Έμειναν στο μηδέν Άρης και Ξάνθη στο Βικελίδης

Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση του Αρη με την Ξάνθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα, οι δύο ομάδες έμειναν στην «λευκή» ισοπαλία.

Ο Αρης μπήκε δυνατά και στο τρίτο λεπτό Ιάκομπ και Καπετάνος έπαιξαν το «1-2» με τον Ελληνα επιθετικό να πλασάρει ψηλά άουτ από πλεονεκτική θέση. Στην συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε με τους φιλοξενούμενους να πιέζουν ψηλά και να δυσκολεύουν την ανάπτυξη των «κίτρινων». Μάλιστα στο 16` ο Βελίδης απέκρουσε με τα ακροδάκτυλα το πλασέ του Πόι, ενώ στο 29` ο Ντάνι βρέθηκε μόνος στην περιοχή του Αρη, αλλά πλάσαρε άουτ. Ο Αρης «απάντησε» στο 34` όταν μετά από κόρνερ του Ούμπιντες, ο Λαζαρίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Καστίγιο διαπληκτίσθηκε με μέλος του ιατρικού επιτελείου της Ξάνθης, πήρε κίτρινη κάρτα και με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το θέμα έληξε εκεί.

Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 49` με κοντινή κεφαλιά του Καζάκη που έστειλε την μπάλα λίγο έξω από την εστία του Βελίδη, ενώ στο 55` ο Αρης είχε μία ευκαιρία, όταν ο Νέτο σούταρε από καλή θέση, χωρίς να βρει στόχο. Στο 66` ο Βελίδης κράτησε το 0-0 για τον Αρη, όταν με εντυπωσιακή ψυχραιμία μπλόκαρε την μπάλα από την κεφαλιά του Πόι, ενώ ένα λεπτό αργότερα απέκρουσε σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Βλαχοδήμου.

Στο 73` ο Βιβιανί απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του Καστίγιο από το ύψος του πέναλτι, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο Μεξικανός άσος του Αρη, πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια, καθώς αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα του Στυλιαρά επειδή παρεμπόδισε τον Βιβιανί.

Οι προσπάθειες που έκαναν στα τελευταία λεπτά οι παίκτες των δύο ομάδων δεν βρήκαν στόχο και έτσι Αρης και Ξάνθη, μοιράσθηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.



Διαιτητής: Στυλιαράς

Κόκκινες : 83' Καστίγιο (δεύτερη κίτρινη)

Κίτρινες : Μάνταλος, Παπαζαχαρίας, Καστίγιο, Φατί, Καζάκης, Ντίκα, Μαρσελίνιο,

Πορτίγια

Συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Βελίδης, Νέτο, Παπαζαχαρίας, Μισελ (46` Πορτίγια), Καστίγιο, Φατί, Ντικο (46` Τόχα), Καπετάνος, Λαζαρίδης, Ιάκομπ (69` Ακόστα), Ούμπιντες.

ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Στάσιακ, Σταθάκης,
Πηγή: skai.gr