Τηρεί σιγήν ιχθύος για Βιτόλο ο Παναθηναϊκός

Τις εξελίξεις στο θέμα του Βίκτορ Βιτόλο παρακολουθούν στον Παναθηναϊκό. Ο Ισπανός μέσος αρνήθηκε τη βελτιωμένη πρόταση του ΠΑΟΚ, ζήτησε να μείνει ελεύθερος και όπως όλα δείχνουν θα ντυθεί στα πράσινα, για τα επόμενα τρία χρόνια, αντί 600.000 ευρώ το καθένα.

Ο Βιτόλο ταιριάζει «γάντι» στα αγωνιστικά πλάνα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, αφού θεωρείται ιδανικός αντικαταστάτης του Ζιλμπέρτο Σίλβα για τη θέση του αμυντικού χαφ. Στο 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού προορίζεται για το ρόλο της «σκούπας» που θα καθαρίζει μπροστά από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο και θα παίρνει την πρώτη πάσα από τα μετόπισθεν. Ο Ισπανός χαφ έχει και την πρώτη πάσα, είτε προς τον άξονα μπροστά του, είτε προς τα πλάγια.

Επίσης μπορεί να συνυπάρξει και με δεύτερο μέσο, σε σύστημα 4-2-3-1. Το έκανε πολλές φορές στον ΠΑΟΚ παίζοντας δίπλα-δίπλα με τον Πάμπλο Γκαρσία, με το ρόλο του Ουρουγουανού στον Παναθηναϊκό να μπορεί να πάρει ο Κώστας Κατσουράνης ή ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

Στην περίπτωση που «ναυαγήσει» η υπόθεση του Βιτόλο, στον Παναθηναϊκό έχουν κι άλλες λύσεις για τη θέση του αμυντικού χαφ, αλλά για να προχωρήσουν οι επαφές θα πρέπει να τελειώσει το θέμα οριστικά.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr