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής...

Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις, αναφορικά με τις υποθέσεις των ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και Γεώργιος Μποροβήλος, ΠΑΕ ΟΦΗ, Νικόλαου Μαχλά και Ηρακλή Νύχταρη, ΠΑΕ Θρασύβουλος, Ιωάννη Ρόδη και τους διαιτητές Αλέξανδρο Δημητρόπουλο, Δημήτριο Βερρή και Παναγιώτα Κουτσουμπού.

 

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Με την υπ΄ αριθμόν 204/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ’  ουσία  την έφεση της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης και του προέδρου αυτής Γεώργιου Μποροβήλου κατά της υπ΄αριθμόν 216/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει την προσβαλλομένη πρωτοβάθμια απόφαση. Διακρατεί και δικάζει επί της ουσίας την υπόθεση. Απαλλάσσει τους εκκαλούντες από τις αποδοθείσες σ΄ αυτούς πειθαρχικές παραβάσεις.
 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΟΦΗ
Με την υπ΄ αριθμόν 205/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην  ουσία  την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Ανδρέα Φάκου κατά της υπ΄ αριθμόν 214/30-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League, της ΠΑΕ ΟΦΗ του προέδρου της Νικόλαου Μαχλά και του Ηρακλή Νύχταρη.
 
 
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ
Με την υπ΄ αριθμόν 206/10-10-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει στην  ουσία  την έφεση του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα κ. Εμμανουήλ Αντωνακάκη κατά της υπ΄ αριθμόν 302/29-9-2011 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης Β΄-Γ΄ Εθνικής, της ΠΑΕ Θρασύβουλος και του προέδρου αυτής Ιωάννη Ρόδη.

Επεσε ο Αγροτικός Αστέρας

Σήμερα επίσης η πειθαρχική επιτροπή της Football League αποφάσισε την απαλλαγή του Λεβαδειακού και τον υποβιβασμό του Αγροτικού Αστέρα στην Football League 2. Ταυτόχρονα, στον πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 ευρώ, απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια.

   
    Παράλληλα, η πειθαρχική επιτροπή της Φούτμπολ Λιγκ καταδίκασε την ΠΑΕ Ιωνικός με πρόστιμο 225.000 ευρώ και υποβιβασμό στην αμέσως κατώτερη κατηγορία (η ομάδα της Νεάπολης έχει υποβιβαστεί στο περιφερειακό πρωτάθλημα), ενώ επέβαλε στους Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη (πρόεδρο) και Χρήστο Κανελλάκη (μεγαλομέτοχο), πρόστιμο 24.000 ευρώ, απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για επτά χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια. Επίσης, στους ποδοσφαιριστές Απαρεσίδο Αλβες Λουίς Μιγκέλ και Γεράσιμο Ντίτσο επιβλήθηκε πρόστιμο 16.000 ευρώ, απαγόρευση εκτέλεσης οποιασδήποτε δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για τρία χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια.

Πηγή: skai.gr