Ανακοίνωση κατά Ολυμπιακού από την Κατάνια

  Υπεύθυνο τον Ολυμπιακό καθιστά η Κατάνια, για τη ματαίωση του αποψινού φιλικού. Μάλιστα, με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ιταλική ομάδα καθιστά σαφές ότι θα κινηθεί νομικά και θα ζητήσει αποζημίωση, αφού θα υποστεί οικονομική ζημιά, τόσο από τα εισιτήρια που είχαν προπωληθεί και τα οποία θα αναγκαστεί να επιστρέψει, όσο και από αυτά που επρόκειτο να πουληθούν έως το βράδυ, αλλά δεν θα έχουν την ίδια ζήτηση, αφού αναγκάστηκε να κλείσει εσπευσμένα φιλικό με μια ομάδα μικρότερης δυναμικότητας, την ιταλική Μιλάτσο. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η Κατάνια ανακοινώνει την ακύρωση του φιλικού αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε αρχικά προγραμματιστεί στις 20:45 απόψε στο "Αντζελο Μασιμίνο", μετά την απόφαση της ελληνικής ομάδας να μην πάρει την πτήση τσάρτερ στο πλαίσιο της σύμβασης με την Κατάνια.

Όπως συμφωνήθηκε, το αεροσκάφος για τη μεταφορά της ομάδας του Ολυμπιακού, έφτασε αργά το βράδυ του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», περιμένοντας μέχρι αργά το πρωί της Κυριακής, όμως κανένας από τον Ολυμπιακό δεν ήταν εκεί. Η ανεξήγητη στάση του Ολυμπιακού, ο οποίος ποτέ δεν ανακοίνωσε την απόφασή του στην Κατάνια, παρά την συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, προκαλεί σημαντική οικονομική ζημία στο σύλλογο και η Κατάνια διατηρεί το δικαίωμα να αναλάβει νομική δράση για την προστασία των δικαιωμάτων της.

Η Κατάνια πρέπει να σταματήσει τις πωλήσεις των εισιτηρίων για το φιλικό που ακυρώθηκε και να επιστρέψει το ποσό που έχει ήδη δαπανηθεί από τους φίλους της ομάδας για την αγορά του εισιτηρίου του αγώνα, κάτι που θα ανακοινωθεί σύντομα. Η Κατάνια θα παίξει απόψε στις 20.30 στο γήπεδο "Αντζελο Μασιμίνο" απέναντι στην Μιλάτσο, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, με την είσοδο να είναι ελεύθερη».

Σχετικά με τον Ολυμπιακό τα πράγματα ήταν δεδομένα χθες το βράδυ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μαζευτεί από τις 6 το απόγευμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να «πετάξουν» για τη Σικελία, όμως μέχρι τις 9 δεν είχε έρθει το τσάρτερ που θα τους μετέφερε. Οπως ενημερώθηκαν, η πτήση του είχε ακυρωθεί, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας της Αίτνας, που είχε σκεπάσει τον εναέριο χώρο. Ετσι, λίγο μετά τις 9 κι αφού η αποστολή περίμενε για περισσότερο από τρεις ώρες στο αεροδρόμιο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε την εντολή να ματαιωθεί το φιλικό. Ανθρωπος του Ολυμπιακού επικοινώνησε με τη διοίκηση της Κατάνια για να την ενημερώσει και αργότερα (22:26) εκδόθηκε και σχετική ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «... χωρίς καμία δική μας ευθύνη, δεν κατέστη δυνατόν να αναχωρήσει η πτήση τσάρτερ που θα μετέφερε την αποστολή της ομάδας μας στην ιταλική πόλη και η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 19:25. Η αποστολή της ομάδας μας υπέστη ταλαιπωρία αναμένοντας επί δυόμιση ώρες, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το αεροπλάνο που θα την μετέφερε στην Κατάνια και προκειμένου να μην υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη ταλαιπωρία, καθώς δεν υπήρχε καμία ενημέρωση για την πιθανότητα πραγματοποίησης της πτήσης, αποφασίστηκε τα μέλη της αποστολής να επιστρέψουν στα σπίτια τους».
Πηγή: skai.gr