Γερουλάνος: Καμία ομάδα δεν είναι μεγάλη απέναντι στο νόμο

Πηνελόπη Γκάλιου

Τη βούληση της κυβέρνησης να καθαρίσει το χώρο του ποδοσφαίρου επανέλαβε από το βήμα της Βουλής ο Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Αστέριου Ροντούλη και στις αιχμές ότι τιμωρούνται κυρίως μικρές ομάδες, ο κ. Γερουλάνος είπε ότι «καμία ομάδα δεν είναι μεγάλη απέναντι στο νόμο, αν είσαι αθώος παραμένεις, αν είσαι ένοχος φεύγεις από την κατηγορία σου».

Αναφερόμενος στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας, ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του από την ΟΥΕΦΑ σχετικά με τα στημένα παιχνίδια, αφορούν μόνο μικρές ομάδες, ωστόσο διεμήνυσε ότι αν έχουν εμπλακεί και προκύψουν στοιχεία και για μεγάλες ομάδες «η πολιτεία δεν θα σταματήσει».

Μήνυμα έστειλε παράλληλα και στην ΕΠΟ ότι η πολιτεία με όσα εργαλεία έχει στη διάθεσή της θα παρακολουθεί τις ενέργειες της ομοσπονδίας, θα αξιολογεί κάθε κίνησή της και θα κρίνει την χρηματοδότησή της.

«Αναρωτιόμαστε αν το νέο δίκαιο που ψήφισε η ΕΠΟ έχει πρόθεση να το εφαρμόσει, εμείς τους είπαμε ότι και εμείς δεν ξέρουμε αν θα τους χρηματοδοτήσουμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γερουλάνος.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος με τις δεσμεύσεις του υπουργού.
Πηγή: skai.gr