Χρυσός ο Λυκούργος Τσάκωνας

Ο Λυκούργος Τσάκωνας πρόσφερε στην Ελλάδα το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων (έως 22 ετών). Ο ηλικίας 21 ετών αθλητής νίκησε στα 200μ. με 20.56, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ νέων και σημειώθηκε με άνεμο αντίθετο 1,4μ./δευτερόλεπτο. Η κούρσα ήταν συναρπαστική και κρίθηκε σχεδόν πάνω στο «νήμα».

Ο Τσάκωνας έδωσε σκληρή «μάχη» με τον Βρετανό, Τζέιμς Αλάκα και τον Τσέχο, Πάβελ Μάσλακ, που ακολούθησαν με 20.60 και 20.67, αντιστοίχως. Με την επίδοση του, ο Τσάκωνας πέρασε τα όρια για το εφετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς του 2012. Το παλαιό ρεκόρ ήταν δικό του με 20.57 από τον πρωινό ημιτελικό, με το οποίο βελτίωσε το 20.67, που είχε από τις 7 Ιουλίου πέρσι.

Κουρασμένος, για πρώτη φορά σε αυτή την διοργάνωση, αλλά πανευτυχής, ο αθλητής του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, στις δηλώσεις μετά τον τελικό, τόνισε, ότι ήλθε με σκοπό να φτάσει όσο ψηλότερα γινόταν.

«Αφού, λοιπόν, πήρα το χρυσό μετάλλιο, πέτυχα απόλυτα τον στόχο. Ημουν καλά, ήξερα τι μπορούσα να κάνω και το έκανα», είπε. Αποκάλυψε πως σε μεγάλο μέρος της περιόδου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα τραυματισμών, που τον είχαν επηρεάσει και ψυχολογικά, αλλά δεν ήθελε να μιλάει για αυτά. «Δούλεψα σκληρά για να τα ξεπεράσω και το κατόρθωσα», πρόσθεσε. Και δεν έκρυψε, ότι, όπως για κάθε αθλητή, όνειρο είναι η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες και εκεί να πετύχει το καλύτερο δυνατό. Το ίδιο ισχύει και για το πρωτάθλημα κόσμου.

Η ελληνική ομάδα, που θα τρέξει την Κυριακή στον προκριματικό των 4Χ100μ. θ΄ αποτελείται από τους Κώστα Κουτσουκλάκη, Μιχάλη Δαρδανελιώτη, Στράτο Φραγκούλη και τον Τσάκωνα. Αναπληρωματικός θα είναι ο Ιορδάνης Ρουσσάκης.
Πηγή: skai.gr